11-05-07

Alweer agressie..

Chauffeur lijnbus krijgt trap in gezicht

NIEL - Een buschauffeur van De Lijn raakte gisteravond gewond toen hij van een agressieve reiziger een trap in het gezicht kreeg. De dader sloeg op de vlucht. De politie spoort hem op.

Het incident deed zich voor op lijn 295, tussen Boom en Sint-Jansvliet, in de Antwerpsestraat in Niel. Twee kerels wilden via de achterdeur op de bus stappen. Toen ze in de gaten kregen dat dat niet kon, stapten ze via de deur vooraan op. De chauffeur vroeg de vervoersbewijzen van het tweetal, waarop een van de kerels furieus reageerde. 'Hij trapte in het gezicht van de buschauffeur, waarop het duo het op een lopen zette. Onze chauffeur moest zijn wenkbrauw laten hechten in het ziekenhuis', licht Griet Somers van De Lijn toe.

De buschauffeur zocht onmiddellijk na het incident radiocontact met de dispatching, die de politie alarmeerde. Die kon vrij snel de identiteit van de vermoedelijke dader achterhalen. De jongeman werd gisteravond nog opgespoord.

Op de bus zat nog een zevental reizigers. De Lijn stuurde een vervangbus om hen ter bestemming te brengen. De Lijn deed de voorbije maanden heel wat inspanningen om de veiligheid te verhogen. 'De bussen staan in contact met de dispatching, controleurs houden toezicht en er worden spotters ingeschakeld. Vanaf maandag starten we ook met een proefproject met een tweede man op de bussen', zegt Griet Somers.

Lijn 295 is geen risicolijn. Een incident van deze omvang is er zeldzaam. (tdk)

10:23 Gepost door busje_33 & trammeke in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: cd lijn, bus, agressie, openbaar vervoer |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.