28-12-06

Busnieuws...

nb2607delijn

De Lijn zet vierhonderd chauffeurs in tijdens oudejaarsnacht

BRUSSEL - De Vlaamse vervoersmaatschappij De Lijn zet vierhonderd chauffeurs in om feestvierders te vervoeren tijdens oudejaarsnacht. Een biljet voor de hele nacht kost 2,5 euro, abonnees rijden gratis.

Het oudejaarsnachtbiljet is op 31 december vanaf 18 uur te koop bij de chauffeurs en op voorhand in de Lijnwinkels. Het blijft de hele nacht en de volgende dag geldig. Gewone biljetten en Lijnkaarten kunnen niet worden gebruikt.

Sommige gemeentebesturen nemen de kosten van de speciale feestbussen voor hun rekening. In de stad Antwerpen en 61 andere gemeenten in de provincie is het vervoer gratis. De inwoners kunnen het biljet afhalen bij de jeugddienst. Meer informatie voor Antwerpen is te vinden op www.feestbussen.be.

In Oost-Vlaanderen zijn de bussen dankzij de steun van Sint-Niklaas gratis in het Waasland. In Vlaams-Brabant rijdt lijn 260 gratis en in West-Vlaanderen betaalt Brugge de ritten naar de stad.

De dienstregelingen voor oudejaarsavond zijn terug te vinden op www.delijn.be, in de magazines op bus en tram en in de Lijnwinkels. De reizigers kunnen de hele oudejaarsnacht bellen naar het infonummer van De Lijn: 070 220 200.

Vrouw komt om bij ongeluk met tram

In Antwerpen is donderdagmorgen een vrouw om het leven gekomen bij een ongeluk met een tram.

Het incident gebeurde op het kruispunt van het Koningin Astridplein met de Van Wesenbekestraat. Het slachtoffer wilde omstreeks 7.30 uur oversteken toen ze door tram 8, die vanuit de stelplaats kwam, gegrepen werd.

De vrouw, van wie de identiteit nog niet bekend is, ligt gekneld onder het voertuig. De tram moet door een takelwagen eerst omhoog geheven worden, alvorens haar lichaam bevrijd kan worden.

Om 11 uur was het Koningin Astridplein opnieuw toegankelijk voor het autoverkeer en het openbaar vervoer.

 hrt (belga/vrt)28/12/2006

 

 

Ravage na botsing met tram 4

ANTWERPEN

Bij een botsing dinsdagavond op de Sint-Bernardsesteenweg tussen een tram en een auto is de chauffeur van de personenwagen zwaargewond geraakt. Het ongeval gebeurde iets voor 18 uur, ter hoogte van het Kielpark. Het verkeer op tramlijnen 4 en 24
 
 

15:27 Gepost door busje_33 & trammeke in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: de lijn, bus, oudejaar, tram ongeluk, tram 4, antwerpen |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.