28-10-06

Busnieuws en foto's

Meer dan 40 doden bij busongeval in Nepal

KATHMANDU - (Belga) Bij een ongeval met een bus zijn zaterdag in Nepal zeker 42 mensen om het leven gekomen. Er vielen ook meer dan 45 gewonden, van wie er talrijke in kritieke toestand zijn. De hulpdiensten verwachten dan ook dat het aantal slachtoffers nog oploopt.

Het ongeval gebeurde op een bergweg vlakbij Luham Bazaar, ongeveer 350 kilometer ten westen van de Nepalese hoofdstad Kathmandu. De overvolle bus ging aan het slippen en kwam in een ongeveer 200 meter diepe ravijn terecht. De bus bleef liggen in een kleine waterloop. Volgens lokale media was de bus geschikt voor 60 passagiers, maar zaten er meer dan 150 mensen op. Veertig mensen lieten ter plaatse het leven, twee overleden tijdens hun overbrenging naar het ziekenhuis. (kva)

 BELGA/AG (BELGA/AG)28/10/2006

 

Brandende bus na stille mars in Parijs

Honderden mensen stapten op in een stille mars in Clichy-sous-Bois, een buitenwijk van Parijs, ter nagedachtenis van de twee jongeren die exact een jaar geleden stierven in de wijk. Dat was toen het signaal voor zware rellen. Gisteravond ging opnieuw een bus in vlammen op.

De stille mars, die volgens de eerste schattingen 600 manifestanten telde, werd voorgegaan door de families van de twee jongeren. Zyed en Bouna werden vorig jaar geëlektrocuteerd nadat ze, op de vlucht voor de politie, hun toevlucht zochten in een elektriciteitscabine. Een derde jongen, die bij Zyed en Bouna was en zwaar verbrand raakte, nam deel aan de herdenking. De optocht, die onder meer werd bijgewoond door Claude Dilain, de socialistische burgemeester van de stad, werd van nabij gevolgd door een zestigtal journalisten van over de hele wereld.

Nicolas Sarkozy, minister van Binnenlandse Zaken, kondigde een versterkte politiemacht aan om het openbaar vervoer in de gevoelige zones veilig te stellen. Toch staken twee gemaskerde en gewapende jongeren gisteren in de vooravond een bus in brand. Dat gebeurde in Blanc-Mesnil in de wijk Seine-Saint-Denis, waar de rellen vorig jaar begonnen. De daders stuurden eerst alle passagiers uit de bus voor ze hem tot schroot herleidden. Het was al de vijfde bus in 48 uur die in vlammen opging.

Deze incidenten tonen aan dat de sfeer opnieuw grimmiger aan het worden is. De politie kreeg in de aanloop naar de herdenking dan ook de raad mee waakzaam te zijn.

160 miljoen euro schade

Vorig jaar werden in totaal meer dan 10.000 auto's in brand gestoken, 250 gebouwen werden vernield of in vuur gezet en politie en brandweer was drie weken lang het doelwit van jongeren die met stenen en molotovcocktails gooiden. De totale schade werd op 160 miljoen euro geraamd. De Franse premier Dominique De Villepin weerlegde donderdag nog de kritiek dat er sindsdien niets veranderd zou zijn in de buitenwijken. (afp)

Busfoto's Antwerpen- Polder

...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met dank aan chauffeur Fons van stelplaats Zandvliet!!

 

 De Rest...

 

Ciao!!

 

19:41 Gepost door busje_33 & trammeke in Bussen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: bus, de lijn, zandvliet, lijnbus |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.