04-10-06

Nieuws on the bus & FOTO'S...jawel! :p

Hoi iedereen... Hehe, dat is toch alweer effe geleden...  maar goed, ik  ben terug!

Veel speciaals op busgebied is er de voorbije dagen niet echt gebeurd, vandaag nog met de MTUB met de gelede 8815 naar Van Hool geweest...  voor de rest gewoon wat prentjes geschoten!!!

Maar allereerst toch nog wat nieuws uit de buswereld....

 

Eergisteren kwam de gelede O405 nog es op de baan naar Leuven....

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tussen Beken wil van bussen af
,,Rust en veiligheid zijn verdwenen''

SINT-MARTENS-LATEM - De nieuwe dienstregeling van De Lijn, waardoor sinds 1 september in De Pinte, Nazareth en Sint-Martens-Latem basismobiliteit wordt gegarandeerd, valt in Tussen Beken in slechte aarde. De inwoners pikken het niet dat dagelijks tot zestig grote en vaak lege bussen door hun rustige buurt denderen.

Tussen Beken, in de drukbevolkte Hooglatemwijk, voelt zich de dupe van een vroegere vraag van de bewonersdienst om beter openbaar vervoer te krijgen.

,,Wij vroegen in de eerste plaats om een betere en snellere verbinding tussen Deinze en Gent via de Kortrijksesteenweg en een geregelde aansluiting naar het station van De Pinte'', klaagt de buurt. ,,Aan die laatste vraag heeft De Lijn nu voldaan, maar op welke manier? Van 5.45 uur tot 23 uur razen bussen door onze straat, waar het rustig wonen en voor de kinderen veilig spelen was. Dat geeft lawaai, door het wegnemen van de verkeersdrempels rijden die dingen veel te snel en ze daveren de hele straat kapot. Dit pikken wij niet.''

Burgemeester Freddy Vanmassenhove (VLDplus)

nodigde de buurt uit op een hoorzitting. Daar zette hij nog eens kort uiteen hoe het busaanbod door De Lijn werd ingepast in het decreet basismobiliteit. ,,Dat omvat dat iemand in het buitengebied om het halfuur een bus moet kunnen nemen op maximum 750 meter vanwaar hij woont'', zei hij.

Overleg

Over de concrete toepassing heeft ook de burgemeester vragen. Ook hij constateert dat weinig mensen in de wijk van de bus gebruikmaken en dat het inzetten van grote, gelede bussen weinig zinvol lijkt. ,,Misschien wordt Hooglatem beter bediend met een bel- of kleine pendelbus'', zegt hij. Vanmassenhove wil met het buurtcomité concrete suggesties op papier zetten en daarmee naar De Lijn stappen.

Volgens Machteld Weyts, woordvoerster van De Lijn Oost-Vlaanderen, is de maatschappij niet geneigd om aan de nieuwe regeling veel te veranderen. ,,De route is bepaald in overleg met het gemeentebestuur. Wij zijn verplicht om voor de basismobiliteit de normen van grootstedelijk gebied te hanteren en de mensen op 500 meter van hun deur een bus-

halte te geven. Het systeem is nog niet lang in voege en moet nog meer bekend raken. Wij verwachten een pak meer reizigers. Ook kunnen wij niet voor één straat de rest van de wijk het recht op basismobiliteit ontzeggen.''

 André Vlerick02/10/2006

 

Bussen rijden weer na spontane staking
061003_mivb
©tvb
Spontane staking bij de MIVB na geval van agressie
 

Brussel - Er rijden opnieuw bussen op lijn 89, nadat de directie besliste om begeleiders in te zetten na een nieuw geval van agressie gisteren. De buschauffeurs van de stelplaats Jacques Brel in Anderlecht legden het werk toen neer. De chauffeur heeft enkele gekneusde ribben, zijn aanvaller is spoorloos.

"Een reiziger heeft de bestuurder een klap in het gezicht gegeven en is daarna meteen weggevlucht. De bestuurder - zwaar geëmotioneerd - heeft vervolgens de reizigers gevraagd uit te stappen en is dan naar de stelplaats gegaan. Daar hebben de andere bestuurders dan uit solidariteit het werk neergelegd" zegt Annemie Genbrugge van de MIVB.

Vorige week maandag ging een deel van de trambestuurders van MIVB ook al spontaan een hele dag in staking. De actievoerders protesteerden toen ook tegen het geweld tegen chauffeurs. Aanleiding waren twee incidenten met bestuurders.

Ondertussen is er wel vertraging op de tramlijnen 93 en 94 door een waterlek op de Louisalaan.

© FM Brussel / tvbrussel

 

De Lijn en de politie zullen informatie uitwisselen over bepaalde verkeerssituaties of bij ongevallen.
 

De Lijn en politie werken samen in Vlaams-Brabant

 

wo 04/10/06 - De Lijn wil in Vlaams-Brabant nauwer samenwerken met de politie. Vanmorgen is daarover een akkoord getekend met twee politiezones in het noordwesten van de provincie.

Het gaat om de politiezone Asse-Merchtem-Opwijk-Wemmel en de zone Ternat-Affligem-Roosdaal-Liedekerke.

De Lijn en de politie zullen informatie uitwisselen over bepaalde verkeerssituaties of bij ongevallen.

In de regio Asse zal de politie haar fietsbrigade inschakelen om de veiligheid op de buslijn van en naar Brussel te verzekeren.

"We gaan werken met fietsbrigades (!!! ) aan de bushaltes, bijvoorbeeld controles bij het opstappen", commissaris Daniël Coens.

"Sommige mensen van de politie zullen af en toe ook meerijden met de bus. Zo is er meer controle. Wij rekenen ook op informatie van de buschauffeurs over bijvoorbeeld putten in de weg."

 

FOTO's... (enfin, toch enkele... )

 

Nieuwe categorie: Specimen v/d week aan halte... )

_00015_v   

Tja, het standbeeld van Rubens te A'werpen in een ander daglicht gesteld...
_00016_v
 
Een exclusieve foto aan de PAL van een in de oude kleuren herschilderd trammeke...  (Whiii... WHIII zeg ik u!!! )
_00014_v
 
Dat was minder... Op de dienst van vanhoolke eergisteren op de 66 hadden we een beetje pech tijdens de laatste rit...net

aan de voorlaatste halte (Paduwa) hoorden we plots een knal, er zat toen nog alleen een oudere (zatte) man op de bus.. Bleek dat er twee ruiten aan diggelen lagen, de zijfilm en een middendeur... Een groepke vandalen had er niks beters op gevonden dan met projectielen te gooien, gelukkig heeft n groepke getuigen één van de jonge daders bij de kraag kunnen vatten... Het bleek een jongeman van 16 te zijn.. Een echte Belg, jawel! (nee serieus!) Lees maar meer op

vanhoolkes dagboek!!

 

...en n fotoke van vandaag bij Van Hool...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer foto's van vandaag en de voorbije dagen

22:40 Gepost door busje_33 & trammeke in Bussen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: bus, de lijn, mivb, van hool, touringcar, busfoto, busnieuws |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.