24-12-06

Busnieuws...

De Lijn-bus rijdt leegstaand Oostends restaurant in

OOSTENDE - Een bus van De Lijn is zaterdagavond in de Alfons Pieterslaan rond 18 uur ingereden op een leegstaand restaurant. Er vielen vier lichtgewonden en zeven wagens liepen schade op. Dat meldt de Oostendse politie.

Een van de gewonden is de buschauffeur. Uit de eerste vaststellingen van de politie blijkt dat hij onwel geworden was en de controle over het stuur was verloren. Hij ramde enkele personenwagens en reed vervolgens in op het restaurant.

Het verkeer op de drukke Alfons Pieterslaan was geruime tijd afgesloten als gevolg van het ongeval. De vier slachtoffers werden overgebracht naar het AZ Damiaan, campus Sint Jozef.

 

Kleuter neemt tram naar McDonalds

DEN HAAG - Een vierjarige kleuter uit Den Haag bezorgde zijn ouders gisteren de schrik van hun leven. Het kind raakte zijn mama en papa kwijt in de drukte van het kerstshoppen en had er dan niets beter op gevonden om de trein te nemen naar een McDonalds-restaurant wat verderop.

De kleine Raimen was met zijn ouders aan het winkelen in het shoppingcentrum Het Kleine Loo, toen mama en papa hem plots uit het oog verloren. De ouders sloegen meteen alarm en er werd een grootscheepse zoekactie op het getouw gezet.

Ooggetuigen wisten de politie te vertellen dat ze een jongetje hadden zien opstappen op tramlijn 2. Hij zou de volgende halte al zijn afgestapt. De speurders onderzochten de tip meteen en vonden de kleuter in de McDonalds van het winkelcentrum Leidschenhagen. Hij zat er al uren braaf te wachten op zijn ouders

 

,,Met de tram naar het verleden''
Boek toont kust tussen 1885 en 1914

Middelkerke - ,,De Belgische Kust: La Belle Epoque 1885-1914', het nieuwste boek van Jean-Pierre Sette, neemt de lezer als het ware mee met de kusttram en houdt halt in het verleden van iedere kustgemeente tussen Knokke en De Panne.

Na ,,Van Duin tot Steen'', dat de geschiedenis van Westende-Bad vertelde, ziet auteur Jean-Pierre Sette uit Middelkerke het deze keer wat ruimer. ,,De Belgische Kust_ Le Littoral Belge: La Belle Epoque 1885-1914 geeft inderdaad een duidelijke beschrijving van alle kustgemeenten, gaande van Adinkerke tot Knokke-Zoute'', legt de schrijver uit, die onlangs het mooi geïllustreerde werk in het Casino van Middelkerke voorstelde.

Jean-Pierre Sette heeft bovendien een originele manier uitgedokterd om de lezer mee te nemen naar een illuster verleden. ,,De kusttram dient als leidraad om het hele traject af te reizen. Er is een halte in iedere badplaats en daar kan de lezer het verleden ervan ontdekken, net zoals de opkomst en bloei van het toerisme, de handel en wandel, de bouwprojecten.''

Zevenhonderd unieke beelden van postkaarten geven een volledig overzicht over hoe het toerisme vroeger floreerde, momentopnames uit een rijk verleden. De lezer kan met het boek op stap gaan en de kust afreizen. In iedere gemeente herken je passages uit het boek.

,,De Belgische Kust-Le Littoral Belge: La Belle Epoque 1885-1914'' kost 40 euro. Te koop in de Corman boekhandels in Oostende en Knokke of bij auteur Jean-Pierre Sette, gsm: 0475-52.42.61.

Jean-Pierre Sette: ,,De kusttram dient als leidraad om het hele traject af te reizen
 

Vrouw komt onder tram terecht

ANTWERPEN - Op de Amerikalei is gisteren in volle avondspits een vrouw onder tram 24 gesukkeld ter hoogte van de halte aan de Kasteelpleinstraat, richting Zuid. De vrouw werd gegrepen en verdween helemaal onder het tramstel, maar net niet onder de wielen. Ze kon door de hulpdiensten verlost worden en werd met een zware hoofdwonde naar het Sint-Vincentiusziekenhuis afgevoerd.

Het tramverkeer was voor de lijnen 12 en 24 in de beide richtingen versperd tussen 17 en 17.35 uur, meldt De Lijn-woordvoerster Griet Somers.

14:59 Gepost door busje_33 & trammeke in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: de lijn, bus, tram, oostende ongeluk bus |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.