20-01-07

Busnieuws...

Boom ramt bus van De Lijn

KUMTICH - Een boom heeft gisterenmiddag een bus van De Lijn geramd op de Leuvenselaan in Kumtich. De storm blies de boom de straat op. De passagiers kwamen er met de schrik vanaf.

,,Het was als een film die vertraagd werd afgespeeld'', vertelt passagier Bart, die net in Tienen de bus van lijn 380 was opgestapt. ,,De boom viel traag de weg op, maar toch te snel opdat de buschauffeur hem nog had kunnen ontwijken. Er volgde een harde klap en de voorruit van de bus werd verbrijzeld.'' Er zaten maar een vijftal passagiers op de bus. Zij liepen geen verwondingen op. Ook de buschauffeur kwam er met de schrik vanaf.

Het ongeval gebeurde rond 12.30 uur. De steenweg Leuven-Tienen werd ter hoogte van Kumtich helemaal afgesloten. ,,De bussen werden tijdelijk omgeleid'', vertelt Karen Vandeplas van De Lijn Vlaams-Brabant. ,,Vier haltes werden een tijdlang niet bediend. Het belangrijkste is echter dat er geen mensen gewond zijn geraakt.'' De brandweer kwam ter plaatse en een uur later was de schade min of meer opgeruimd. De Lijn legde een vervangbus in om de passagiers verder te helpen. (bcz)

19:23 Gepost door busje_33 & trammeke in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: bus, de lijn, ongeval |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.