09-08-06

Eens kijken wat dat geeft.... hehe, lol

Nog altijd ziek (grrromphff)  , en aangezien ik de nacht van 7 op 8 augustus laatstleden echt geen oog (maar dan ook geen oog) heb dichtgedaan die nacht, heb ik dan maar mijn plan uitgevoerd dat al een tijdje in m'n koppie rondspookte...

Dat kwam zo: mijn maat (vanhoolke) en ik waren aan het discusiëren over de nieuwe MIVB- kleuren: like it or hate it. De bussen die niet meer worden geschilderd in de grijs-oranje tinten zijn

a) de Cito's

b) de A500'en

 

En terwijl stelden we ons de vraag over hoe de nieuwe bus (8101) er zou uitzien in het oude vertrouwde gele jasje.

(en even hypothetisch: met de Citaro's in aantocht heb ik er dan ook maar een kunstwerk van gemaakt)

 

Dus, ziehier een staaltje *ahum*   'bus art' by busje_33!!!

 

 

De New in oude kleuren... allicht zullen we 'm nooit zo in het echt zien... (hoewel? )

 

Ons vermoeden omtrent de Cito klopte: in de nieuwe kleuren NOG mottiger!!! Weg ermee!!!

(toegeven, dit was m'n eerste busart-werkje, dus niet echt geslaagd, maar het geeft toch érgens zo 'n idee.... )

 

 

Zo ongeveer (ik zeg wel: ongeveer ) moeten de nieuwe gelede Citaro's er gaan uitzien als ze binnen paar maanden worden afgeleverd in Haren...

 

 

 

'n Paar fantasietjes (tja, een nacht kan lang zijn)....

Hoe zou een New AG300 eruit zien in oude Stib- kleuren?? Zo dus... (vind ik wel geslaagd )

 

 

En, ziehier, mijn absoluuuuuuute favoriet  *bah!* , de Conecto in nieuwe kleuren, straalt dat geen echte klasse uit?? Walg!

(uit pure nieuwsgierigheid ga ik eens proberen met de oude kleuren, zien wat dat gaat geven...)

 

En, wil het nu lukken, is het toeval of niet, maar naar mijn mening zijn de Van Hool's beter gelukt in de afwerking van mijn verfwerk dan de Mercedessen (Cito & Conecto).... Hmmmm.. Wat vinden jullie daarvan? 

 

Reacties zijn altijd welkom!!! 

 

 

Nog een beetje busnieuws...

 

Domeinbus blijft rijden tot sluiting zwembad

HUIZINGEN - De speciale domeinbus die vooral Brusselse jongeren dropt voor de ingang van het provinciedomein van Huizingen, zal ook na 20 augustus rijden. De inwoners van Lot en Huizingen halen opgelucht adem. De gevreesde overlast op het einde van de zomer wordt op die manier ingedijkt.

Sinds juli wordt de lijn 50 vanuit Brussel, die normaal stopt aan het station van Lot, verlengd tot aan het domein van Huizingen. Dat is een gevoelige verbetering voor de inwoners van Huizingen en Lot. Die kregen voordien voortdurend af te rekenen met vandalisme, pesterijen en intimidaties van Brusselse jongeren, te voet op weg naar het provinciedomein. Aanvankelijk was de domeinbus gepland tot 20 augustus, waarna de buurtbewoners opnieuw overlast vreesden.

Op 26 juli besliste het schepencollege van Beersel om aan hun wensen tegemoet te komen en de domeinbus te verlengen. Ook de provincie Vlaams-Brabant zette het licht op groen, na overleg met de MIVB en de veiligheidsdiensten.

De domeinbus rijdt elke dag tot 3 september en ook tijdens het weekeinde van 9 september. Op vrijdag 15 september sluit het openluchtzwembad in het provinciedomein van Huizingen. De bijkomende kostprijs van de bus wordt gedragen door Beersel en door de provincie. Aan Brussels minister Pascal Smet wordt wel gevraagd ook een bijdrage te leveren omdat vooral Brusselse jongeren van de maatregel genieten.

,,We hebben beslist om de lijn 50 ook na 20 augustus te laten rijden tot aan het provinciedomein omdat dat een afdoende manier bleek om de overlast te beperken. Verder overleg blijft ook de volgende jaren verzekerd'', zeggen burgemeester Hugo Casaer en gedeputeerde Jean-Pol Olbrechts. Minister-president Patrick Dewael haalt deze aanpak inmiddels aan als schoolvoorbeeld voor andere recreatiedomeinen in Vlaanderen.

Het openluchtzwembad van het provinciedomein van Huizingen stevent dit jaar af op een regelrecht record. Eind juli verwelkomde het zwembad al meer dan 44.000 bezoekers. Dat zijn er nu al 10.000 meer dan vorig jaar in een heel seizoen.     

(Het Nieuwsblad)

Foto busje_33

 

 

De Lijn zet extra bussen in voor Marktrock
De Lijn Vlaams-Brabant zet nachtbussen in voor bezoekers van het Leuvense muziekfestival Marktrock, dat plaatsvindt op 13, 14 en 15 augustus. Het gaat niet enkel om de gewone nachtbussen op twaalf verbindingen die enkel op vrijdag en zaterdag rijden. Er wordt 's nachts ook op elf andere lijnen gereden.
Door het groeiende aantal festivalgangers dat de afgelopen jaren tijdens Marktrock gebruik maakte van deze nachtbussen heeft De Lijn besloten om de vertrekuren te spreiden.
De gebruikelijke nachtbussen vertrekken elke nacht tussen 23 uur en 3 uur om het uur op het Fochplein. De bijkomende nachtritten vertrekken op hetzelfde plein om 23.30 uur, 00.30 uur, 1.30 uur en 2.30 uur.
Een heen- en terugrit kost 1,20 euro.

(Het Belang van Limburg)

 

 

 

 

18:35 Gepost door busje_33 & trammeke in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

busart niet probeert met het motief op de deuren (op de Conecto is er geen) ? ;)

Gepost door: Mapeicyclist | 09-08-06

hehe Wel,...dat was een beetje te moeilijk :-D

Gepost door: busje_33 | 09-08-06

De commentaren zijn gesloten.