13-12-06

 

Vertraging bij levering metrostellen

De levering van nieuwe stellen voor de Brusselse metro loopt vertraging op. Normaal moest het eerste stel eind dit jaar al geleverd worden, maar de Spaanse constructeur heeft laten weten dat hij die streefdatum niet haalt.

De Brusselse vervoersmaatschappij MIVB wacht op vijftien nieuwe stellen. Die zullen elk 94 meter lang zijn.

De vijftien nieuwe stellen moeten de negentig metrostellen aanvullen, want die kunnen het grote aantal reizigers tijdens de spitsuren niet meer opvangen.

Vooral op lijn 1B, die Erasmus met Stokkel verbindt, is er een capaciteitsprobleem

(foto PhotoNews)
De nieuwe stellen voor de MIVB moeten het grote aantal reizigers tijdens de spitsuren opvangen.
 
Feestbus rijdt opnieuw uit

De Lijn, de provincie en negentien Kempense gemeenten trakteren op gratis bussen tijdens de jaarovergang. Feestvierders kunnen een gratis oudejaarsticket verkrijgen op verschillende verdeelpunten in de gemeente.

De provincie investeert 17.000 euro in het inzetten van extra lijnbussen tijdens de overgang van oud naar nieuw. Iedere deelnemende gemeente past 700 euro bij. De Lijn kan met deze investeringen extra chauffeurs en extra diensten verzorgen.

De actie garandeert openbaar vervoer vanaf zondag 31 december 2006 vanaf 18u tot en met de hele nieuwjaarsdag. De provincie wil met het initiatief mensen laten feesten en ze ook veilig thuisbrengen. "Antwerpen is de eerste en enige provincie die samen met de lokale besturen gratis openbaar vervoer aanbiedt voor het eindejaar. We hopen dit initiatief uit te breiden naar andere provincies", zegt Jos Geuens (sp.a) uit Balen, bestendig afgevaardigde en voorzitter van De Lijn.

Dessel neemt dit jaar voor het eerst deel aan de actie. Wie in een van de deelnemende gemeenten woont, kan vooraf een gratis oudejaarsticket halen. Wie niet in een van de betrokken gemeenten woont, kan zo'n ticket kopen voor 2,50 euro. Abonnees van De Lijn rijden uiteraard gratis.

www.feestbussen.be

 15:12 Gepost door busje_33 & trammeke in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: de lijn, feestbus, mivb, metro, boa |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.