06-03-07

Bus- en tramnieuws

Zesjarig meisje sterft na ongeluk met bus

In Oostende is een meisje van zes omgekomen bij een ongeval met een bus van De Lijn.

ongeval Oostende
(foto VRT)

Het meisje zat achterop de fiets bij haar negentienjarige broer. De bus sloeg rechtsaf en kon de fietsende kinderen niet meer ontwijken.

Het meisje is later aan haar verwondingen bezweken. Haar broer is lichtgewond.

De oorzaak van het ongeval is wellicht de dode hoek. De buschauffeur verkeert in shock en is naar het ziekenhuis gebracht.

 

(foto VRT)
De kinderen kwamen met de fiets onder de bus terecht.
 

Nog dit jaar rijdt tram 6 in Antwerpen

Nog dit jaar komt er in Antwerpen een nieuwe tramverbinding, lijn 6, tussen het Kiel en de Luchtbal.

De nieuwe tramlijn doet belangrijke toeristische trekpleisters aan zoals de Zoo, het cinemacomplex Metropolis, het Sportpaleis en Antwerp Expo.

Op het laatste stukje na, tussen Metropolis en de Luchtbal, gebruikt de nieuwe lijn de bestaande tram- en pré-metrobeddingen.

Voor de nieuwe tram wordt vier miljoen euro uitgetrokken.

Dat geld zal vooral gebruikt worden om nieuwe trams aan te kopen en veertig extra trambestuurders in dienst te nemen.

Tram 6 rijdt vanaf november.

(foto Belga)
Binnenkort rijdt er een nieuwe tram in Antwerpen.
 

Man onder wielen tram 12

ANTWERPEN - In de Van Kerckhovenstraat is maandagmiddag een 32-jarige man levensgevaarlijk gewond geraakt toen hij onder de voorwielen van een tram belandde. De brandweer moest er met hydraulische pompen aan te pas komen om het slachtoffer van onder het tramvoertuig te bevrijden. Het ongeval gebeurde omstreeks 13.30uur ter hoogte van de Sint-Norbertusstraat. Gisteravond was het slachtoffer volgens de artsen van het Stuivenbergziekenhuis al wel buiten levensgevaar. Het tramverkeer op lijn12 lag door het ongeval bijna drie kwartier stil. (wer)

 

01:12 Gepost door busje_33 & trammeke in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: de lijn, tram, bus, busongeluk, antwerpen, tramongeluk, oostende |  Facebook |

Commentaren

Als tramliefhebber vind ik tram 6 een erg goed initiatief, zelfs beter dan het idee voor tram 18 van enkele jaren geleden. Tram 18 zou toch alleen maar onderbezetting veroorzaken voor de 11, ofwel, bij de korte versie tot Groenenhoek, onderbezetting krijgen tussen deze terminus en het Centraal Station.
Maar... in Antwerpen bestaat toch al een circellijn door het centrum met het nummer 6? Nu vraag ik me af of men binnen dezelfde stadszone 2 lijnen met het nummer 6 gaat laten rijden (héél verwarrend!) ofwel de huidige bus 6 gaat hernoemen (bus 34 zou een mooi lijnnummer zijn; dan rijdt deze lijn tenminste in twee richtingen).

Gepost door: NEVETS | 12-03-07

Inderdaad, hoe dat juist zit ivm dezelfde lijnnummers...daar ga ik es naar horen! Van de huidige 6/34 een lijnnummer maken naar bv 34 lijkt toch niet de evidentste oplossing denk ik, tenzij de filmen mss worden aangepast..?

Gepost door: busje_33 | 15-03-07

De commentaren zijn gesloten.