21-09-06

20/09 on the buses.... :)

Tram rijdt tiener aan

GENT - Omstreeks 16.30 uur gisternamiddag werd aan de Coupure Rechts, vlakbij de Rozemarijnbrug, een tienermeisje aangereden door een tram van lijn 4.

Het meisje kwam tegen de bumper van de tram terecht en verloor het bewustzijn. Een kantelraam kon ervoor zorgen dat het meisje niet werd meegesleurd. Ze werd overgebracht naar het ziekenhuis waar ze een uurtje later bij bewustzijn kwam. De tramlijn werd een tijd afgesloten om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Omstreeks 17.30 uur kon tramlijn 4 opnieuw hervatten. (OSW)

060920 metro
©tvb
30 kaarsjes voor de metro!

Brussel - De Brusselse metro vierde woensdag in een tiental metrostations zijn 30e verjaardag. Precies 30 jaar geleden opende Koning Boudewijn de metro en konden Brusselaars en pendelaars voor het eerst gebruik maken van de oranje metrostellen. Maar toch was de metro er bijna niet gekomen. Het project kreeg toen veel kritiek. Ook nu nog.

"Het was een noodzaak voor Brussel," zegt toenmalig minister van Verkeer Jos Chabert (CD&V), "en de feiten hebben dat achteraf ook uitgewezen. De metro is na 30 jaar eigenlijk al ietsje te klein voor het grote aantal mensen dat er gebruik van wil maken."

Maar de metro is en blijft de duurste vorm van openbaar vervoer en daarom zijn veel van de ambitieuze plannen van destijds niet uitgevoerd. Oorspronkelijk wilde men 5 lijnen bouwen. Maar geldgebrek stak stokken in de wielen.

En ook vandaag blijft de discussie over de uitbreiding bestaan. Moeten er meer lijnen komen of moeten de bestaande assen meer capaciteit krijgen ? MIVB-baas Alain Flausch pleitte een paar weken geleden nog voor een uitbreiding van het metronetwerk met 10 kilometer in Schaarbeek en Ukkel. Zo zou de in 1969 geplande metrolijn 3 alsnog vervolledigd worden. Maar een kilometer metro kost 50 miljoen euro en weinig politici staan te trappelen om de verantwoordelijkheid te nemen voor zo'n grote en dure infrastructuurwerken.

De komende jaren wordt wel de kleine ring van de Brusselse metro vervolledigd. De metrostations Delacroix en Weststation zullen dan met mekaar verbonden worden. Dat betekent ook dat de organisatie van de metrolijnen hertekend zal worden tegen eind 2008.

© tvbrussel / FM Brussel

 

...en voor de rest alleen maar fotokes getrokken vandaag... :)

Paar speciallekes: de nieuwe 8109 in de garage Haren

een Jonckheere op de 63 (die zijne weg precies ni wist, haha )

...euh....de 69?!

 

Langs hier graag!!!

02:10 Gepost door busje_33 & trammeke in Bussen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: bus, busnieuws, busfoto, de lijn, mivb, stib, tram |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.