27-03-07

Van Hool brengt LE versie van T9 op de markt

Van Hool presenteert Low Entry-uitvoering van T9

Van Hool presenteert Low Entry-uitvoering van T9

Op het salon Transport Publics 2006, dat van 13 tot 15 juni in Parijs georganiseerd werd, heeft Van Hool een Low Entry-uitvoering van de T9 voor interstedelijk vervoer voorgesteld (rechts of de foto). Deze T960 LE verenigt het comfort van een car voor dubbel gebruik met de lage instap van een lagevloerbus. Vooraan is de T 960 LE is een lagevloerbus, zonder instaptreden aan beide deuren om de toegankelijkheid en de doorstroming van de passagiers te vergemakkelijken. Het achterste gedeelte van de bus biedt een groot aantal, comfortabele zitplaatsen. Aan de middendeur is een elektrische oprijplaat voorzien met een platform voor rolstoelgebruikers of kinderwagens. Zoals men kan afleiden aan het opschrift ‘Etude’ op de voorruit, gaat het nog maar om een eerste exemplaar. Van Hool wacht reacties van klanten af om de T960 LE verder te perfectioneren. In Parijs werd de nieuwste telg uit Van Hool-gamma alvast enthousiast onthaald.
Daarnaast toonde de Belgische busconstructeur twee versies van de A330: één met aardgasaandrijving en één met dieselaandrijving. De aardgasbus deel uit van een bestelling van vier A330 CNG voor de stad Boulogne sur Mer, waar reeds 20 gasbussen Van Hool in exploitatie zijn. CNG-voertuigen van de nieuwe generatie werden ook reeds geleverd in Beauvais en Dijon.

Bron: Transporama

21:04 Gepost door busje_33 & trammeke in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: bus, touringcar, van hool, t9 |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.