23-11-06

Bus en tramnieuws + enkele fotokes brussel

Gents tramverkeer verstoord door ontspoorde tram

 

 

 

 

 

 

foto Belga

 

GENT- In Gent is een tram van De Lijn donderdag rond 7.40 uur ontspoord. Het ongeval gebeurde in de wijk Rabot, ter hoogte van de ,,Drie Torekens''. De tram reed richting Korenmarkt en plots geraakte het tweede wielstel uit de sporen, zegt De Lijn-woordvoerster Machteld Weyts. Of het aan te hoge snelheid lag, kon ze niet zeggen. ,,Dat zullen we technisch onderzoeken.''

Lijn 1 en Lijn 4 werden omgeleid en er werden pendelbussen ingelegd: tussen de Korenmarkt en de Gebr. De Smetstraat en tussen de Muide- en de Rozemarijnbrug. Sinds 11.30 uur rijden de trams weer, zij het met pakweg een half uur vertraging. Toevallig blokkeerde donderdag ook nog een auto een tram aan de Coupure en naar verluidt was er ook een ongeval met een auto op Lijn 1.

,,Het zal nog enkele uren duren eer alles weer normaal verloopt'', aldus Weyts rond de middag. ,,De takelwerken zijn nog steeds aan de gang, omdat er twee wielstellen van de tram in de modder terechtgekomen zijn. Dat maakt het takelen moeilijker.''

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

(foto Belga)

Het tramverkeer in Gent op lijn 1 was heel de ochtend verstoord, omdat een tram ontspoord was
 
Student slaat buschauffeur in elkaar

Vanmorgen is op lijn 15 van De Lijn een buschauffeur in elkaar geslagen door een student. Het incident gebeurde op campus Harlindis en Relindis in Kinrooi.

De chauffeur moest met een gebroken neus naar het ziekenhuis voor verzorging.

"Wat de student bezielde is niet helemaal duidelijk. Er is een vervoersbewijs gevraagd en blijkbaar stond dat de student niet aan", zegt Sonja Loos van de Lijn.

De politie heeft de jonge student opgepakt.

(foto Belga)
Waarom de student de buschauffeur heeft aangevallen is niet duidelijk.
 

Meer controle op buslijn Turnhout-A'pen

De Vlaamse vervoersmaatschappij De Lijn gaat tijdens het weekend extra controleurs inzetten op de buslijn tussen Antwerpen en Turnhout. De laatste tijd veroorzaken jongeren flink wat overlast op die buslijn.

Het gaat om Antwerpse jongeren die in Turnhout en Vosselaar uitgaan.

Reiziger De Lijn
(foto Belga)

Ze zijn luidruchtig op de bus en morsen met eten en drinken. Hierdoor hinderen ze de chauffeurs en andere reizigers.

Volgens Hella Rogiers van de Lijn zullen er extra controleurs worden ingezet. Zo kunnen zij de overlast voor reizigers mee verhinderen.

"Wij roepen chauffeurs ook op om problemen meteen te signaleren, zodat de politie ingeschakeld kan worden", aldus Rogiers.

Eerder dit jaar nam De Lijn al maatregelen om de overlast op de nachtbussen naar Loenhout tegen te gaan.

(foto Belga)
De extra controleurs moeten de overlast op de buslijn tussen Antwerpen en Turnhout verhinderen.
 

Jongen sterft na aanrijding door bus

In Lennik is een jongen van 13 overleden nadat hij werd aangereden door een schoolbus.

Lennik
(foto VRT)

De jongen stak de Joseph Van den Bosschestraat over om de bus te nemen, maar zou een andere aankomende bus niet hebben gezien.

De buschauffeur kon het kind niet meer ontwijken. Een MUG-team heeft nog geprobeerd om de jongen te reanimeren, maar alle hulp kwam te laat.

Het Brusselse parket heeft een verkeersdeskundige aangesteld om het ongeluk te onderzoeken.

MAN Lion's City GXL van wel 20 meter !

Het zal wel zoiets betekenen als 'Giga Extra Large' waarschijnlijk want deze MAN is wel 20 meter lang en gespot door Jan Martin tijdens een bezoek aan het vliegveld van Stuttgart...... wat een lengte zeg !

 

 

FOTOKES BRUSSEL NOORD 22/11

_00004

 

_00005

 

_00007
 
_00008

 

_00009

 

_00010

_00012

_00014

 
 
 
 
 
 
_00019
 
Meerderjarige van busincident vervolgen"

Het Antwerpse parket vraagt om een meerderjarige te vervolgen, die betrokken was bij de vechtpartij op een bus eind juni. Daarbij kwam de 54-jarige treinbestuurder Guido Demoor om. Mogelijk wordt ook nog een minderjarige vervolgd. De zaak komt volgende week voor de raadkamer.

Antwerpen
(foto Belga)

Kort na de feiten pakten speurders zes jongeren op. Maar al snel bleek dat er maar twee gevochten hadden met Guido Demoor: een meerderjarige en een minderjarige.

Na een scheldpartij hadden ze hem enkele rake klappen gegeven. Demoor overleed daarna aan een hersenvliesbloeding. Maar het is niet duidelijk of die door de slagen is veroorzaakt.

Het parket wil nu de meerderjarige voor de correctionele rechtbank brengen. De vordering luidt: opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg.

En ook de minderjarige moet van het parket voor de correctionele rechtbank. Maar daarover beslist de jeugdrechter pas volgende maand.


(foto Belga)
Na een scheldpartij gaven de jongeren Guido Demoor enkele rake klappen op de bus.

15:50 Gepost door busje_33 & trammeke in Bussen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: tram, bus, de lijn, ontsporing tram gent, touringcar, busfoto, man bus, busnieuws, agressies |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.