26-10-06

Busnieuws...Het Heet van De Naald!

Relschoppers vieren één jaar relletjes

do 26/10/06 - In twee voorsteden van Parijs zijn vannacht opnieuw rellen uitgebroken met jongeren. Enkele voertuigen gingen in vlammen op, de vervoersmaatschappij schrapte een aantal lijnen.

In Nanterre staken een tiental mannen met bivakmutsen een lijnbus in brand. Even later kaapten ze een andere bus en goten ze die vol met benzine.

Bus
(foto Belga)

De chauffeur en de passagiers konden zich tijdig in veiligheid brengen, maar de bus zelf brandde even later helemaal uit.

In Essonne, ten zuiden van Parijs, gooiden een vijftigtal relschoppers met stenen naar voorbijrijdende auto's.

De jongeren probeerden ook om een bus aan te vallen, maar de ordetroepen konden net op tijd ingrijpen. Uit veiligheidsoverwegingen schrapte de vervoersmaatschappij wel alle lijnen in de wijk.

Het is vandaag exact een jaar geleden dat er rellen uitbraken in de Parijse voorsteden. Daarbij werden toen meer dan tienduizend auto's in brand gestoken en gingen ook een driehonderdtal openbare gebouwen in vlammen op.

 

(foto Belga)
Twee lijnbussen gingen in vlammen op
 

Tram 1 en 4 onderbroken tijdens herfstvakantie

GENT - Door werken aan het Sint-Veerleplein, zijn zowel tramlijn 1, als lijn 4 tijdens de herfstvakantie onderbroken, van 28 oktober tot 5 november. De Lijn legt de volgende weken nieuwe tramsporen en tramwissels aan het Veerleplein en de trams stoppen dus aan de Korenmarkt (tram 4), de Sint-Niklaasstraat (tram 1), de Burgstraat (tram 1) en de Langesteenstraat (tram 4) om van daaruit telkens terug te keren. De sporen waren er, na jaren intensief gebruik, dringend aan vervanging toe. Tijdens de herfstvakantie wordt er zowel overdag als 's nachts gewerkt. Hoewel de werken eigenlijk duren tot 17 november, hopen ze bij De Lijn de onderbreking van het tramverkeer tot een week te kunnen beperken. Na 5 november zal er trouwens alleen overdag worden gewerkt.

De stad Gent maakt van de werken gebruik om tegelijk ook het trottoir aan de Kleine Vismarkt en aan de Kraanlei heraan te leggen. (tod)

13:14 Gepost door busje_33 & trammeke in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: bus, tram, de lijn, parijs, brand, rellen |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.