13-11-06

Busnieuws...

Zes nieuwe buslijnen voor leerlingenvervoer

KALMTHOUT - Vanaf 1 september 2007 komen er zes nieuwe buslijnen op de oost-westas tussen Essen, Kalmthout en Wuustwezel. Met deze beslissing wordt een nijpend probleem opgelost. In de Noorderkempen is er immers een gebrek aan een uitgebouwd leerlingenvervoer. Vijf lijnen worden betaald door De Lijn, een door de gemeentebesturen en de scholen. Zevenhonderd leerlingen en ook andere reizigers kunnen gebruik maken van dit nieuwe aanbod.

De nieuwe lijnen sluiten aan op de oost-westverbinding tussen Herentals en Essen. Deze lijn verbindt de gemeenten uit de Kempen met het nieuwe treinstation in Brecht, dat vanaf april 2007 operationeel zal zijn.

Essen en Kalmthout werken samen aan een fietsroutenetwerk voor scholieren. Wuustwezel sloot een verkeersconvenant af met het Vlaamse gewest voor veilige schoolomgevingen. (vw)

Nieuwe MIVB-uniformen laten op zich wachten
061113 mivb
Het nieuwe MIVB-uniform
 

Brussel - De chauffeurs van de MIVB zouden vanaf vandaag hun nieuwe uniform moeten dragen, maar dat is niet het geval: het bedrijf dat de nieuwe kleding had moeten leveren, is overgenomen door een grotere concurrent. Gevolg daarvan is dat de levering van de uniformen compleet in het honderd loopt.


In het MIVB-depot van Haren kwamen alle chauffeurs vandaag weer gewoon in hun oude uniform werken. De levering van de 3000 beloofde nieuwe uniformen is namelijk helemaal in het honderd gelopen. Schuldige is het Nederlandse bedrijf dat het kledingcontract van 2,5 miljoen euro in de wacht sleepte.

"80 procent van onze agenten hebben verkeerde uniformen gekregen: te groot of te klein", zegt Patrick Pelegrin van de christelijke vakbond. "Het idee was perfect: uniformen, op maat gemaakt en thuis geleverd - maar helaas bleken de maten totaal niet te kloppen."

Patrick kreeg afgelopen week namelijk ook zijn pakje toegestuurd en moest vaststellen dat wat erin zat niet in orde was: "Het was bijna compleet - op een trui na - maar alles was wel twee maten te groot ", aldus Pelegrin.

Bij de directie zitten ze verveeld met de zaak. Het personeel moet de nieuwe uniformen nu gewoon in de verpakking laten.

"We waren van plan om de nieuwe uniformen volgende week te laten dragen door het personeel, maar we zullen nu moeten wachten tot alles in orde is", zegt Kris Lauwers, adjunct directeur-generaal bij de MIVB.

Het Nederlandse bedrijf is een zeer grote speler op de markt van de uniformen. Bij de MIVB begrijpt men dan ook niet hoe deze bestelling helemaal in het honderd is kunnen lopen. De vervoersmaatschappij verwacht nu dat de Nederlanders snel met een oplossing voor de dag komen:

"Zij hebben een contract met ons dus ze moeten de juiste dingen goed afleveren," reageert Lauwers. "Er zijn wat problemen geweest maar het is aan hen om te zien hoe ze dat oplossen. Om over schadevergoeding te spreken is het nog wat vroeg - we vinden het vooral belangrijk dat onze personeelsleden zo snel mogelijk hun nieuwe uniformen kunnen dragen."

© tvbrussel

 

 

23:35 Gepost door busje_33 & trammeke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: bus, de lijn, kleding chauffeur, leerlingenvervoer, mivb, stib |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.