06-11-06

Busnieuws

Sorry mensen, momenteel effe geen foto's wegens defect aan kaartlezer!!  Maar ik heb wel degelijk arbeid verricht!  Onder andere gisteren, toen in het Vlatam de "nieuwe" Den Oudsten van de Staca geleverd werd (busje uit 1979) die men waarschijnlijk in de kleuren van de Buurtspoorwegen gaat zetten na restoratie... Met de inmiddels tot crèmekleur omgedoopte tram 7001 (die als rijdende reclame voor het museum moet dienst doen- op lijn, jawel!) gaan we 16 oktober 'n ritje doen, weliswaar in heel beperkte kring. Foto's volgen later!

Tja, dan maar terug naar de gewone actualiteit ...

 

Grts,

Busje

 

Buschauffeurs TEC La Louvière staken na agressiegevallen

LA LOUVIERE - De buschauffeurs van de stelplaats van de Waalse vervoersmaatschappij TEC in La Louvière zijn zaterdagochtend in staking gegaan, na een week van gewelddadige incidenten. Er zal dit weekend geen enkele bus rijden in de regio rond La Louvière.

Recentelijk werden volgens de maatschappij onder meer stenen gegooid naar dienstdoende bussen in La Louvière, volgens de TEC mogelijk gelinkt aan de gebeurtenissen in Frankrijk. Vrijdagavond werd voorts een chauffeur aangevallen door gewapende jongeren die de kassa van de bus eisten in Morlanwelz.

De TEC Henegouwen heeft de verschillende gemeenten geïnformeerd, zodat zij de aanwezigheid van politie op strategische plaatsen en tijdstippen kunnen versterken. De busmaatschappij zelf heeft haar controlediensten gemobiliseerd.

De buschauffeurs houden maandag, om 04.00 uur, een algemene vergadering om over het vervolg van de actie te beslissen. Om 10.00 uur is ook een vergadering tussen directie en vakbonden gepland in Bergen om over de onveiligheid van chauffeurs en gebruikers te praten.

 

Doorgeefabonnement De Lijn vervangt dienstwagen

De Lijn biedt vanaf 1 januari 2007 doorgeefabonnementen aan. Dat schrijft Gazet van Antwerpen zaterdag. Dat abonnement staat niet op naam van een persoon maar van een bedrijf en alle werknemers kunnen er verplaatsingen mee doen.

,,Zeker in stedelijke omgevingen zullen tram en bus een alternatief vormen voor de dienstwagen", zegt Vlaams minister van Mobiliteit Kathleen Van Brempt (SP.A).

Het nieuwe abonnement heeft te maken met een aanpassing van het tarievenbeleid van de Vlaamse vervoersmaatschappij. Daarbij wordt het derdebetalersysteem - waarbij gemeente, school of werkgever bijdraagt in de kosten - hervormd. Het doorgeefabonnement komt er mee op vraag van de bedrijven zelf. (belga)

Vijfde minderjarige brandstichter Marseille opgesloten

MARSEILLE - Het Franse gerecht heeft een vijfde minderjarige in verdenking gesteld in het onderzoek naar de brandstichting op een bus in Marseille, waarbij een vrouw zware brandwonden opliep. Hij is opgesloten, aldus procureur Jacques Beaume.

Eerder werden vier minderjarigen opgesloten op verdenking van betrokkenheid bij de brandstichting. De vijf, die 15 tot 17 jaar oud zijn, riskeren tot 30 jaar opsluiting als ze door het hof van assisen veroordeeld worden en levenslang als het slachtoffer zou sterven. Maar de gezondheidstoestand van Mama Galledou (26) evolueert volgens een ziekenhuisbron gunstig.

De bus werd in brand gestoken op een ogenblik dat de toestand in sommige wijken gespannen was naar aanleiding van de eerste verjaardag van de rellen die op 27 oktober 2005 in Franse voorsteden uitbraken.

 sdw (belga)05/11/2006

 

                                                     emoticone geant anime msn gartuit

00:15 Gepost door busje_33 & trammeke in Actualiteit | Permalink | Commentaren (2) | Tags: vlatam, den oudsten, bus, de lijn, marseille, busbrand, doorgeefabonnement |  Facebook |

Commentaren

"nieuwe" Den Oudsten STACA welke is het ? een tweede na de 77, eigendom van MSVB ? :)

Gepost door: Mapeicyclist | 06-11-06

"nieuwe" Den Oudsten STACA Als het de 77 niet is ( die tijdelijk in Weelde ondergebracht werd ) zie ik maar één mogelijkheid : de 02 die in het wit zonder DE LIJN logo's een paar maanden geleden nog bij Picavet stond ...

Gepost door: mig4skpb | 27-12-06

De commentaren zijn gesloten.