08-12-06

 Busnieuws...

Bussen rijden weer in Limburg

HASSELT - De chauffeurs van de Limburgse stelplaatsen rijden geleidelijk aan opnieuw uit. Op bepaalde lijnritten zijn er wel nog vertragingen en sommige bussen rijden niet. De directie van De Lijn Limburg verwacht dat de toestand zich in de loop van de namiddag zal normaliseren, zo laat woordvoerster Sonja Loos aan BELGA weten.

Vanmorgen werd een buschauffeur van De Lijn in Bilzen door een drugsverslaafde gedwongen om het aanwezige geld af te geven. In een schermutseling kreeg de chauffeur verscheidene steken, vermoedelijk van een injectiespuit, toegediend. De chauffeur kreeg de nodige bijstand en werd voor verder onderzoek naar het ziekenhuis van Leuven overgebracht.

Na het incident legden de chauffeurs van De Lijn in Bilzen in eerste instantie het werk neer. In de loop van de voormiddag breidde de actie uit naar Genk, Lanaken, Sint-Truiden, Tongeren en Hasselt. Verwacht wordt dat ook andere Limburgse stelplaatsen zich bij de spontane solidariteitsactie zullen aansluiten, zo zegt vakbondsafgevaardigde Willy Claes van het ACOD.

Amper drie weken geleden raakte een buschauffeur van De Lijn in de stelplaats Kinrooi gewond na een incident met een scholier. De Limburgse chauffeurs vragen dat de directie van De Lijn specifiek aandacht aan de Limburgse situatie gaat besteden. Ze vragen in dat verband dat er bijkomende veiligheidsmaatregelen worden genomen zoals de inzet van extra controleurs en de plaatsing van camera’s op de bussen.

In de loop van de dag volgt er een onderhoud tussen de directie van De Lijn en de Limburgse buschauffeurs. Door de staking is de dienstverlening van De Lijn in grote delen van Limburg ernstig verstoord.

In een reactie laat woordvoerster Sonja Loos van de Lijn-Limburg weten begrip voor de actie te kunnen opbrengen. Ze verontschuldigt zich wel voor het ongemak dat de reizigers tengevolge van de actie ondervinden.

 avb (belga)08/12/2006

wdk
 
Gratis openbaar vervoer voor federale ambtenaren
061208 bus
Gratis openbaar vervoer voor federale ambtenaren

 

Brussel - Meer dan 150.000 federale ambtenaren kunnen binnenkort gratis met het openbaar vervoer naar het werk. Ze zullen hun abonnement voor trein, tram, bus of metro volledig terugbetaald krijgen.

De nieuwe maatregel van federaal minister van Ambtenarenzaken Christian Dupont (PS) gaat de eerste maanden van 2007 in. Er was in de regering al een principieel akkoord maar nu is er ook een akkoord over de financiële impact: die wordt geschat op 850.000 euro.

Momenteel genieten al zo’n 60.000 federale ambtenaren van een gratis abonnement op de trein of een gecombineerd abonnement NMBS-MIVB.

© FM Brussel

 

Man ramt bushok: 3 zwaargewonden

Op de Belgielei in Antwerpen is vrijdag een oudere man ingereden op een groep mensen, die stond te wachten aan een bushokje. Enkele mensen konden wegspringen, 3 anderen raakten zwaar gewond. De chauffeur van auto was ziek geworden achter zijn stuur, raakte buiten bewustzijn en reed in volle vaart in op het bushokje.

15:01 Gepost door busje_33 & trammeke in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: de lijn, bus, staking limburg, incident, injectienaald, gratis ov, amtenaren, mivb |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.