08-09-06

7-09:busnieuws en fotokes van de 54:p

Zeven gewonden bij busongeval

GENT - Zeven personen raakten donderdagmiddag gewond bij een aanrijding tussen een lijnbus en een personenwagen aan de Dampoort in Gent. Dat melden de lokale politie van Gent en de vervoersmaatschappij De Lijn.

Het is nog niet duidelijk wie het ongeval veroorzaakt heeft. De politie bevestigt wel dat de chauffeur en vier passagiers in de bus gewond raakten, evenals de bestuurder en een passagier in de personenwagen. Het aantal gewonden kan nog oplopen, aldus de lokale politie.

Volgens de vervoersmaatschappij De Lijn raakten zes personen lichtgewond en was er één persoon met ernstige verwondingen. Het zou om een vrouw gaan die in de personenwagen zat.

 

 sdw (belga)07/09/2006

 

Buschauffeurs voeren actie in Antwerpen

do 07/09/06 - Een dertigtal chauffeurs van De Lijn, aangesloten bij de liberale vakbond ACLVB, hebben vanmiddag kort actie gevoerd op de Franklin Rooseveltplaats in Antwerpen.

Met een tram en een bus bezetten ze het kruispunt met de Van Ertbornstraat.

Door het afbreken van de ijzeren noodbrug op de Italiëlei, half augustus, verloopt het verkeer zeer moeizaam, vinden ze.

Na een half uur was de actie beëindigd. Het verkeer ondervond weinig hinder.

(foto Belga)
Door het afbreken van de ijzeren noodbrug op de Italiëlei half augustus verloopt het verkeer zeer moeizaam, vinden de buschauffeurs

 

De foto's...

 

Wel, vandaag was het de 54(!) en dan ben ik er als de kippen bij... Er moest begonnen worden aan Witloof, wat zoveel betekende als een pendelbusje nemen in stelplaats Haren... :) Veel stond er niet meer binnen, op een paar A300, A500 en (tellen die wel mee??!) enkele Cito's na...  Dus werd het de 8331, die speciaal was omgebouwd om er rijles mee te geven.Nounou!  

En daarna moesten we die afgeven te Witloof  om met de 8779 aan de feitelijke dienst te beginnen...

Ziehieronder de foto's

  Interieur van de A500 8331....
   

..en onder het hoofdstukje "Spelen met busfilms" komen volgende 3 plaatjes...
  
 
   
   

 

                                  émoticônes animées

 

 

     en nu ga ik slapen, moet er morgen vroeg uit!

Tot de volgende,

busje_33

émoticônes animées

émoticônes animées

02:47 Gepost door busje_33 & trammeke in Bussen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: bus, busfoto, de lijn, mivb, stib, lijn 54, ligne 54, busnieuws, van hool |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.