12-06-07

Bus- en tramnieuws---

Antwerpse buschauffeur krijgt klappen

Het proefproject van vervoersmaatschappij De Lijn, die op enkele 'moeilijke' bus- en tramlijnen in Antwerpen een extra opzichter meestuurt, heeft een nieuw geweldincident niet kunnen voorkomen.

Een buschauffeur van lijn 23 in Antwerpen is drie dagen arbeidsongeschikt nadat hij vrijdagavond slaag kreeg van zeven jongeren. Het voorval gebeurde bijna een jaar nadat Guido Demoor op dezelfde buslijn de dood vond na een incident. De jongeren meenden dat de chauffeur hen moedwillig niet liet opstappen aan het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten en wachtten de bus op nabij het Sportpaleis. De chauffeur werd daar uit de bus gesleurd en moest enkele rake klappen incasseren. Zijn aanvallers, kereltjes van 13 tot 18 jaar, konden ontkomen. (wer)

FORUM- discussie!! (Te vinden bij: "Varia"--Nieuwtjes)

 

Gewonden bij aanrijding tussen tram en vuilniswagen

BERCHEM - In Berchem, bij Antwerpen, zijn maandagmorgen een tram en een vuilniswagen tegen elkaar gereden. Volgens de lokale politie vielen daarbij drie lichtgewonden, De Lijn spreekt over vier. De omstandigheden van de aanrijding worden nog onderzocht.

Het ongeval gebeurde rond 9.30 uur op het kruispunt van de Singel met de Grote Steenweg in Berchem. Volgens Griet Somers, woordvoerster van De Lijn, raakten twee mensen van de vuilniswagen, de chauffeur van de tram van lijn 15 en een tramreiziger lichtgewond. Ze werden allemaal naar het ziekenhuis gebracht.

Door het ongeval moesten de tramlijnen 7 en 15 een kwartier lang, tot 9.45 uur, worden omgeleid. Voor het autoverkeer duurde het iets langer voordat de rijbaan weer vrij was. De vuilniswagen moest immers getakeld worden. Die klus was om 10.30 uur geklaard.

 sdg (belga)

De vuilniswagen kantelde na een botsing met een tram.
(foto VRT)
De vuilniswagen kantelde na een botsing met een tram.

12:35 Gepost door busje_33 & trammeke in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: de lijn, antwerpen, berchem, sportpaleis, bus, tram, vuilniswagen, botsing, agressie |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.