05-09-06

MIVB taalrellen... het moest er van komen

Mini-taalrel rond MIVB-abonnement

 

De Maatschappij voor Intercommunaal Vervoer in Brussel heeft gisteren een bijzonder slechte beurt gemaakt bij tientallen Vlaamse studenten en ouders. Urenlang hebben ze in metrostation Naamsepoort op hun abonnement moeten wachten. Slechts één op de vier 'Vlaamse' loketten was open. .

De vereniging van Brusselse hogescholen en universiteiten Quartier Latin had verkregen dat 7.000 MIVB-abonnementen tegen 25 euro verkocht zouden worden en nog eens 3.000 tegen 160 in plaats van de normale 200 euro. Een inbraak in de terminal bij Quartier Latin zorgde er echter voor dat de kandidaten voor de voorkeursabonnementen zich gisteren moesten melden aan de Naamsepoort. Drie van de vier beschikbare loketten waren daar bemand voor Franstalige abonnees, slechts één loket voor Vlamingen. Op de vraag waarom de lokettenbezetting niet veranderd werd, kregen de wachtende Vlamingen nauwelijks antwoord. ,,Iemand zei zelfs dat wij als Vlamingen al tevreden mochten zijn dat er voor ons een loket werd geopend'', aldus een woeste dame. In de namiddag werd een tweede loket geopend voor de Vlaamse kandidaat-abonnees. (YB)

05/09/2006

 

Het is weer eens te denken dat er zo een artikel ging verschijnen, of de directie van de MIVB dit nu leuk vind of niet, het is wel degelijk een probleem dat er bij de vervoersmaatschappij een tekort aan tweetaligheid is! Hoewel sommige agenten er hun best doen om Nederlands te praten doet de meerderheid gewoon de moeite niet om Vlaams te spreken! En dat terwijl iedereen weet dat het wettelijk gewoon verplicht is om bij de MIVB tweetalig te zijn (of gaan ze dat nu ook afschaffen??!)  

Wel, ik richt me bij deze, net als vanhoolke, tot alle Vlamingen die in Brussel wonen of er in elk geval het openbaar vervoer gebruiken: spreek Nederlands!!! (idem voor winkels, want het begint ferm op mijn systeem te werken dat ik praktisch niet in het Nederlands word aangesproken... men begrijpt mij meestal wel maar men weigert permanent om mij in het Nederlands te antwoorden! Grrr! Wanneer gaat men daar nu eindelijk iets aan doen???)

 

Zie ook de blog van Vanhoolke...  http://vanhoolke.skynetblogs.be

 

 

Hier nog een artikel

 

 

Veiligheidsdiensten MIVB dreigen met staking
060905 mivb
©tvb


Veiligheidspersoneel MIVB wil zaterdag staken

 

Brussel - De veiligheidsdienst van de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB willen zaterdag staken. Dat staat dinsdag in de krant in Het Laatste Nieuws. Reden voor de staking is de toenemende onveiligheid op en rond het openbaar vervoer. Gisteren deed zich op buslijn 28 weer een geweldadig incident voor.

Op buslijn 28 in Elsene deelde maandag een passagier klappen uit aan de chauffeur. Nadien verdween de dader spoorloos. Vorige week nog moest een andere buschauffeur naar het ziekenhuis, na een gelijkaardig incident.

De veiligheidsagenten zeggen dat ze te weinig uitgerust zijn, maar de MIVB zegt dat daar binnenkort verandering in komt: de agenten krijgen binnenkort handboeien en pepperspray.

 

De Lijn

Ongeluk verstoorde tramverkeer in Gent

di 05/09/06 - In Gent is het tramverkeer vanochtend een tijdlang verstoord geweest. Oorzaak was de ontsporing van een tram aan de Rozemarijnbrug.

Het ongeluk gebeurde om half negen vanochtend. Om een nog onbekende reden is een tram ontspoord op de Rozemarijnbrug.

Er vielen geen gewonden en de vijftien inzittenden konden zelf het voertuig verlaten.

Omdat de tram op een kruising ontspoord is, zorgde het ongeluk wel voor hinder, vooral dan op lijn 4 en lijn 2 richting het station Gent-Sint-Pieters.

De tram is inmiddels opnieuw op de sporen gezet. Het is al het tweede ongeluk aan de Rozemarijnbrug op een jaar tijd.

(foto VRT)

15:19 Gepost door busje_33 & trammeke in Actualiteit | Permalink | Commentaren (2) | Tags: stib, mivb, tweetaligheid, brussel, bus |  Facebook |

Commentaren

*** Fijne woensdag en vooral veel zon gewenst :-)

Gepost door: Knightdemon | 06-09-06

Tram zijn tramchauffeurs ook goe ?????
werkzaam te gent
en nee ik ben niet ontspoord lol

Gepost door: darkwizz | 06-09-06

De commentaren zijn gesloten.