24-08-06

24-08 Allerlei foto's bus en NIEUWS

Oost-Vlaamse bussen raken overvol

GENT - De Lijn is in Oost-Vlaanderen bezig aan - alweer - een nieuw recordjaar: in de eerste zes maanden van 2006 maakten er volgens de vervoersmaatschappij 46,6 miljoen mensen gebruik van het openbaar vervoer in onze provincie. Dat is ruim twee miljoen meer dan in dezelfde periode vorig jaar, of een stijging met 4,5 procent.

,,Als je de vergelijking maakt met het jaar 2000 is de stijging nog een stuk spectaculairder'', zegt Christel Boumans van De Lijn. ,,Toen zaten we op 26,5 miljoen reizigers in het eerste halve jaar. Zeker in de streek rond Gent is de stijging na 2000 enorm: daar steeg het aantal reizigers met 83 procent.''

Van de drie Oost-Vlaamse regio's is Gent veruit die met het grootste reizigersaantal. ,,Zowat 76 procent van onze Oost-Vlaamse klanten gebruikt bus of tram rond Gent. Het Waasland is goed voor dertien procent, de Denderstreek met daarin ook de Vlaamse Ardennen voor elf procent.''

Het afgelopen jaar was de stijging wel veruit het grootst in die laatste twee gebieden. ,,Het Waasland steeg met zeven procent, de Denderstreek zelfs met 8,5 procent'', zegt Boumans. Dat is meer dan het dubbele van de gemiddelde stijging in Vlaanderen. ,,In die twee Oost-Vlaamse regio's heeft De Lijn het afgelopen jaar geïnvesteerd in meer en frequentere lijnen'', zegt Boumans.

Door de voortdurende stijging van het reizigersaantal wordt het stilaan wel aardig druk op bus en tram, geeft De Lijn zelf toe. ,,Het wordt inderdaad drukker maar tegelijk investeren we volop in bijvoorbeeld bussen met een grotere capaciteit.

In Gent staat het Pegasus-plan op stapel, met de bedoeling om het aantal kilometers tramlijn uit te breiden. Dat laatste is weliswaar een project van langere adem....'' (TOD)

24/08/2006

 

(foto Belga)
De buschauffeur zou zijn gestopt en zou een van de meisjes hebben betast

Onderzoek tegen chauffeur van De Lijn

do 24/08/06 - Het gerecht is een onderzoek gestart naar een buschauffeur van De Lijn. De buschauffeur zou maandag op zijn bus in Hasselt een tienermeisje hebben lastiggevallen.

Het meisje zat met een ander meisje en een jongen op een bus in Hasselt. De buschauffeur zou zijn gestopt en zou een van de meisjes hebben betast.

Haar moeder diende daarop een klacht in bij de politie. De buschauffeur werd ondertussen verhoord en gisteravond voorgeleid bij de Hasseltse onderzoeksrechter.

 

(foto Belga)
12.000 voorwerpen zijn gevonden. 4.200 zijn terug bezorgd aan de eigenaar.
Rolstoel en priesterkleren gevonden

do 24/08/06 - De Brusselse vervoersmaatschappij heeft vorig jaar 12.000 verloren voorwerpen ingezameld. 4.200 stukken konden terug bezorgd worden aan de eigenaar.

De voorwerpen zijn gevonden op trams, bussen en aan de haltes.

De reizigers vergeten vooral hun rugzakken, portefeuilles en paraplu's.

De MIVB vond ook allerlei voorwerpen zoals een rolstoel, een halogeenlamp, een viool en een koffer met priesterkleren.

De spullen worden zes maanden bijgehouden. Als de eigenaar ze tegen dan nog niet heeft opgeëist, worden ze weggegeven aan liefdadigheidsinstellingen.

 
 

Tramsporen Flageyplein heraangelegd

do 24/08/06 - Op 4 september starten aan het Flageyplein in Brussel de werken voor de heraanleg van de tramsporen. Momenteel doorkruist de tram het plein er aan de noordkant. Vanaf maart zal de tram aan de zuidkant rijden, dus vlak naast het Flageygebouw.

"Vanaf 4 september plaatsen wij de nieuwe palen voor de bovenleidingen van de tram. Die werken zullen een maand duren", zegt Annemie Eelen van de MIVB.

"In oktober starten wij met de aanleg van de nieuwe sporen. In maart is dat klaar. Tot dan blijft de tram aan de bovenkant van het plein rijden. Daarna zal de tram aan de kant van het Flageygebouw rijden."

Eens de nieuwe tramsporen er liggen, begint het Brussels Gewest aan de heraanleg van het Flageyplein. Recentelijk werd daar een stormbekken aangelegd om het overtollige water bij zware regenval op te vangen.

 

 

Fotootjes van vandaag en gisteren.... een kleine selectie

Mijn hondje Maximus... past hier niet echt maar ik vond het zoooo ne grappige foto...
 
En dan nu de bussen!!!
     
   
 
Zo... en zoals gewoonlijk is de rest elders terug te vinden
 

  

21:03 Gepost door busje_33 & trammeke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: bus, de lijn, touringcar |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.