06-08-06

 Tussendoor...

Vandalen richten voor 100.000 euro schade aan langs A12


 

ANTWERPEN - De vandalen die vrijdagnacht lelijk hebben huisgehouden langs de A12 in Wilrijk en Aartselaar, hebben vermoedelijk voor meer dan 100.000 euro schade aangericht. In totaal werden 48 wagens beschadigd en één autoradio werd gestolen.

De speurders hebben sporen gevonden, maar de daders zijn nog niet gevonden, meldt het parket in Antwerpen. Twee politiezones zijn zaterdag heel de dag in de weer geweest om de vaststelling van de vandalenstreken te doen. Er is nu een volledig beeld op wat de vandalen hebben aangericht.

In de Terbekehofdreef werden 18 wagens beschadigd bij de Mercedesgarage, negen bij de Citroëngarage en één wagen die op de openbare weg geparkeerd stond.

Op een stelplaats van De Lijn werden van twee bussen alle ramen ingegooid. Vijf andere werden gedeeltelijk vernield. In twee bussen werden brandblussers leeggespoten. In de buurt werd ook nog een telefooncel en één bushokje aan diggelen gestampt. Ook de buitenverlichting van de winkel Eurocenter moest er aan geloven.

Tenslotte gingen de vandalen nog langs bij de Smart-garage. Daar werden 13 voertuigen vernield en werd één autoradio gestolen.

Op een stelplaats van De Lijn werden de ruiten van zeven bussen ingeslagen. Ook drie autogarages in de buurt werden beschadigd. In de autogarages werden een groot aantal wagens vernield. Het parket en de politie zijn volop bezig met het onderzoek en de vaststellingen.

 

 

05/08/2006- het nieuwsblad  

 

                                                    émoticônes animées

 

 

 

 

 

Solden bij de MIVB!!

                                                           

émoticônes animées

 

cordelia met kaart in de hand

 

 

 

 

Voorverkoop kaartjes De Lijn is succes


De uitbreiding van het voorverkoopnetwerk bij De Lijn heeft haar start niet gemist. Anderhalve maand na de lancering ervan koopt de helft van de bus- en tramreizigers zijn vervoerbewijs al in voorverkoop in plaats van op het voertuig. Dat blijkt uit een eerste evaluatie van De Lijn.

Samen met de uitbreiding van het voorverkoopnet paste De Lijn op 1 maart ook het tariefsysteem aan. Wie zijn kaart of biljet op de bus of tram koopt, betaalt meer dan wanneer hij die koopt in een voorverkooppunt. Zo kost een afzonderlijk biljet voor korte afstanden op de bus 1,50 euro en 1,20 euro in voorverkoop.

Afzonderlijke biljetten zijn sinds 1 maart doorgaans duurder dan voordien. Daarom stappen veel reizigers ook over naar de meer voordelige Lijnkaart (rittenkaart). "Die Lijnkaarten maken een rit tot 50 pct goedkoper", luidt het. In maart namen de Lijnkaarten al 60 pct van alle ontwaardingen (aantal registraties) voor hun rekening. In februari was dat nog maar 40 pct.

Door het succes van de voorverkoop verliezen de chauffeurs op de bussen en trams minder tijd aan verkoopshandelingen en lijkt De Lijn zo haar streven naar stiptere ritten te realiseren.

Sinds 1 maart is het voorverkoopnetwerk van De Lijn sterk uitgebreid. Hoofddoel is om de verkoop op het voertuig terug te dringen en op die manier tijdwinst te boeken. Zo moeten reizigers stiptere bussen en trams krijgen en worden de chauffeurs ontlast. Om dat doel te bereiken, werden de vervoerbewijzen in voorverkoop ook een stuk goedkoper gemaakt dan op het voertuig.

Uit een eerste evaluatie blijkt dat het voorverkoopnet een succes is. In amper zes weken tijd koopt bijna de helft van de reizigers zijn vervoerbewijs vooraf. Voor 1 maart was dat nog minder dan 5 pct (bv. 4,7 pct in de week van 6-12 februari). "Tegen 1 maart 2007 mikt De Lijn op 70 pct verkoop via het voorverkoopnet", zegt Tom Van de Vreken, woordvoerder van De Lijn.

Ook het aantal voorverkooppunten scoort beter dan verwacht. Zo bestaat het net al uit 3.000 winkelpunten. Dat is de helft meer dan de 2.000 winkelpunten die vooropgesteld waren. Het gaat daarbij vooral om krantenwinkels (54 pct of 1.620 winkelpunten) en supermarkten (29 pct of 870 winkelpunten). Eens de grens van 2.000 winkelpunten bereikt, zette De Lijn zijn voorverkoopnet ook open voor andere distributiekanalen. Zo bestond er interesse van nachtwinkels, tankstations en videotheken. "Door deze nieuwe verkoopkanalen wil De Lijn de openingstijden voor de reizigers verruimen", luidt het.

Door het succes van de voorverkoop, daalt het aantal transacties bij de chauffeur en dat komt de stiptheid ten goede, meent De Lijn. Het aantal verkoopshandelingen per dag en per chauffeur daalde van 88 (week van 6-12 februari) tot 58 (week van 20-26 maart). Dat is een afname met een derde (34 pct). Op dezelfde termijn daalden de ontvangsten per chauffeur gemiddeld met 20 pct.

Het voorverkoopnet is vooral een succes in de provincies Antwerpen (54 pct in vvk), West-Vlaanderen (51 pct) en Oost-Vlaanderen (47 pct). In Limburg (28 pct) en Vlaams-Brabant (27 pct) is het succes beperkter. "Dat verschil komt omdat de meeste winkelpunten in grootsteden en rond toeristische centra liggen", legt woordvoerder Van de Vreken uit.

De Lijn wil het voorverkoopnet "zo fijnmazig mogelijk" verder uitbouwen. Daarbij wordt gemikt op minstens één vvk-punt per gemeente. "Voorlopig zijn er nog drie gemeenten (Lierde, Bever en Heers) zonder voorverkooppunt, maar ook in die gemeenten willen we een punt voorzien", aldus Van de Vreken.

Cordelia strip  

Cordelia strip vervolg

23:08 Gepost door busje_33 & trammeke in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Waar..... Waar moet ik zoo een buske zetten !!!! (hahaha) ik kan net met met mijn Cadillac bij mij binen....groetjes Marc

Gepost door: Cadillacman | 08-08-06

De commentaren zijn gesloten.