03-11-06

Busnieuws

Draadloos surfen op de autobus

Draadloos surfen kan je vandaag al op de Thalys, de snelle trein tussen Parijs en Brussel. Motorola demonstreerde een toepassing waarbij het ook gewoon op de stadsbus kan. De Mobile Network Gateway (MNG) is een apparaat dat permanent het beste draadloze Wifi-netwerk van buiten oppikt, en het ,,vertaalt'' in een Wifi-netwerk op de bus.

In een test op de Motorola-campus werkte het systeem feilloos, met de bedenking dat het signaal ook wegviel als er geen buitennetwerk in de buurt was. Daarom is het systeem vooral geschikt voor vervoermiddelen in een stedelijke omgeving.

Dat er geen Wifi-signaal is, hoeft overigens niet onoverkomelijk te zijn: steeds meer toestellen zijn immers in staat om te surfen via het mobilofonienetwerk. Het risico van dergelijke technologie is dat de operator weinig controle meer heeft over het gebruik van zijn Wifi-netwerken. Als te veel mensen samen gebruik maken van hetzelfde draadloze netwerk, kan dat overbelast geraken.

 

Beenham door voorruit

OOSTENDE - Een man stond maandagavond om 19.20 uur in de Nieuwpoortsesteenweg op de autobus te wachten. Toen hij dacht dat de bus niet zou stoppen, gooide hij plots een beenham door de voorruit. De politie kon de man onderscheppen. Hij zal de schade vergoeden. (dji)


 

Vier daders van busincident Marseille in beschuldiging gesteld

MARSEILLE - Vier van de vijf minderjarigen die dinsdag aangehouden werden in verband met het in brand steken van een bus in Marseille, waarbij een jonge vrouw ernstige brandwonden opliep, zijn in beschuldiging gesteld en blijven aangehouden. De vijfde verdachte, die minder dan 16 jaar oud was, werd vrijgelaten.

De vier minderjarigen, tussen 15 en 17 jaar, worden in verdenking gesteld voor ,,een brandstichting die een handicap of een permanente verminking tot gevolg heeft'' van de getroffen persoon Mama Galledou, de 26-jarige passagier die nog steeds voor haar leven vecht.

Als ze naar het Hof van Assisen verwezen worden, riskeren de brandstichters een celstraf van 30 jaar.

 rbo (afp)03/11/2006

                                                                     emoticone geant anime msn gartuit

Opnieuw Mercedes Tourismo gestolen !

BRUSSEL: Opnieuw bereikte ons het dramatische nieuws dat er  een Nederlandse touringcar is gestolen.   Dit keer een Tourismo van de firma Oostenrijk Touringcars die verdween in Brussel.


Het gaat om de bovenstaande touringcar met kenteken BL-BN-70 en wagenpark volgnummer 154 die werd gestolen in de nacht van vrijdag 20 op zaterdag 21 oktober in de Brusselse Rue de Albert.

De gegevens van de touringcar van Oostenrijk Touringcar 154 zijn: kenteken: BL-BN-70, bouwjaar: 2001, Touringcar is rood/grijs metallic gekleurd, chassisnummer: NMB61345513232342, kilometerstand: 335000 en het voertuig is voorzien van het Groeneveld Greensight achteruitrijdsysteem. Dit Greensight systeem is duidelijk zichtbaar aan de weerzijden op de achterzijde van het voertuig.

Wanneer iemand informatie kan verschaffen dat kan leiden tot het terugkrijgen van deze touringcar, dan stelt Oostenrijk Touringcars, J.C.R. Staal (Rogier) dat ten zeerste op prijs.

 

 

13:21 Gepost door busje_33 & trammeke in Actualiteit | Permalink | Commentaren (2) | Tags: bus, de lijn, touringcar, busnieuws |  Facebook |

Commentaren

NOU DE PIZZA IS OP!!

Gepost door: Rob Dirkzwagertje 050 | 01-06-11

vind jij pizza ook vies,, alleen salami pizza is lekkur.

Gepost door: dik | 01-06-11

De commentaren zijn gesloten.