11-09-06

autoloze zondag 17/09

Dag én Nacht van het openbaar vervoer

De klassieke promotiedag voor het openbaar vervoer, de Trein-Tram-Busdag (TTB), vindt dit jaar plaats op zaterdag 16 en zondag 17 september. Nieuw dit jaar is dat de TTB-dag ook een nachtversie krijgt. In vier stations zal ‘de Nacht van het openbaar vervoer’ plaatsvinden. Er zullen gratis optredens zijn van gerenommeerde groepen en DJ’s.

Tijdens het weekeinde van 16 en 17 september kunnen liefhebbers van het openbaar vervoer opnieuw ongeremd sporen, bussen en trammen vanaf zaterdagavond 19.01 uur tot zondagavond laat. Tickets in voorverkoop kosten 9 euro en zijn van 1 tot en met 15 september te koop in alle NMBS-stations. De dag zelf betaalt u voor uw TTB-biljet 11 euro.

Ook het Groothertogdom Luxemburg werkt dit jaar weer mee. Voor een biljet naar het G.H.Luxemburg betaalt u in voorverkoop 11,50 euro, en 13,50 euro de dag zelf. Kinderen onder de twaalf jaar reizen – op enkele voorwaarden na – in heel België gratis tijdens de TTB-dag.

 

Activiteiten tijdens Trein-Tram-Busdag

Om de klassieke Trein-Tram-Busdag mee te ondersteunen, zorgt de Bond van Trein-, Tram- en Busgebruikers op zondag 17 september voor drie activiteiten. Tussen 12 en 17 uur zijn er rondleidingen door het station Antwerpen Centraal gepland. In Brussel organiseert de reizigersbond een zoektocht met het openbaar vervoer. Startplaats is de BTTB-stand aan het Albertinaplein, vlakbij Brussel Centraal. En tot slot is er ook in Oostende een zoektocht gepland met het station als begin- en eindpunt. Beide zoektochten vangen aan om 10 uur. Meer hierover leest u op www.bttb.be.

De Franstalige reizigersvereniging Association des Clients des Transports Publics (ACTP) organiseert op de TTB-dag een bezoek aan het nieuwe TGV-station Liège-Guillemins en voorziet ook een rit met een speciale trein vanuit Liège-Guillemins naar de hogesnelheidslijn richting Duitsland. Meer informatie op www.actp.be.

De Nacht van het openbaar vervoer

Het BIVV en de NMBS-Holding hebben voor de organisatie van de ‘Nacht van het openbaar vervoer’ de handen in elkaar geslagen. Ze zorgen op zaterdagnacht voor opmerkelijke activiteiten in vier stations. In en om de stations van Antwerpen Centraal, Namen, Brussel Centraal en Brugge zijn er optredens en DJ-sets voorzien.

Tickets zijn gratis maar moeten wel vooraf gereserveerd worden omdat het aantal plaatsen beperkt is. Vanaf 1 september kan dit via de homepage van de Belgische Spoorwegen op www.nmbs.be. Na opgave van naam en e-mailadres wordt een ticket met een unieke code gegenereerd. Dit ticket moet u afprinten en meebrengen.

Brussel

In Brussel worden de bezoekers tussen 22 uur en 5 uur ‘s morgens getrakteerd op een heuse party in de hal van Brussel Centraal. 1000 jongeren zijn er welkom voor gratis DJ-optredens van DJ Goldorak, Ugo Castellucci, Emmanuel Santarromana, Korova Sound System en Geoffroy. Toegangsbewijzen moeten ook hier tijdig besteld worden.

Voor Brussel is dit evenement de feestelijke inzetting van de autoloze zondag van 17 september. Heel het Brussels gewest is dan over de 19 gemeentes volledig autovrij. Het openbaar vervoer is die dag gratis en tal van activiteiten zullen de hoofdstad onderdompelen in een feestelijke sfeer.

splash-image3 (106K)

 

17:53 Gepost door busje_33 & trammeke in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: bus, openbaar vervoer, ttb dag, de lijn, mivb, stib |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.