29-12-06

De Lijn info oudejaar + nieuws

Titel: Wedstrijd Goede Voornemens

Thuisblijven op oudejaarsavond? Dat is écht niet nodig.

De Lijn heeft maar liefst 400 BOB’s voor u klaar staan op 31 december.
Zij brengen u veilig en voordelig naar het feest én terug thuis. Ontdek snel de dienstregelingen in uw provincie voor oudejaarsavond en -nacht

 

Clipboard02
 
Noodopvang zieke kinderen bij De Lijn
 Directeur-generaal Ingrid Lieten evalueert de directeurs ook op basis van het halen van de streefcijfers voor vrouwen en allochtonen.Vrouwen komen graag in dienst bij De Lijn, maar hebben schrik van de dienstregeling.
De Vlaamse vervoersmaatschappij De Lijn heeft zowel bij haar vrouwelijke chauffeurs als bij vrouwen die in dienst willen komen, een enquête gehouden. De Lijn wou daarmee weten waarom vrouwen graag in een tram of bus plaatsnemen als chauffeur, maar wat ze als belangrijkste hindernissen zien. Het onderzoek leert dat de vrouwen zeer tevreden zijn over het feit dat ze bij De Lijn een baan kunnen krijgen met een grote werkzekerheid en een goed loon. De vrouwelijke chauffeurs en hun kandidaat-collega's vinden het ook fijn dat een chauffeur van een tram of bus staat voor vrijheid, onafhankelijkheid, zelfstandigheid, zelfs macht. De bevraging leverde antwoorden op als 'het voelt enorm goed op de baan te zijn en de mannen te zien schrikken wanneer ze een vrouw achter het stuur van een grote vrachtwagen zien' of 'sommige mensen zeggen dat ze liever een vrouw achter het stuur hebben op de bus'.

 

bezoek_website

13:21 Gepost door busje_33 & trammeke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.