03-06-07

Busnieuws

De Lijn past aanbod aan

DE PINTE/LATEM/GENT - Om haar reizigers nog beter te dienen en op vraag van de bewoners past De Lijn op 1 juli haar busaanbod op de lijnen 34-35-36 en haar belbustraject aan.

De belbus zal vanaf dan niet alleen De Pinte, Sint-Martens-Latem en Nazareth bedienen, maar bijkomend ook Sint-Denijs-Westrem en Afsnee.

Hierbij komen enkele nieuwe haltes binnen het belbusgebied en krijgen reizigers ook een rechtstreekse aansluiting tot AZ Maria Middelares en de halte van tram1 aan Flanders Expo.

Buslijn 77 zal niet meer naar Deurle Dorp rijden, maar volgt de Kortrijksesteenweg tussen Deinze en Sint-Denijs-Westrem. Wie van Deurle Dorp naar Gent wil, zal de lijnen 34-35-36 kunnen gebruiken. Op weekdagen rijdt om het uur een bus van Sint-Martens-Latem een bus via Deurle Dorp tot Sint-Martens-Leerne Dorp en terug. Om het uur zal er ook een bus zijn die via de Moeistraat rechtstreeks naar de halte Station aan de Pintse Florastraat rijdt.

Alle inwoners van het gebied krijgen begin juni een nieuwe belbusfolder in de bus. De informatie wordt ook aan de haltes uitgehangen. Einde juni liggen ook nieuwe lijn- en belbusfolders ter beschikking in de Lijnwinkels in Gent en de gemeentehuizen van de betrokken gemeenten. Je kunt de info ook raadplegen op www.delijn.be. (avd)

 

 

Binnenkort 7000's in Kongo..ben eens benieuwd naar de fotokes die gaan circuleren op het net!!  (hoop ik toch dat er foto's zullen verschijnen..)

Werkt MIVB mee aan uitbouw tramnetwerk Kinshasa?
070524_trams
©tvb
Trams van lijn 39 en 44 naar Kinshasa ?

Brussel - De Brusselse openbaar vervoersmaatschappij MIVB gaat misschien meewerken aan de uitbouw van een tramnetwerk in de Congolese hoofdstad Kinshasa. De MIVB zou zeker zo'n veertig oude tramstellen kunnen leveren.

De plannen omtrent de samenwerking bevinden zich nog in een vroege fase. An Van Hamme, woordvoerster van de MIVB: "Het gaat op dit moment nog maar om een project waarvan de haalbaarheidsstudie nog moet worden uitgevoerd."

De veertig trams 7000, zoals er nu nog rijden op de lijnen 39 en 44 naar Tervuren, kunnen zeker aan Kinshasa geleverd worden, zegt de MIVB. Ze zijn volledig afgeschreven. Anders eindigen ze toch op de schroothoop.

De openbaar vervoersmaatschappij zou ook kunnen meewerken aan de aanleg van tramsporen in Kinshasa en aan de opleiding van het bestuurderspersoneel. Om in Kinshasa een tramlijn aan te leggen, is er geld nodig. Dat zou van de Wereldbank kunnen komen. En om trams te laten rijden, is er elektriciteit nodig. Maar die is in Kinshasa schaars.

Minister van Ontwikkelingssamenwerking Armand De Decker (MR) laat een haalbaarheidsstudie uitvoeren. Over drie of vier maanden is de uitslag van de studie bekend.

© FM Brussel / tvbrussel

 

 

15:27 Gepost door busje_33 & trammeke in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: 7000, bus, de lijn, mivb, tram, pcc |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.