20-11-06

Buzzznieuws...

Alleen vrouwen welkom op de bus

SAO PAULO - De Braziliaanse stad Goiania is erg begaan met het lot van haar vrouwelijke inwoners. Om een einde te maken aan ongewenste betasting van vrouwen in de propvolle bussen wil het stadsbestuur nu lijnen inleggen alleen voor vrouwelijke passagiers.

De gemeenteraad ging unaniem akkoord met het voorstel en plant zo'n vrouwenbusdienst tijdens de ochtend- en avondspits. ,,De prachtige vrouwen van Goiania worden constant seksueel geïntimideerd in onze overvolle bussen door mannen die niet in staat zijn zichzelf te beheersen'', verduidelijkt gemeenteraadslid Mauricio Beraldo, één van de initiatiefnemers van het project.

De vrouwenbussen zouden vanaf het midden van 2007 klaar moeten zijn om uit te rijden. In het Braziliaanse Rio de Janeiro en in Mexico-Stad rijden al metrotoestellen die enkel toegankelijk zijn voor vrouwen. In de Egyptische hoofdstad Caïro worden in elke trein zeker twee wagons gereserveerd voor vrouwen.

 ivb (AD.nl, ap)20/11/2006

 

 

Peking wil langste metro ter wereld

PEKING - De Chinese hoofdstad Peking wil het grootste metronetwerk ter wereld aanleggen. De bestaande vier lijnen moeten in 2020 zijn uitgebreid zijn tot negentien stuks, met een totale lengte van 561 kilometer. Dat meldde het Chinese staatspersbureau Xinhua zondag.

Voor de Olympische Spelen in 2008 moeten er al negen lijnen liggen. De totale spoorlengte zou dan ongeveer 200 kilometer bedragen. Dagelijks reizen zo'n 1,5 miljoen mensen met de ondergrondse.

De metropool wordt elke dag geplaagd door gigantische verkeersopstoppingen. Het stadsbestuur bekijkt de mogelijkheden van het aanleggen van zes ondergrondse snelwegen. Met de ontsluiting van de stad zijn tientallen miljarden gemoeid.

 ivb (nu.nl)20/11/2006

13:17 Gepost door busje_33 & trammeke in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: bus, metro peking |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.