09-11-06

Busnieuws... ;)

Applaus voor onzen baas!

 

Topvrouw De Lijn overheidsmanager van het jaar

Ingrid Lieten (42), directeur-generaal van De Lijn, is gisteren gekozen tot overheidsmanager van het jaar. Lieten kwam begin 2002 aan het hoofd van de openbaar vervoersmaatschappij die sinds haar komst een steile opgang maakte naar bijna een half miljard reizigers vorig jaar. Zij is degene die marketing en klantgerichtheid naar bus en tram bracht.

De prijs wordt toegekend door de Vlaamse Vereniging voor Bestuur en Beleid. Vorige winnaars waren onder andere Frank Robben van de Kruispuntbank en Piet Vanthemsche van het Voedselagentschap.

 

Extra busrit voor schoolgaande jeugd

LO-RENINGE - Het stadsbestuur van Lo-Reninge verkreeg van de openbare vervoersmaatschappij De Lijn dat een nieuwe busrit ingelast werd op de lijn 50 Veurne-Ieper.

,,De schoolgaande jeugd was al lang vragende partij voor een extra bus die aansloot op het einde van de studie. In het College en de Annuntiaten Veurne is de studie gedaan om 18 uur'', zegt burgemeester Lode Morlion (Dynamisch). ,,Tot nu was er enkel een bus om 16.20, 17.20 en 19 uur. De extra bus rijdt tussen Veurne (18.20 uur) en Lo (18.43 uur), maar enkel op schooldagen en niet op woensdag.'' (mma)

Verzoening bij De Lijn

HASSELT - Vorige maand werden twee chauffeurs van verpachte lijnen door hun werkgevers ontslagen na onregelmatigheden op bussen van Fe Lijn. Gisteren kwam daarover een provinciale verzoeningsvergadering samen met de beide exploitanten Mebis en De Morgenstond, de vakbonden en De Lijn.

Eén ontslag wordt gehandhaafd, het andere wordt omgezet in een tijdelijke schorsing gevolgd door een proefperiode. Alle partijen zien af van verdere juridische stappen. Ook werd overeengekomen bij herhaling van dergelijke inbreuken binnen de drie dagen na de feiten een overleg te organiseren alvorens tot maatregelen over te gaan. (hgg)

15:06 Gepost door busje_33 & trammeke in Actualiteit | Permalink | Commentaren (9) | Tags: bus, de lijn, ingrid lieten, openbaar vervoer |  Facebook |

Commentaren

Verzoening bij De Lijn De eerlijkheid gebiedt me te reageren op dit artikel. Ik ben nl de chauffeur die ontslagen is geweest. Er zijn 'onregelmatigheden'gebeurt op de bus. Als je een panne aan het kaartjestoestel een onregelmatigheid noemt.... Ik ga hier niet uitwijden maar de essentie van de zaak is dat er bepaalde zaken in de doofpot MOETEN gestoken worden,dingen die het daglicht schuwen, waarvan 'De Lijn' laat uitschijnen dat ze eerder uitzondering dan regel zijn, terwijl het net andersom is.Ook is er een hetze rond mijn persoon geweest omdat ik dingen wou aankaarten waarvan zij bij hoog en bij laag blijven beweren dat ze onbestaande zijn, ze hebben me geviseerd en gevonden. Het ergste van al is dat de vakbond het spel meegespeeld heeft, deels om wit te blijven staan bij de gewestelijke directie en deels om hun eigen gezicht te redden.'De Lijn' regelt zijn zaakjes wel zo dat ze altijd laten uitschijnen dat de chauffeur schuld treft.
Logisch dat ik geen verdere juridische stappen ondernomen heb, ik werd met de rug tegen de muur geduwd en mijn enige redding was hun 'voorstel', ik moem het meer 'afpersing' te aanvaarden, in ruil om geen stappen te ondernemen: mijn ontslag, oorsprokelijk met onmiddellijke ingang zonder enige vergoeding werd omgezet in gewoon ontslag. 'De lijn' doet openbaar schriftvervalsing, dat is de normaalste gang van zaken aldaar.
Walterus Thierry
Donderveldstraat 1
3540 Schulen

Gepost door: Thierry Walterus | 08-10-07

Verzoening bij De Lijn Ik heb mijn job altijd met hart en ziel gedaan, niets was me teveel, mijn collega's konden altijd op me rekenen, ze kunnen beamen. Het is de tofste job die er bestaat, ik ga dus heus niet zo gek zijn om mijn carierre te riskeren voor een bedrag van, let op: €2.50!!
Door mijn ex-wergever, MEBIS Hasselt,ben ik met het groot vuil mee op straat gezet, ik word door enkele personen, wie? ik heb er het raden naar,verdacht gemaakt zodat ik niet meer geloofwaardig overkom. Ik heb herhaalde malen geprobeerd om tot een gesprek te komen met 'De Lijn', maar ik word aan het lijntje gehuoden tot en mét!ZE WILLEN GEEN GESPREK ONDER HET MOM VAN ' DAT ER MET DE HEER WALTERUS GEEN FATSOENLIJK GESPREK MOGELIJK IS' Larie om de essentie van de zaak niet te moeten aansnijden omdat het algemeen geweten is dat ze dan in hun vingers snijden!!!
Onlangs heb ik kontakt gehad met een medewerkster die op de hoogte was. Na lang aandringen heeft zij het adres van hun advocaat meegedeeld en tegelijkertijd ook maar een mailtje gedaan met de melding dat alles via de advocaat moest geregeld worden, vragen ed. Ik heb hem dus een paar direkte vragen gesteld waarop hij niet WOU antwoorden en de verbinding verbrak. Ik treed dan in kontakt met zijn bureaubediende en krijg van hem te horen dat'DE ADVOCAAT NIET WENST TE CONVERSEREN MET MIJ OVER DE ZAAK'
Als dat de gang van zaken is......
Ik daag de verantwoordelijken uit om een gesprek aan te gaan, maar weet al op voorhand wat het antwoord zal zijn....

Gepost door: Thierry Walterus | 08-10-07

Ik heb deze situatie van zeer nabij gevolgd. En ik kan alleen maar beamen dat heel deze zaak vuil is gespeeld. Normaal zou de werkgever Mebis dus voor zo een prul moeten opkomen voor zijn werknemer. Maar omdat hij door hun niet graag gezien is, ondanks alle overuren en alle diensten te doen die een ander niet wou en dit steeds met de grootste glimlach, wordt hij niet verdedigd en wordt hij bij het huisvuil gezet.

Nu van een akkoord vind ik niet dat kan gesproken worden. Als je geen verweer hebt en je een keus krijgt tussen iets erg en nog erger. Er was geen poositieve keuze.

Hoe dan ook de zaak stinkt als ik het zo mag zeggen. De Lijn en Mebis doen zich zo groot voor maar een persoonlijk gesprek zit er niet in. Lijn zwak hoor. Maar ja wat wil je als je weet dat je fout zit kan je ook niet meer in de spiegel kijken.

Gepost door: MV | 08-10-07

Verzoening bij 'De Lijn' Waar houden die controleurs zich in godsnaam mee bezig? Met de chauffeurs te treiteren in plaats van hun werk te doen.Als ik het verhaal lees van Mr Walterus kan ik niet anders dan reageren op dit onrecht.Ik weet dat het beroep van chauffeur veel verantwoordelijkheid met zich meebrengt, dat je "kas" op het einde van de dag moet kloppen enz., maar om zo'n bagatel iemand afdanken, gaat te ver in mijn ogen.2.50€, asjeblief, zeg!! Laat een fatsoenlijk mens zijn job doen. Maarja, bij 'De Lijn' zijn ze nog achterlijk en denken ze dat ze ongenaakbaar zijn, blijkbaar en de vakbond die moest zich schamen! Meedraaien met de goede wind in plaats van op te komen voor deze mens!

M.V.

Gepost door: Vanderhoeven Marcel | 09-10-07

Ik ben één van de nieuwe collega's van Mr Walterus en moet zeggen dat ik zeer verbaasd ben dat hij zo iets zou gedaan hebben. Ik geloof het simpelweg niet.

Gepost door: Vanderhoeven Marcel | 09-10-07

Verzoening bij 'De Lijn' In de veronderstelling dat het verhaal van de heer Walterus klopt, ben ik zeer geneigd mijn gal te spuwen naar de beleidsverantwoordelijken bij'De Lijn' en de vakbonden.
Hoe is het in godsnaam mogelijk dat zo iets vandaag de dag nog gebeurt?!
Jullie mogen verdorie blij zijn dat je nog zo'n werknemer vindt, want ze zijn dun gezaaid! Neem nu nog dat er 'onregelmatigheid' is gebeurt, dan nog verdient hij het niet om ontslagen te worden, iedereen begaat fouten, maarja de mensen die veel, zoniet alles, te verduren krijgen en hun huid volgescholden krijgen van 'KLANTEN' staan moederziel alleen. Zij zijn verdorie de steunpilaar van 'De Lijn' en verdienen veel meer dan buitengebonjourd te worden door onbekwame medewerkers, die de hand boven het hoofd gehuoden wordt! Armzalig beleid bij de waar vriendjespolitiek hoogtij viert!
L.B.

Gepost door: Leon Balder | 09-10-07

Respect voor chauffeurs en buschauffeurs in het bijzonder. Zij verdienen het nodige respect en hebben het niet gemakkelijk met alle agressie vandaag de dag.

Dat de Lijn en vakbonden onder 1 hoed spelen zal ook wel vriendjespolitiek of andere kwestie zijn.

Een hele spijtige zaak is dit voor mensen die hun job goed en correct wilen uitvoeren!

Gepost door: Marc Wouters | 10-10-07

Lijncontroleurs Ook ik ken dit dossier van de heer Waltherus tot in detail. Het enige wat ik hierover kwijt wil is dat ik vind dat de heer Waltherus slachtoffer is geworden van de nazi praktijken van de lijn controleurs. Dit zijn m.i. mensen die in de maatschappij nergens anders aan de bak komen. Deze op macht beluste mensen krijgen een kik om te laten zien welke macht ze hebben, waarschijnlijk omdat ze thuis een kenau van een wijf hebben zitten waar ze naar moeten luisteren.

Gepost door: Chris Paulissen | 11-10-07

Verzoening bij 'De Lijn' Ik heb persoonlijk meegemaakt dat er een chauffeur dronken achter het stuur zat.Maar meen je dat je dan controleurs ziet of hoort? Iemand die zijn job zeer ter harte neemt verdient het NIET OM OM ZO'N BAGATEL ONTSLAGEN TE WORDEN!!!!
Er bestaat veel erger 'crapuul'. De lijn moet dringend zijn prioriteiten herzien.Mevrouw Lieten,je weet wat U te doen staat! Orde op zaken stellen en niet te hoog in de wolken lopen met Uw titel van 'Overheidsmanager van het Jaar'

Gepost door: JV | 11-10-07

De commentaren zijn gesloten.