04-11-06

Tramongeval in Antwepen...

...dan nog wel met de Siemens die ik deze vooravond nam...

 

Jongeman wordt onder tram Antwerpen geduwd en sterft

Een jongeman is vrijdagavond tijdens een ruzie onder een tram geduwd en kwam daarbij om. De daders sloegen op de vlucht.

De feiten deden zich voor rond 18.30 uur aan de Franklin Rooseveltplaats, in het centrum van Antwerpen. Het gaat om een belangrijk knooppunt van het plaatselijke openbaar vervoer.

Volgens getuigen hinderde het slachtoffer een auto, toen hij onverwacht de weg overstak. De jongeman probeerde een aankomende tram te halen.

Het kwam daarbij volgens getuigen tot een woordenwisseling tussen het slachtoffer en een passagier van de wagen. De passagier stapte uit en op het tramperron kwam het tot een vechtpartij.

De jongeman belandde daarbij op de sporen, net op het ogenblik dat een tram voorbijreed.

Volgens het Antwerpse parket is het slachtoffer van allochtone afkomst. De daders zijn, volgens getuigen, eveneens van allochtone afkomst, maar het Antwerpse parket wilde dat vrijdagavond niet bevestigen.

De auto met de daders reed weg. Volgens onbevestigde getuigenissen had de wagen een Nederlandse nummerplaat. De politie doet onder meer een beroep op de camera's die op het drukke kruispunt gericht zijn.

Voor het slachtoffer kwam elke hulp te laat.

Reizigers die op het perron op de tram stonden te wachten, waren sterk onder de indruk van de gebeurtenissen. Ook de trambestuurder, een chauffeur met vele jaren dienst, werd opgevangen door de dienst Slachtofferzorg.

Hij kwam later op de avond opnieuw ter plaatse om de gerechtsdeskundigen zijn versie van het verhaal te geven. Volgens zijn collega's kon de bestuurder de tram onmogelijk nog tot stilstand brengen. De Franklin Rooseveltplaats werd voor het verkeer afgesloten, waardoor het tramverkeer urenlang hinder ondervond.

Vlaams Belang was er vrijdagavond als de kippen bij om een nultolerantie te eisen voor agressie op het openbaar vervoer. De partij eist een tram- en busbrigade van tachtig agenten bij de lokale politie

 

 

Schoolbus met vijftig kinderen geslipt

vr 03/11/06 - In de Duitse deelstaat Nedersaksen is een schoolbus met vijftig kinderen geslipt door ijzel. Er zijn negen zwaargewonden. Minstens drie kinderen zijn in kritieke toestand.

Het ongeluk met de schoolbus gebeurde vanmorgen iets voor zes uur in Herzberg, bij Göttingen.

Op een brug slipte de bus op het bevroren wegdek en botste tegen een vrachtwagen. Helikopters brachten de gewonden naar ziekenhuizen in de buurt.

In heel Duitsland heeft het winterse weer vanmorgen verkeersongelukken en files veroorzaakt, vooral in het zuiden. Daarbij zijn al zeker twee doden gevallen.

(foto VRT)
Op de bus zaten vijftig kinderen. Minstens drie van hen zijn in kritieke toestand.
 
 

01:17 Gepost door busje_33 & trammeke in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: bus, tram, de lijn, touringcar, ongeluk, antwerpen, roosevelt |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.