07-09-06

 Nieuws en busfotokes van de dag ;)

Stad wil lijnbussen uit centrum weren


Zwaar vervoer zorgt voor overlast en schade

 

IEPER - Het stadsbestuur van Ieper voert gesprekken met De Lijn om het aantal bussen dat door het centrum van de stad rijdt, drastisch in te perken. Dagelijks rijden er tientallen bussen van het station via de Rijselstraat naar de Grote Markt om via andere centrumstraten de binnenstad te verlaten. Dit zorgt voor verkeersoverlast en het wegdek heeft er fel onder te lijden.

Het stadsbestuur heeft ervoor gekozen om het wegdek in de historische binnenstad met kwaliteitsvolle materialen (kasseien) aan te leggen. Maar het vele zwaar transport van bussen en vrachtwagens - davert de kasseien los en zorgt voor heel wat oneffenheden en putten in het wegdek. Dat maakt het voor fietsers makkelijk noch aangenaam. 
                                                             émoticônes animées
Burgemeester Luc Dehaene (CD&V): ,,We onderhandelen met De Lijn om hiervoor een oplossing uit te dokteren. Uit een studie blijkt dat, naast schoolvervoer, vooral veel winkelpubliek met De Lijn naar de binnenstad komt. Het kan dus geen optie zijn om het openbaar vervoer uit de binnenstad te weren. Maar misschien ligt de oplossing in het inleggen van stadsbussen van het station naar de Grote Markt. Dan zou het streekvervoer niet meer door het centrum moeten.''

Recent werd de as Meensepoort-Meensestraat-Grote Markt-Neermarkt-Boterstraat-de Stuersstraat door het Vlaams Gewest overgedragen aan de stad. Deze oost-westverbinding van Menenpoort naar station is ruim 1 km lang en bestaat volledig uit een kassei-bestrating. Omdat het wegdek in slechte staat is, krijgt Ieper van de Vlaamse overheid een enveloppe van 238.975 euro om herstellingswerken uit te voeren op dit tracé. Het is de bedoeling dat deze werken in fasen worden uitgevoerd, zodat de hinder telkens minimaal blijft.

De werken starten pas na de kerstkoopjes. Ondertussen onderhandelt de stad voort met De Lijn over het probleem van de vele bussen in het centrum.

 Piet LESAGE

 

Fotootjes...

     
   
   
   
   

      tja...
 
zozo dat was het bescheiden reeksje...  morgen voorzien om de 54 te doen (zoals algemeen geweten één van m'n drie favo lijnen van de mivb)
 
Vrijdag= rustdag= busjes van Hasselt normaalgezien!!
 
En om vandaag te eindigen nog 'n berichtje voor de lol...
 

File? Neem de heli naar Amsterdam

 

Ook bij file kan de afstand Amsterdam-Brussel in iets meer dan een uur worden afgelegd. Maar dan wel met de helikopter. Het Nederlandse busbedrijf Connexxion begint met luchtvaartmaatschappij Helinet zo'n vaste helikopterverbinding tussen Amsterdam en Brussel.

Vanaf midden volgend jaar zou de lijndienst Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Antwerpen en Brussel verbinden. In België wordt gebruik gemaakt van de luchthavens van Deurne en Zaventem. In de Nederlandse steden werkt Helinet aan eigen infrastructuur. De locaties daarvoor liggen al vast.

De verbinding mikt op zakenlui en politici die de files willen vermijden. Een ticket Amsterdam-Brussel zal 472 euro kosten, of 2,25 euro per kilometer. In het toestel, een Eurocopter EC135, kunnen zes mensen vervoerd worden. Het is de bedoeling om minstens vier keer per dag te vliegen. (RMG)

06/09/2006

 
émoticônes animées

00:33 Gepost door busje_33 & trammeke in Bussen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: bus, busfoto, mivb, busnieuws, stib, de lijn |  Facebook |

Commentaren

hoe raad je het ??? idd ben kameraad van knight andben ook trambestuurder bij de lijn Gent
bus is al meer dan 4 jaar geleden
grtzzzz

Gepost door: darkwizz | 07-09-06

aha! aha ontmaskerd! :) tof je te ontmoeten, grts ;)
ps ken jij toevallig nog blogs van DL-personneel? ;)

Gepost door: busje_33 | 07-09-06

De commentaren zijn gesloten.