23-09-06

Busjes & trams in Utrecht- whiiii! :D

Gisteren uitje gemaakt in het gezelschap van Mapeicyclist en Ron Van Poppel, was zeker de moeite om heen te gaan, dit zijn enkele van de resultaten (er staan nog foto's ook op m'n camera, maar die krijg ik voorlopig niet op pc )...

Het station daar is wel groot, er staat een hele collectie streek-en stadsbusjes, gaande van Den Oudsten, Citaro's, MAN Lion's City & Lion's Coach tot de Van Hool New AGG 300... vooral deze laatste trok mijn aandacht, toch wel effe 25 meter bus... .  Er waren ook trammekes te zien van Connexxion, waarvan ik er ook een aantal heb gefotografeerd, vond dat wel iets hebben

Trouwens perfect weertje gehad om goed geslaagde foto's te kunnen nemen, daarvan moest worden geprofiteerd ... ik heb in totaal bijna 200 kiekjes genomen,*ahum..*

                                                  

                 Mooiste Foto Gemaakt Gisteren!                              

 
                            émoticônes animées
 
Voor de volledige gallery met slideshow (!) van dit eerste deel: klik hier 
 
Nieuws...
 

Bus van De Lijn veroorzaakt grote ravage aan school

Opwijk - Een bus van De Lijn is gistermorgen voor schooltijd op de Vilvoordsesteenweg in Droeshout (Opwijk) tegen de bloembakken gereden. Het voertuig werd onbestuurbaar en kwam uiteindelijk tot stilstand op de parkeerplaatsen aan de Sint-Jozefskerk. Dat is de plek waar ouders hun kinderen uit de wagen laten stappen.

Er raakte niemand gewond. De bus raakte ook geen enkel geparkeerde wagen maar het verkeerslicht is totaal vernield. De chauffeur was zwaar onder de indruk van het ongeval. ,,We hebben onvoorstelbaar veel geluk gehad'', vindt Wilfried De Koster, directeur van de vrije basisschool. ,,Het is net op de kiss&drivezone dat de op drift geslagen bus is terechtgekomen. De chauffeur legde uit dat hij met zijn voorwiel tegen de bloembakken is gebotst waardoor zijn voertuig onbestuurbaar werd.''

Gelukkig kwam de bus snel tot stilstand. ,,Ik schat de afgelegde afstand na de botsing op vijftien meter'', aldus nog de directeur. De provincieweg is ter hoogte van het centrum van Droeshout en de basisschool nog maar drie maand geleden heraangelegd. De drukke steenweg klieft het centrum van Droeshout in twee.

Een paar pas aangelegde asverschuivingen moeten de snelheid in de straat beperken. De parkeerplaatsen voor de kerk moeten het verkeer wat van de schoolgaande jeugd verwijderd houden. Sinds de voltooiing van de werkzaamheden botsten echter al verschillende wagens tegen de betonblokken. (ego)
De chauffeur is met het voorwiel van de bus tegen de bloembakken gebotst waardoor zijn voertuig onbestuurbaar werd.
 

Meer dan veertig gewonden bij ongeval met schoolbus in Frankrijk

Bij een ongeval met een schoolbus zijn vrijdagmorgen in het westelijke Franse departement Vendée 42 scholieren gewond geraakt.

Volgens de brandweer reed op een kruispunt ten noorden van de stad Challans een auto zijdelings in op de bus, die daarop kantelde en verder schoof tot in een vijftig meter verder gelegen veld. Van de 42 gewonden waren er drie erg aan toe. Een helikopter bracht hen naar het ziekenhuis. De andere 39, die een shock en lichte verwondingen opliepen, belandden eveneens in het hospitaal. Zowat 150 brandweerlieden en politiemensen waren op de plaats van het ongeval in de weer. (voc)

 (BELGA/AG)22/09/2006

 

MIVB vervoert steeds meer reizigers
060921 mivb
©tvb
Steeds meer mensen maken gebruik van MIVB
 

Brussel - De MIVB heeft de afgelopen jaren haar aantal reizigers sterk zien groeien. In 1999 waren er 159 miljoen reizigers. In 2005 was dat al gegroeid tot 254 miljoen reizigers. Van de mensen die gebruik maken van het openbaar vervoer in Brussel, nemen de helft een bus, tram of metro van de MIVB. Dat blijkt uit het evaluatierapport van het beheerscontract 2001-2005 dat de MIVB donderdag heeft voorgesteld.

Volgens berekeningen is het marktaandeel van de Brusselse vervoersmaatschappij gestegen van 29 naar 37 procent in Brussel en de rand. Voor het Brusselse gewest alleen ging het twee jaar geleden om een marktaandeel van 46 procent.

Het aantal reizigers steeg ook van 159 miljoen in 1999 tot 254.1 miljoen vorig jaar. Die positieve balans legt de MIVB natuurlijk voor in het kader van komende onderhandelingen rond de nieuwe beheersovereenkomst. Die loopt dan van 2007 tot 2011.

Adjunct-directeur-generaal Kris Lauwers van de MIVB verwacht veel van de nieuwe beheersovereenkomst. "We zouden daarmee toch een paar belangrijke dingen willen doen. Doordat er nu weinig schulden zijn, zouden we kunnen herinvesteren in bijkomend rollend materieel en nieuwe tramlijnen. Misschien later ook nieuwe metrolijnen. Het is de bedoeling om te groeien, dat is goed nieuws voor de reiziger en voor de tewerkstelling."

Toch stonden er in het evaluatierapport ook minpunten, zoals de beperkte snelheid en doorstroming. Ook de veiligheid is een probleem, vooral in de metro. 42 procent van de reizigers voelt zich daar niet veilig, terwijl dat op het hele net 14 procent is.

© tvbrussel / FM Brussel

18:24 Gepost door busje_33 & trammeke in Bussen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: bus, busfoto, connexxion, bba, utrecht, van hool, den oudsten, citaro, gvu |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.