03-01-07

Busnieuws

Van Hool levert megabussen aan Hamburg

KONINGSHOOIKT - Busconstructeur Van Hool mag vijftien dubbelgelede lagevloerbussen leveren voor het openbare vervoer in het Duitse Hamburg.

Van Hool leverde eerder al tien megabussen aan de Hamburger Hochbahn. Die worden gebruikt op een deeltraject van de MetroBus-Lijn 5. Eén bus biedt plaats aan 123 staande en 65 zittende passagiers. Dagelijks vervoeren de megabussen in Hamburg 60.000 reizigers, zo'n 18 miljoen mensen op jaarbasis. Naast Hamburg heeft Van Hool onder meer voet aan grond in Aken, München, Frankfurt en Göttingen.

Het gemeentelijk vervoerbedrijf van het Nederlandse Utrecht zette met een bestelling van 27 bussen de trend. Daarna volgden Genève, Hamburg en Aken, maar intussen rijden ook in Luxemburg en Algiers megabussen. Mogelijk levert de Hooiktse constructeur nog negen exemplaren aan Utrecht.

 

Nachtbussen brengen feestnummers veilig thuis

ANTWERPEN - De Lijn breidt haar netwerk van weekendnachtbussen fors uit. Vanaf de nacht van 5 op 6 januari zullen ieder weekend op twee verschillende tijdstippen nachtbussen over negen nachtlijnen naar negentien gemeenten in de rand rijden.

Concreet zal De Lijn straks nachtbussen sturen naar veertien gemeentes: Aartselaar, Boechout, Boom, Burcht, Edegem, Hemiksem, Hove, Kapellen, Lint, Putte, Schoten, Stabroek, Vremde, Wijnegem en Wommelgem, verdeeld over negen nachtlijnen. De prijs voor een rit bedraagt 2 of 3 euro, afhankelijk van de afstand die je moet afleggen.

Nachtraven kunnen kiezen: de eerste rit van de nachtlijnen vertrekt om kwart voor twee. Om de tweede nachtbus te halen, hebben de reizigers zelfs de tijd tot half vier. Alle nachtlijnen vertrekken vanaf de Fr. Rooseveltplaats.

Met het uitgebreide nachtnet willen De Lijn en de deelnemende gemeentes 50.000 reizigers per jaar vervoeren. De nachtbussen rijden in de nacht van 5 op 6 januari feestelijk uit.

Op diverse hotspots in het nachtleven zal je die nacht een stempel kunnen krijgen met daarop de tekst: Ik zit straks op de nachtbus . Met zo'n tatoeage kan je dan gratis opstappen. Voor de goede orde: je zal de nachtbus alleen via de deur bij de chauffeur kunnen opstappen.

Lijnspotters of stewards worden voorlopig niet ingezet. De dispatching van De Lijn blijft langer operationeel zodat die in geval van nood en een signaal van de chauffeur snel versterking kan uitsturen of politiebijstand vragen.

17:14 Gepost door busje_33 & trammeke in Actualiteit | Permalink | Commentaren (2) | Tags: bus, de lijn, van hool, agg300, nachtbus |  Facebook |

Commentaren

Hello i'm fresh here. I came upon this message board I have found It exceedingly accessible & it has helped me alot. I should be able to give something back & guide other users like it has helped me.

Thank You, See Ya Later

Gepost door: exaciftiche | 13-07-10

Pet Medications Antibiotics http://boomoirs.com/
buy pravachol online [url=http://boomoirs.com/]altace without prescription[/url] Metformin. http://boomoirs.com/ - pravachol without prescription

Gepost door: Attesysuela | 15-04-11

De commentaren zijn gesloten.