18-09-06

Autoloze zondag in Brussel...

Hehe, vandaag nog eens n goei gelegenheid gehad om in m'n thuisstad Brussel rond te crossen met m'n fietske, want anders is het er toch niet te doen...  Niet dat het vandaag zo'n vaart liep, hoor, want er waren genoeg andere fietsers die niet omkeken naar de verkeersregels en alles aan hun laars lapten, wat dus wilde zeggen dat het opletten geblazen was...  Alleen was ik niet, op geen enkel vlak, maar ik had het geluk een compagnon te vinden om 'den toer van t stad' te doen, namelijk Mapeicyclist... Alleen is maar alleen anders, dus voilà . Natuurlijk werd er ook gretig gefotografeerd, busje 33 zou busje 33 niet zijn moesten er geen foto's gemaakt worden!  Er zijn wat minder goede kiekjes bij, dit komt omdat ik gezeten op m'n stalen ros, al weleens n plaatje durfde schieten.. (Maar: voor de rest hield ik mij aan de reglementen! )

Zodoende...

 

Hier enkele plaatjes...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(let vooral niet op de dame links, foutje!! )

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(Nog zo'n leukerd....)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

...en voor de rest kijk je maar hier

 

Vandaag Trein-Tram-Busdag

Brugge gaf gisteravond het startschot voor de 23ste Trein-Tram- Busdag. Nog meer dan met de zachte prijs voor een TTB-ticket probeert de NMBS met gratis concerten de jeugd naar het openbaar vervoer te lokken.

Voor het eerst wordt dit jaar de Nacht van het Openbaar Vervoer aan de welbekende Trein-Tram-Busdag gekoppeld. De concerten in en rond de stations van Brugge, Antwerpen en Brussel-Centraal van gisteravond willen de jongeren weer meer met de trein laten sporen. In Brugge waren ze er het vroegst bij. Punkrockgroep Janez Detd, vooral populair bij vijftienjarigen, gaf er om 18 uur het startschot. Een uur later reden de eerste treinen tegen TTB-tarief: voor 11 euro rijdt u vandaag nog tot middernacht onbeperkt met trein, tram en bus tot in alle uithoeken van België. Een TTB Belux-ticket brengt u voor 13,5 euro zelfs tot in het Groothertogdom Luxemburg en terug. Om u een idee te geven: op andere dagen betaalt u vanuit Brugge minstens 41 euro voor dat reisje.

Grootse plannen

Bij de NMBS hopen ze met de TTB-dag vooral jongeren een positief beeld van het openbaar vervoer te geven. ,,Het is niet altijd makkelijk om jongeren aan te trekken'', geeft NMBS-woordvoerder Geert Dierckx toe. ,,Met een mediacampagne willen we de volgende maanden een jonger imago creëren. We willen de jeugd ook duidelijk maken dat het echt wel leuk werken is bij de NMBS, waar we zowat met een omgekeerde leeftijdspiramide zitten.''

Bij een jonger imago horen ook moderne stations en dat weet de NMBS. De plannen voor vernieuwde stations in Gent en Brugge zijn niet minnetjes. ,,Als we de bouwvergunningen krijgen, kunnen we in het Gentse Sint-Pietersstation al eind dit jaar beginnen met de aanleg van een ondergrondse parking. Ook komt er een buszone onder het station en winkels naar het model van Brussel-Zuid. Zo kunnen reizigers - we moeten er uiteindelijk 60.000 kunnen ontvangen in Gent - nog snel een pizza eten voor ze moeten sporen.'' Ook de perrons in Gent en de (te smalle) wandelgangen in het station van Brugge moeten nog een opknapbeurt krijgen.

Aanvankelijk zou ook het station van Namen gisteravond even omgevormd worden tot minifestivalweide. Dat ging uiteindelijk niet door omdat aan de andere kant van de taalgrens dit weekend Les fêtes de Wallonie plaatsvinden en de brandweer negatief advies gaf voor concerten en mogelijk te veel drukte. ,,Maar Namen komt later nog aan de beurt met een evenement", belooft Dierckx.

 Kristof BOHEZ17/09/2006                        

 

 

02:40 Gepost door busje_33 & trammeke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: de lijn, mivb, stib, tec, autoloze zondag, ttb, bus, tram, busfoto |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.