31-08-06

Busnieuws...

MIVB werft 14 extra personeelsleden aan

060830 mivb
©tvb
Een instructeur op lijn 96 werd aangevallen

 

Brussel - De Brusselse vervoersmaatschappij MIVB gaat 14 nieuwe mensen in dienst nemen. Dat is gezegd na overleg tussen de directie en de vakbonden. De nieuwe werknemers maken deel uit van een veiligheidspatrouille die toezicht zal houden op de bussen, trams en metro's van de MIVB.

Daarnaast zijn er nog andere maatregelen, zegt Alex Vonck van de socialistische vakbond: "De belofte dat alle voertuigen zullen uitgerust worden met camera's, maar er zijn ook nog andere zaken bijvoorbeeld over de vorming van de agenten: om de 3 jaar zal elke agent een bijkomende vorming krijgen over het beheer van stresssituaties".

Het overleg kwam er nadat maandag een rij-instructeur bewusteloos werd geslagen op een bus in Elsene. Daarop legde een deel van de buschauffeurs het werk neer om meer veiligheidsmaatregelen te eisen.

© FM Brussel

 

Nieuwe MIVB-bussen rollen van de band

060830 bus
©tvb
MIVB kocht 115 van deze bussen
 

Brussel - De 115 nieuwe bussen die de MIVB heeft gekocht bij de Vlaamse busbouwer Van Hool beginnen vanaf dit najaar te rijden. Ze zullen ingezet worden op verschillende lijnen in het gewest en bieden de reizigers meer comfort.

De bouw van de 115 nieuwe MIVB-bussen zal 2 jaar in beslag nemen. Vanaf september levert de fabriek elke week 2 bussen aan de Brusselse vervoersmaatschappij. De constructie van elk busexemplaar neemt maar liefst 10 weken in beslag. De 115 bussen kosten 23 miljoen euro. Maar die bussen worden wel gebouwd met veel aandacht voor veiligheid, milieu en comfort.

Voor het Brussels Gewest en de hoofdstad is het een belangrijke investering in een mooi product. Maar de bus is helaas erg gevoelig voor vandalisme. Maar daar maakt Brussels minister Pascal Smet (SP.A) zich weinig zorgen over. "Er is een theorie die zegt dat als je iets mooier maakt en meer klasse geeft, dat mensen het ook meer gaan respecteren. Je mag ook niet vergeten dat alle bussen nu standaard uitgerust zijn met camera's."

© tvbrussel

 

(foto Belga)
Het weer zat de voorbije maanden niet echt mee voor de kusttram.
 

Kusttram deed het minder goed deze zomer

do 31/08/06 - De voorbije vakantiemaanden hebben minder mensen de kusttram genomen dan in juli en augustus vorig jaar. Het gaat om een daling van 14 procent.

De Lijn heeft aan de kust 3,2 miljoen mensen vervoerd. In juli namen 11 procent minder mensen de kusttram, in augustus 16 procent minder.

Dat komt vooral door het weer. In juli was het zo warm dat de toeristen aan zee bleven en in augustus regende het te veel, waardoor er minder volk naar de kust kwam.

Het is negen jaar geleden dat er nog een daling van het aantal reizigers op de kusttram was.

 

(foto Belga)
Vanaf half september komen er negen zogenoemde lijnspotters bij in Antwerpen.
 

Negen extra lijnspotters in Antwerpen

Er komen in Antwerpen negen nieuwe lijnspotters bij op de trams en de bussen van De Lijn.

In totaal zullen er vanaf half september 44 lijnspotters zijn. Daardoor zullen ze ook 's avonds toezicht kunnen houden op risicolijnen in de stad.

Lijnspotters bemiddelen bij conflicten op tram en bus en treden ook preventief op tegen bepaalde vormen van overlast.

Na het dodelijke busincident op het Astridplein eind juni was er een duidelijke vraag naar meer toezicht op trams en bussen.

De stad Antwerpen besloot daarop om de veiligheidsinspanningen op het openbaar vervoer te vergroten.

Sinds september vorig jaar kwamen de lijnspotters 100.000 keer tussenbeide op de Antwerpse bussen en trams.

Dat ging van het vrijmaken van een plaats voor een bejaarde tot het aanmanen tot kalmte.

20:25 Gepost door busje_33 & trammeke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.