26-08-06

25-08... Geeuw! nieuws uit buzzland... :)

(foto Belga)
De buschauffeur is geschorst. Hij zit in de cel omdat hij een tienermeisje zou hebben lastiggevallen.
 

Buschauffeur geschorst door De Lijn

vr 25/08/06 - De buschauffeur die eergisteren is aangehouden, is door De Lijn geschorst.

De man zit in de cel op verdenking van de aanranding van de eerbaarheid van een minderjarige.

Hij zou maandag op zijn bus in Hasselt een tienermeisje hebben lastiggevallen.

Het gerecht is intussen een onderzoek gestart.

 

Centrumtrams vallen stil

GENT - Een ongeval met een Hermelijntram aan de Gebroeders Vandeveldestraat heeft gistermiddag het tramverkeer in het centrum van Gent ruim een halfuur lamgelegd. Tram 22 richting Zwijnaarde botste om iets voor 11.30 uur tegen een kraan op het kruispunt van de Oude Houtlei en de Gebroeders Vandeveldestraat. Daarbij werd de pantograaf - die de verbinding maakt tussen tram en bovenleiding - afgerukt.

,,Tegelijk ontstond er een stroompanne die alle trams in het centrum van Gent deed stilvallen'', zegt woordvoerster Machteld Weyts van De Lijn. ,,Het duurde ruim een halfuur voor de stroomtoevoer was hersteld. Op het stuk tussen de Zonnestraat en het Sint-Pietersstation bleven er ook daarna nog vertragingen.''

Het gebeurt wel vaker dat zo'n pantograaf wordt afgerukt. ,,Zoiets komt ieder jaar wel een keer voor. De pantografen zijn ook niet muurvast op de trams bevestigd. Het is voor het tramnet beter dat een pantograaf het begeeft, dan dat de tram doorrijdt als er iets misloopt en grote stukken bovenleiding worden meegesleurd. Dan zou het herstellen van de schade veel langer duren.'' (TOD)

Metrolijn 2 onderbroken door bomalarm

Brussel - Het metrostation Rogier in Brussel werd een tijdlang afgesloten door een bomalarm. Om 15 uur werd een verdacht pakket ontdekt in een metrostel dat net langs Rogier reed.

Omdat de zak heel zwaar was, werd de dreiging ernstig genomen. De ontmijningsdienst van het leger heeft het rond 16.20 uur onschadelijk gemaakt. De zak bleek keukengerief te bevatten.

Vanaf 16u45 reed de metro op lijn 2 weer normaal.

© FM Brussel

émoticônes animéesTot de volgende voor

méér nieuws & co!!!

 

busje_33

 

02:31 Gepost door busje_33 & trammeke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: de lijn, busnieuws, bus |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.