22-01-07

Busstaking regio Mechelen

Bijna geen bussen in regio Mechelen door staking

In Mechelen en omgeving rijden sinds maandagochtend slechts enkele bussen van vervoersmaatschappij De Lijn. Zowat 300 buschauffeurs protesteren met een 24-urenstaking tegen een gebrekkig en langdurig onderhoud van hun bussen. Volgens het gemeenschappelijk vakbondsfront (ACV, ACOD en ACLVB) is de stakingsbereidheid maandag zeer groot, tot nagenoeg 100 procent.

Zowat 150 bussen vanuit de stelplaatsen van Mechelen, Westerlo, Tremelo, Heist-op-den-Berg, Rumst en Aarschot reden niet uit. Wel zijn de verpachte lijnen in de rand rond Mechelen actief. ,,Die lijnen kampen ook niet met hetzelfde probleem als wij'', reageert Freddy Luyten, ACV-hoofdafgevaardigde voor De Lijn in de regio Mechelen. ,,Door de veelvoudige herstellingen is er een tekort aan bussen. Met deze actie willen we een krachtig signaal geven om zowel de belangen van de reizigers als die van de chauffeurs te verdedigen.''

Enkel in de hoofdstelplaats in Mechelen zijn de vakbondsafgevaardigden maandag samengekomen om de situatie in te schatten. Op alle andere vertrekplaatsen kwam nagenoeg geen personeel opdagen. Dinsdag gaat iedereen weer aan het werk.

Onderhandelingen met De Lijn bleken vorige week niet voldoende om de staking te voorkomen. Nieuwe onderhandelingen zijn nog niet vastgelegd. ,,We nemen een afwachtende houding aan'', aldus de vakbonden.

(foto PhotoNews)
De 24-uren staking van De Lijn zal nog tot vannacht duren.
 

14:08 Gepost door busje_33 & trammeke in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: de lijn, staking, mechelen |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.