03-03-07

Busnieuws

Veiligheidscamera's op bussen in Limburg

Enkele bussen van De Lijn in Limburg worden nog deze maand uitgerust met veiligheidscamera's.

De vijftien camera's komen op bussen die risicolijnen bedienen.

De camera's maken deel uit van een heel pakket veiligheidsmaatregelen dat vakbonden en directie begin december afspraken, na een incident met een drugsgebruiker.

Volgens Geert Witterzeel van het ACV zitten de meeste maatregelen op schema.

"Er zijn momenteel examens aan de gang voor inspecteurs die de veiligheid op de bussen moeten verzekeren. En nog deze maand worden de camera's geleverd. Alleen over het rondetafelgesprek met de gouverneur dat beloofd was, hebben we nog niets gehoord."

Over dat rondetafelgesprek overleggen de directie van de Lijn en het kabinet van de gouverneur volgende week.

Politie, gemeentebesturen, vakbonden en directie van de Lijn zullen tijdens dat rondetafelgesprek nagaan hoe de veiligheid op bussen kan worden verhoogd.

 

(foto Belga)
Verschillende bussen op risicolijnen worden uitgerust met een camera.
 
Bij het artikel dat ik vond op de VRT site stond wel een foto van onze goeie ouwe Mercedes Jonckheeres te Zurenborg ipv Limburgse buskes..Tja n kwestie van detail zeker??

12:11 Gepost door busje_33 & trammeke in Actualiteit | Permalink | Commentaren (1) | Tags: bus, de lijn, limburg, veiligheid, camera s in bus |  Facebook |

Commentaren

Ten eerste : Jonckheere is lelijk en slecht en nog iets kunnen ze niet achterruit parkeren op de Zurenborg zoals in de andere stelplaatsen

Gepost door: Thalys | 01-04-07

De commentaren zijn gesloten.