28-09-06

28-09 Verse busfotooooo's! :)

Hallo iedereen!

Hehe... Paar dagen niet op het world wide web geweest, dat resulteert dan in een achterstand qua foto's..  U weze bij deze gewaarschuwd voor de massa die u te wachten staat!!! 

Eerst gisteren; ' s ochtens mee kunnen profiteren van een uitje met de museumbusjes in Vilvoorde.. Dienstje om schoolkinderen bij het sportcomplex af te leveren, met de Van Hool/Daf 8441, de Van Hool/ Fiat 8014 en de gelede (!!!) die voor 't eerst terug op de baan kwam, de Van Hool 8815... Njam!

Vandaag kwamen er weer twee New A330's op de baan bij de MIVB... ik heb vandaag zowel de 8102 als de 8103 kunnen vastleggen..Busjes zaten aardig vol!  Daarna heb ik nog een beetje zitten staan spotten in de Troonstraat waar ook veel busjes voorbijdenderen...

Zo... dat is het zowat... Valt eigenlijk nog wel best mee, niet?

 

Allez, tot de volgende..

 

Busje

 

Ziehier enkele kiekjes...  (ni in volgorde... )

8014.2

resized_de drie samen

 

resized_en Oud

 

_00051

 

_00054

 

_00049

 

_00002

 

_00007

 

...zo dat is n greep uit het aanbod...

De rest zal helaas nog niet meteen te bezichtigen zijn... wegens upload problemen... Sorry!!

 

BUSNIEUWS...

 

Schuiferskapelle wil een bus
KLEINSTE DEELGEMEENTE KLAAGT OVER GEBREKKIG GROENONDERHOUD

TIELT - ,,We hebben in Schuiferskapelle niets meer. Geen slager, geen apotheker, geen grote bedrijven en geen school... Voor alles zijn we op Tielt aangewezen en toch schrapte De Lijn de meeste busverbindingen met het stadscentrum", klaagt Monique Landuyt, die in haar eentje een petitie organiseerde om de busmaatschappij op andere gedachten te brengen. Intussen klaagt de dorpsraad over het gebrekkig onderhoud van het openbaar groen in de kleinste deelgemeente van Tielt.

Al zal Schuiferskapelle tegen het einde van dit jaar over een gloednieuw Ontmoetingscentrum - de rode pannen op de gevels geven het gebouw iets van het Concertgebouw in Brugge - beschikken, de kleine deelgemeente dompelde de voorbije decennia toch in tot het slaapdorp van Tielt.

Een paar belangrijke werkgevers gingen failliet, de plannen om de school her op te starten mislukten en op een dorpswinkeltje, één cafeetje en een bakkerij na zijn de Schuiferskapellenaren ook voor hun inkopen op Tielt aangewezen.

,,Tot overmaat van ramp schrapte De Lijn van de ene op de andere dag de busverbindingen met Tielt. Tot voor kort maakten de Lijnbussen tussen Tielt en Brugge een ommetje via Schuiferskapelle maar nu rijden er alleen nog een paar schoolbussen. En op de Belbus kunnen we onvoldoende vertrouwen'', vindt Monique Landuyt uit de Klokkestraat.

De vrouw trok haar stoute schoenen aan en organiseerde in haar eentje een petitieactie om De Lijn op andere gedachten te brengen en het stadsbestuur aan te sporen om een oplossing uit te dokteren.

Stadsbussen

Ook burgemeester Michiel Van Daele betreurt de beslissing van De Lijn.

,,We werden als stadsbestuur, zonder enig overleg vooraf en net zoals bij de sluiting van het postkantoor in Aarsele, voor een voldongen feit gesteld. In ons CD&V-programma voorzien we een oplossing om die lacune in de dienstverlening zelf op te vullen. We spelen met het idee om 's ochtends en 's avonds een stadsbus met eigen personeel in te leggen tussen het station en de vele scholen in het stadscentrum. Om zo de vroegere tramlijn te herstellen. Op de dode momenten zouden die bussen tussen de deelgemeenten en het centrum van Tielt kunnen pendelen. Een ambitieus project dat ons veel geld zal kosten maar voor de inwoners van Aarsele en Schuiferskapelle een oplossing kan bieden."

,,Een ander pijnpunt van de Schuiferskapellenaren is het gebrekkige onderhoud van het openbare groen. Heel wat paden worden overwoekerd door onkruid en het speelpleintje in de wijk Drie Wilgen lijkt wel een jungle", vult Klaas Carrette aan. Carrette is sinds maart de nieuwe voorzitter van de dorpsraad. Hij volgde toen professor Dominique Verté op, die net als zijn echtgenote en schepen van Sociale Zaken Anne Van Winkel, op 8 oktober kandidaat is voor SP.A.

Opnieuw geeft burgemeester Van Daele de Kapellenaren overschot van gelijk.

,,Het onderhoud van het groen loopt inderdaad, en niet alleen in Schuiferskapelle, mank. We hebben gewoon te weinig mankracht om al dat groen te onderhouden. We organiseerden al twee keer een examen voor extra personeel voor de groendienst maar daar komt geen kat op af.''

,,Uiteindelijk schreven we een openbare aanbesteding uit. Dezelfde privé-aannemer sleepte de zeven loten in de wacht, maar wat zien we nu: de man kan ook niet volgen. We hebben het bedrijf al in gebreke gesteld. Intussen blijft het groen natuurlijk groeien en dient het gebruik van pesticiden afgebouwd te worden."

 Martin Tytgat27/09/2006

Klaas Carette, voorzitter van de dorpsraad van Schuiferskapelle, staat bij het nieuwe ontmoetingscentrum van Schuiferskapelle.
 
 

23:45 Gepost door busje_33 & trammeke in Bussen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: mivb, stib, de lijn, bus, tram, busfoto, touringcar, van hool, new a 330 |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.