12-10-06

Busjes jaja! :)

Nog es op pad geweest zie om wa fotokes te trekken, wees niet verrast als er in de toekomst wat meer Antwerpse busjes te zien zullen zijn op mn blogje...

maar ik vergeet daarbij zeker niet mn Brusselse Whiiiii-genootjes

Ik heb nu ook wa minder tijd om hier alle dagen aan bezig te zijn, tja soms moet men keuzes maken...

Enfin, genoeg gezwamd, hier de zware bewijzen!

 

(allez toch een paar )

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(de nieuwe Travego!!!)

 

Voor Meer

 

 

BUSNIEUWS

 

De Lijn staakt in Pajottenland en Gentse

BRUSSEL - In bijna het hele Pajottenland rijden donderdag geen bussen van De Lijn. De staking is een reactie op de vele gevallen van agressie de laatste weken. Aanvankelijk hadden de vakbonden enkel een staking voorzien in de regio Dilbeek.

Volgens Geert Witterzeel van het ACV rijdt er bijna geen enkele bus uit in het Pajottenland. ,,Zelfs de chauffeurs op de privélijnen zitten niet meer in hun bussen.''

Er was eerst enkel voorzien om te staken in de stelplaatsen Dilbeek, Ukkel, Anderlecht, Leerbeek en Meerbeek, omdat die vooral naar Brussel rijden en de agressie daar het grootst is. ,,Maar de staking breidt uit, naar onder meer Overijse en Evere. Ik vrees dat de actie ook de rest van Vlaams-Brabant zal treffen, terwijl dat niet de bedoeling was'', zegt Witterzeel.

Reden van de staking in Dilbeek is het aantal gevallen van zware agressies op chauffeurs. Zo werden aan het Jodenmonument in Anderlecht onlangs een aantal busruiten ingeslagen. Een andere bus werd beschoten terwijl hij nog aan zijn stelplaats stond. En één chaffeur werd aangevallen aan de Kapellekerk in Brussel. Hij werd met pepperspray bespoten en vervolgens probeerde men hem te beroven.

,,Ik noem deze actie geen staking, maar een noodkreet'', aldus Witterzeel. ,,De directie kan hier weinig tegen doen, maar de chauffeurs willen een signaal geven. Ook en vooral naar de reizigers zelf. Ik roep op tot meer sociale controle, want nu verziekt een kleine minderheid het voor de rest.''

Er vindt donderdag nog een vergadering plaats met personeel en vakbonden om te onderzoeken wat er gedaan kan worden tegen de vele gevallen van agressie.

Ook staking in Destelbergen

De Lijn staakt ook in het Gentse Destelbergen, maar die actie heeft volgens Witterzeel heel andere oorzaken dan die in Dilbeek.

De buschauffeurs van de stelplaats Destelbergen legden het werk voor de tweede dag op rij neer omdat hun overste een negatief functioneringsgesprek had en verplaatst zou worden naar een andere werkplek, zij het binnen De Lijn Oost-Vlaanderen.

Het sociaal conflict legt het streekverkeer van De Lijn in Oost- Vlaanderen grotendeels lam. In de stad Gent rijden alle bussen, maar de regio rond Gent ligt grotendeels plat. De lijnen die al dan niet rijden, staan op de website van de Lijn.

Naar alle waarschijnlijkheid gaan de chauffeurs donderdag niet meer aan het werk, zeggen zowel bonden als directie van De Lijn.

 mcu (belga)12/10/2006

 

Busstaking duurt mogelijk voort

DESTELBERGEN - Wie gisteren op de bus stond te wachten in de Gentse rand, wachtte vergeefs: de chauffeurs van De Lijn van de stelplaats Destelbergen hadden het werk neergelegd. Zij waren boos omdat hun exploitatiechef wordt overgeplaatst. Hoewel er in de loop van de dag voor de man een nieuwe en door hem aanvaarde regeling werd uitgewerkt, was het conflict gisteravond nog altijd niet opgelost zodat er vandaag mogelijk voort wordt gestaakt.

In gemeenten als Sint-Martens-Latem, Lochristi, Deinze, Nevele, Zomergem, Evergem, Zelzate of Nazareth reden er gisteren nauwelijks bussen. Ook Gentse deelgemeenten als Zwijnaarde werden getroffen. Net als iets meer dan een maand geleden legden de chauffeurs van De Lijn van de stelplaats Destelbergen het werk neer.

Dinsdagavond had hun exploitatiechef te horen gekregen dat hij uit zijn functie zou worden ontheven. ,,Ze schuiven hem de staking van eind augustus in de schoenen'', zegt chauffeur Sven Vanmackelbergh. ,,Toen staakten wij omdat de nieuwe dienstregelingen maar op zich lieten wachten en er voortdurende onduidelijkheid was. Nu verwijt De Lijn onze chef blijkbaar dat hij niet met zijn personeel kan communiceren. Het feit dat wij, toen we het nieuws vernamen, het werk hebben neergelegd, toont toch aan dat ze zich vergissen.''

Druk overleg

Oorspronkelijk zou de exploitatiechef worden overgeplaatst. ,,Zogezegd niet als sanctie, maar je kan je voorstellen dat zoiets hard aankomt voor iemand die leidinggevend was voor 200 chauffeurs,'' vindt Vanmackelbergh.

Onder druk van de staking was er gisteren de hele dag door druk overleg. Uiteindelijk kwam er een compromis uit de bus: de exploitatiechef van Destelbergen wordt overgeplaatst naar nog een andere functie. ,,Die heeft hij vrijwillig aanvaard'', zegt woordvoerster Christel Bouman van De Lijn.

Toch gingen de buschauffeurs tot gisteravond laat niet akkoord met de regeling. Zij bleven, zelfs nadat hun exploitatiechef hen zelf het akkoord had uitgelegd, eisen dat hij in zijn functie zou worden hersteld of dat er tenminste opnieuw onderhandelingsruimte kwam. Daarover waren er gisteren nog tot laat onderhandelingen bij De Lijn. Bij het ter perse gaan waren die nog niet afgerond.

Als er geen akkoord uit de bus kwam, was het personeel vastbesloten vandaag verder te staken. De vakbonden zegden al toe die mogelijke acties te ondersteunen. (tod)

12/10/2006

© gia

 

Steeds meer 65-plussers nemen de bus

BRUSSEL - Sinds de invoering van het gratis netabonnement ''Omnipas 65+'' begin 2003 had De Lijn eind 2005 al 1,25 miljoen abonnementen afgeleverd aan 65-plussers. Eind 2004 hadden al 1,19 miljoen 65-plussers zo’n abonnement.

Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister van Mobiliteit Kathleen Van Brempt op een schriftelijke vraag van Johan Sauwens (CD&V).

De 65-plussers maken in de praktijk ook steeds meer gebruik van deze mogelijkheid om gratis de bus te nemen. In 2004 werden met deze

 avb (belga)12/10/2006

 

Tram krijgt eigen bedding in Terkamerenlaan
 

Brussel - In de Terkamerenlaan in Brussel gaat de tram binnenkort in eigen bedding rijden. De bedding verbindt het Sterreplein en de Louizalaan. De MIVB begint met de werken in de lente.

De auto’s zullen daardoor niet meer linksaf kunnen slaan in de Terkamerenlaan als ze van de Emile De Motlaan komen. Later zal ook het Sterreplein zelf heraangelegd worden.

De werken kaderen in de plannen van de MIVB om een nieuwe eindhalte te maken aan het kruispunt van de Louiza- en de Terkamerenlaan. Die werken beginnen binnenkort.

© FM Brussel

23:29 Gepost door busje_33 & trammeke in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: bus, de lijn, mivb, stib, touringcar, tram |  Facebook |

Commentaren

Te koop Fiat van hool 308 1977 Beste,
Ik heb met plezier gekeken naar uw mooie site, er staan mooie foto's en texten in.
Wij hebben onze Fiat van Hool 308 uit 1977 te koop staan. Weet u misschien iemand die opzoek is naar dit type touringcar?
Met vriendelijke groet,
Twan van der Sande.

Gepost door: Twan | 30-04-08

De commentaren zijn gesloten.