31-01-07

Busnieuws

Bussen De Lijn krijgen meer plaats

KORTRIJK - De Lijn wil zijn stelplaats in de Weggevoerdenlaan in Kortrijk uitbreiden naar een capaciteit van tachtig bussen. Het terrein is nu te klein om alle bussen te stallen. Er komt ook een nieuw onderhoudscentrum en een exploitatiegebouw. ,,Er loopt een procedure tot onteigening'', zegt Vlaams volksvertegenwoordiger Carl Decaluwé (CD&V). ,,Daarna kan De Lijn de gronden eventueel aankopen. De kostprijs zou 1,9 miljoen euro bedragen.'' (vkk)

 

Jongeren bekogelen bus

KORTRIJK-MENEN -HEULE -KORTRIJK -WAREGEM -ZWEVEGEM - Een groepje jongeren gooide zondag met stenen naar een bus van De Lijn ter hoogte van de stelplaats in de Weggevoerdenlaan. Ze werden opgemerkt en vluchtten. (vkk)

 

Nieuwe MIVB-tarieven vanaf 1 februari
070131 mivb
MIVB past tarieven aan vanaf 1 februari
 

Brussel - De MIVB past vanaf vanaf morgen enkele tarieven voor tickets en abonnementen aan. Grote nieuwigheid is dat wie een ticket voor één rit koopt in een voertuig daarvoor twee euro betaald, terwijl hetzelfde tickets in één van de verkooppunten 1,5 euro blijven kosten.

Deze nieuwe maatregel moet de verkoop aan boord beperken en zo de reissnelheid verhogen.
De prijzen van maand- en jaarabonnementen stijgen licht, die van schoolabonnementen blijven dezelfde.
De prijs van een tienrittenkaart wordt van 10,5 euro afgerond naar 11 euro.

 

Buschauffeur Würzburg mag naar huis

ANTWERPEN - De Nederlandse chauffeur van de bus die zondag verongelukte in het Duitse Würzburg, mag terug naar België keren. Dat heeft de openbare aanklager in Duitsland beslist na een onderhoud met de man. De chauffeur moest wel een borgsom betalen van 4.000 euro.

De chauffeur werd zondag na het ongeval gearresteerd. De politie ging ervan uit dat het ongeval veroorzaakt werd doordat chauffeur Henri T. even indommelde en zo de controle over zijn bus verloor.

De tachograafschijven van de bus werden door de politie in beslag genomen om te controleren of de rij- en rusttijden gerespecteerd werden. Die blijken in orde te zijn, zegt Luc Lauwers. Het onderzoek naar de precieze omstandigheden van het ongeval zal in Duitsland worden voortgezet.

Als de chauffeur schuldig wordt bevonden aan het ongeval, zal hij in Duitsland voor de rechter moeten verschijnen.

De borgsom werd opgehoest door Reizen Lauwers, de werkgever van de buschauffeur. De man is met een wagen onderweg naar huis, in België. ,,Hij is in Duitsland met de wagen opgehaald. Om zijn privacy te beschermen, geven we de woonplaats van de man in België niet vrij'', zegt Luc Lauwers van reizen Lauwers.

 

 

12:09 Gepost door busje_33 & trammeke in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: bus, de lijn, kortrijk, mivb, busongeval, touringcar, lauwers |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.