24-11-06

Staking De Lijn Limburg

Scholier slaat buschauffeur het ziekenhuis in

KINROOI - In het Noord-Limburgse Kinrooi hebben de buschauffeurs van vervoersmaatschappij De Lijn spontaan het werk neergelegd. Dat gebeurde nadat er zich donderdag een incident met een scholier voordeed, waarbij een chauffeur van De Lijn met een neusbreuk in het ziekenhuis diende opgenomen te worden en enkele dagen werkonbekwaam is.

Het incident deed zich voorop de lijn die leerlingen van en naar de scholengemeenschap Harlindis en Relindis tussen Molenbeersel en Maaseik vervoert. De chauffeur had de 16-jarige Nederlandse student naar zijn vervoersbewijs gevraagd. De jongen haalde daarop totaal onverwacht naar de chauffeur uit.

Vakbonden en directie van De Lijn hadden gisteren al een eerste overleg. Maar omdat er volgens de bonden niet tegemoet gekomen werd aan de eisen van de buschauffeurs voor meer veiligheid en controles, hebben die vrijdagmorgen beslist het werk neer te leggen. Een en ander heeft tot gevolg dat er geen bussen uitrijden volgens de normale dienstregeling in Kinrooi.

Er is op dit ogenblik een nieuw overleg bezig tussen de bonden, de directie van De Lijn en afgevaardigden van de scholengemeenschap waar het incident zich voordeed.

 

10:23 Gepost door busje_33 & trammeke in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.