07-01-07

 

CD&V wil meer bussen en treinen

Om het openbaar vervoer in onze provincie te verbeteren, is de komende tien jaar 550miljoen euro nodig. Dat vindt CD&V, dat een tienpuntenplan klaar heeft over mobiliteit.

CD&V West-Vlaanderen heeft een hele resem ideeën en plannen gebundeld, die het openbaar vervoer in onze provincie moeten verbeteren. De partij vindt dat vooral de bedrijventerreinen in West-Vlaanderen slecht bediend worden door bussen en treinen.

,,Er werken vaak honderden mensen, maar het openbaar vervoer is daar slecht georganiseerd'', zegt Vlaams-Parlementslid Decaluwé. Hij vindt dat jaarlijks één groot bedrijventerrein een betere ontsluiting zou moeten krijgen. Voor een volledige opwaardering in heel de provincie is volgens Decaluwé liefst 550 miljoen euro nodig.,,Slechts 50.000 West-Vlamingen gaan elke dag buiten onze provincie werken. Een goede mobiliteit binnen de eigen provincie is dus essentieel'', zegt federaal parlementslid Deseyn.

,,De lijnen tussen de centra Kortrijk, Roeselare, Brugge en Oostende moeten uitgebreid en aangevuld worden'', vindt Decaluwé. Voor de verbinding Brugge-Zeebrugge en het industrieterrein Plassendale met Oostende moet volgens CD&V het gebruik van de light rail , sneller dan een tram maar lichter dan een trein, onderzocht worden. ,,Ook de verbinding van Brugge met Sluis moet uitgebreid worden'', zei Decaluwé. ,,Veel Zeeuws-Vlaamse gemeenten zijn sterk op West-Vlaanderen gericht. En door de Eurotunnel zijn ook de verbindingen naar Duinkerke en Calais zeer belangrijk. Daarom moet de doortrekking van de kusttram naar Duinkerke ook verder onderzocht worden.''

19:16 Gepost door busje_33 & trammeke in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: cd v, bus, tram, trein |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.