06-01-07

Busnieuws

De Lijn breidt nachtbusnet Antwerpen uit

Vannacht breidt het weekendnachtbusnet van De Lijn in Antwerpen uit van zeven naar negen trajecten. Daarmee worden meer gemeenten in de rand bediend.

Het aantal buslijnen breidt uit van 7 naar 9. Het aantal gemeenten dat wordt bediend, stijgt van 11 naar 27.

Daardoor zullen de bussen tijdens weekendnachten naar meer gemeenten in de rand rond Antwerpen rijden.

Het eerste vertrek aan de Rooseveltplaats is om 01.45 uur, het laatste om 3.30 uur. Dat is een uur later dan nu.

Vlaams minister van Mobiliteit Kathleen Van Brempt (SP.A) ziet het nachtbusnet als een wapen in de strijd tegen weekendongevallen.

Het kan volgens haar ook een stimulans betekenen voor het uitgaansleven in het centrum van Antwerpen.

De Lijn hoopt dat jaarlijks zo'n 50.000 reizigers gebruik zullen maken van het nachtbusnet.

(foto VRT)
Tijdens weekendnachten zullen de bussen van De Lijn meer gemeenten in de rand rond Antwerpen bedienen.
 
Nog nachtbusnieuws!
 

Nachtbussen

Sint-Niklaas - De stad bekijkt met De Lijn hoe ze nachtvervoer in het Waasland kan organiseren op vrijdag- en zaterdagavond. Inwoners van Nieuwkerken bijvoorbeeld moeten na een avondje cinema weer met de bus naar huis kunnen.

Met de NMBS voert de stad gesprekken om het treinaanbod te verbeteren. De schepen van Mobiliteit, Ben Van Eynde (CD&V), formuleert drie eisen: ,,In het station van Sint-Niklaas moeten de perrons toegankelijker worden. De stopplaatsen in Sinaai, Belsele en Nieuwkerken moeten blijven.'' Tevens vraagt de stad het station verder te renoveren.
 
Streefdoel: realisatie 2007:
Lijn 15 (Mortsel-Linkeroever) in 2007 laten doorrijden naar Zwijndrecht De Lijn onderzoekt de mogelijkheid maar op dit ogenblik is er nog geen beslissing. Obstakels zijn: bijkomend materieel, personeel en energie.
 
 
MIVB Job Days! (meer info: ga naar de MIVB-website)

Twee doden bij busongeval in Londen

LONDEN - Bij een ongeval met een pendelbus vlakbij de Londense luchthaven Heathrow zijn donderdagochtend twee passagiers omgekomen. Een tiental andere raakte ernstig gewond. De politie heeft de chauffeur gearresteerd op verdenking van roekeloos rijgedrag.

De dubbeldekker had een 70-tal passagiers opgepikt aan het Londense Victoria Station en Heathrow en zette koers richting Aberdeen. Even later ging de bus over de kop op een autosnelweg.

Een oudere man en vrouw overleefden de klap niet. Tientallen andere inzittenden werden naar ziekenhuizen in de buurt gebracht. Enkele zijn er ernstig aan toe.
Volgens het betrokken busbedrijf, National Express, kwamen de meeste passagiers terug van vakantie. Er zaten ook enkele Oost-Europeanen in de bus, die terugkwamen van een vakantie in hun thuisland.

De politie heeft de buschauffeur opgepakt op verdenking van roekeloos rijgedrag

02:30 Gepost door busje_33 & trammeke in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: de lijn, nachtbussen, mivb, tram, bus, job, busongeluk, busnieuws |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.