28-06-07

Busfilmpkes!! STIL & NMVB

Gevonden op Youtube, deze interessante collectie filmpkes over de geschiedenis van het OV te Luik, vooral bus dan. Compilatie, gevolgd door een in stukken verdeelde mini-serie..heel interessant.. mais en francais!!

 

 

De mini-serie:

 

 -Deel 1

 

- Deel 2

 

-Deel 3

 

-Deel 4

 

-Deel 5

 

-Deel 6

 

 

00:00 Gepost door busje_33 & trammeke in Bussen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: tec, stil, nmvb, sncv, bus, busfilmpje, tram, openbaar vervoer |  Facebook |

27-06-07

Het MIVB-net beweegt!!

Omdat op 2 juli het MIVB-net nogmaals drastische wijzigingen zal ondergaan op gebied van tram- en buslijnen, zijn we zaterdag effe naar Brussel getrokken om er foto's te maken van de trajecten die gaan verdwijnen of wijzigen. (Zondag zijn we ook effe langsgeweest maar dan eerder om het winkeltje van het trammuseum te gaan plunderen, hehe! )

 

MIVB schudt net door elkaar
070620 mivb
©fa
Nieuwe route voor 30 tram- en buslijnen
 

Brussel - Het MIVB-net wordt op 2 juli grondig herschikt. Zes lijnen worden afgeschaft, er komen er zeven bij en maar liefst achttien bus- en tramlijnen ondergaan min of meer grote wijzigingen. Het is de grootste aanpassing van het MIVB-net sinds de jaren 1960. Met als inzet: meer reizigers en een grotere regelmaat.

De wijziging op zich is geen verrassing. Al in 2005 werd de herstructurering van het bus-, tram- en metronet goedgekeurd in het Brussels parlement, maar de gevolgen voor de reiziger zijn er niet minder om. Werden afgelopen maanden al enkele kleine wijzigingen doorgevoerd, dan wordt het net nu grondig door elkaar gehusseld. En dan nog is dat maar een tussenstap om tot een volledige herstructurering te komen, met als finale de voltooiing van metrolijn 2.

Op 2 juli ondergaan vooral tramlijnen wijzingen. Daaraan gekoppeld zal ook een aantal buslijnen hun traject wijzigen. Kris Lauwers, adjunct-directeur van de MIVB: “We willen vraag en aanbod beter op elkaar afstemmen, en daarnaast willen we de regelmaat verbeteren. We willen vermijden dat er drie trams na elkaar langsrijden om vervolgens de reiziger twintig minuten te laten wachten. We lossen dat op twee manieren op: we houden op termijn maar twee tramlijnen meer over in de te drukke noord-zuidverbinding. En te lange lijnen worden in twee geknipt.”

Een mooi voorbeeld van deze herstructurering is bus 54, die niet langer in één ruk van Machelen naar Vorst rijdt. Bus 54 gaat vanaf 2 juli van Vorst naar Luxemburg en wordt daar afgewisseld door 64 die naar Machelen rijdt.

Het doormidden knippen van lijnen heeft twee jaar geleden heel wat kwaad bloed gezet omdat de parlementsleden vreesden dat de Brusselaar veel tijd zou verliezen met overstappen. Lauwers: “Daarom zorgen we voor comfortabele overstappen, bij voorkeur op hetzelfde perron. Daarnaast bevordert dit de regelmaat van de trams en bussen. Ook daar is de klant mee gediend.”

Onder politieke druk blijft er wél een lange lijn door de noord-zuidverbinding rijden. Tram 3 verdwijnt en heet voortaan tram 4. Het wordt een uitermate belangrijke tramlijn die van het uiterste noorden van Brussel (Laken-Esplanade) tot het uiterste zuiden (Ukkel-Stalle) rijdt. De tram rijdt in eigen bedding en met rijtuigen van de nieuwste generatie.

Grote wijzigingen op het tramnet zijn er ook nog in het noord-westen van Brussel en op de Koninklijke Route. De trajecten van de buslijnen wijzigen in Schaarbeek/Evere, Ukkel, Sint-Jans-Molenbeek en Jette. Ook nieuw tot slot is dat er ’s avonds een ander aanbod geldt. Een voorbeeld daarvan is bus 13 en 14 (naar het UZ Brussel), die vanaf acht uur vervangen worden door bus 15. Of nog: tram 32, die na achten deels de route van tram 82 overneemt.

Toen in de jaren 1960 een grote wijziging werd doorgevoerd op het net, was de consternatie bij de reizigers zo groot dat het de openbaarvervoersmaatschappij klanten heeft gekost. De MIVB wil er vandaag alles aan doen om dat te vermijden. De wijziging wordt daarom in stukken doorgevoerd. Er zijn nog twee belangrijke momenten in 2008 en 2009. Daarnaast wordt er per wijk een hele communicatiemachine op gang gebracht zodat de reiziger snel de weg naar zijn vertrouwde bus- of tramlijn terugvindt.

Steven Van Garsse © Brussel Deze Week

 

Voor meer info verwijs ik graag naar de site van de MIVB

 en naar de blog van MIVB- reiziger, die de pro's en contra's afweegt...

 

 

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket Sfeerbeeldje: Een herschilderde PCC op L94 nabij Hermann- Debroux

 

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket Deze verassing kwamen we tegen ter hoogte van het Park

 Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket Aan De Trooz konden we deze PCC op L81 vastleggen..

 Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket Het equivalent van onze "museumreclametram" 7001 te Antwerpen: de 7724 maakt ook met zijn livrei reclame voor het Brusselse tram- en busmuseum.

 Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket Dit is een van de lijnen die zullen verdwijnen binnenkort: Tram 52 zal dan niet langer te zien zijn... Hier aan De Trooz een gelede PCC.

 

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket Wat altijd al een bijzondere lijn geweest is, de 54 (de langste buslijn die het Brussels net kende), zal ook binnenkort verleden tijd zijn; de lijn wordt dan in twee gesplitst, Vorst- Luxemburgpl (54) en Luxemburgpl.- Machelen (64). Foto genomen aan St.- Denijs te Vorst.

 

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket Nogmaals een L52, ditmaal te Vorst, St Denijs.

 Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket Ook dit zal uit het straatbeeld verdwijnen: de langste maar ook meest bochteriche tramlijn die Brussel rijk is: lijn 18.

 Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

 L 52 richting Drogenbos, Vorst St Denijs

 Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket Nog een gelede Van Hool in gele jas.. hoewel t buske daarover een reclamevestje gekregen heeft!

Hier aan het Luxemburgplein.

 

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket Ook reclame voor deze A300 op L27.

 Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket In het Noordstation konden we dit plaatje maken van twee Jonckheeres. Effe ook in meegetoerd (in een L250) en we moeten toegeven: kwalitateitsvolle machines, alleen zien ze er niet uit!

 Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket "Panoramisch" zicht van boven aan het Noordstation op deze NewA330 op L14.

 

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket In de premetro Noord kwam deze nieuwe lijn 25 voorbij (de huidige vorm van de vroegere L90)

 Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket Oud en nieuw samen aan de Heysel, met het Atomium als achtergrond.

 Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket In deze NewA330 hebben we ook een stukje meegereden.. zaaaalige dingen zijn het. (Voith...!)

 Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket Ook deze tram 93 zal verdwijnen.. Deze is net vertrokken aan eindpunt Schaarbeek station, richting Legrand.

 Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket Met Vanhoolke hadden we ook een ritje of twee gepland op zijne 59, dus nog effe tijd over aan de stelplaats om deze Citaro G te kunnen fotograferen....

 Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket Ook deze "new look" A300 kon niet onopgemerkt voorbijrijden...

 Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket En deze museumwagen al helemaal niet!

 

 ZONDAG Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket Mon en Jean vergezelden ons ditmaal. Gewapend met onze parcours trokken we ook effe richting stelplaats Anderlecht (Tram), zo konden we binnen piepen..

 

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket Om deze was het te doen: een tot werk- en leswagen omgebouwde PCC.Dit was oorspronkelijk een enkelrichtingswagen.

 

 Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Aan deze foto kun je dat zien trouwens: waar nu de tweede stuurpost is was vroeger een deur (die bak vanboven)

 Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket Iets gaan eten in t stad dus deze Jonckheere ontmoet aan De Brouckere.

 Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket Ook de 63 zal niet gespaard worden: deze wordt ook genadeloos in twee gehakt!

 

 Dat en meer foto'shier

01:58 Gepost door busje_33 & trammeke in Fotootjes... | Permalink | Commentaren (1) | Tags: de lijn, bus, tram, mivb, brussel, busfoto, tramfoto, lijnen |  Facebook |

18-06-07

Busnieuws!!

Bus 23 met witte linten

ANTWERPEN - Na het nieuwe geval van agressie op bus23, vorig week donderdag, voeren de chauffeurs maandag actie. Daarbij worden alle bussen van De Polder, de privé-uitbater van bus23 voor De Lijn, getooid met witte linten en affiches. Tegen het zinloos geweld worden pamfletten met de tekst Jij en ik, veilig naar huis. Ondertussen zaten vakbonden en directie van De Polder rond de tafel over dit geval van agressie. Daar werd beslist dat er 's avonds alleen nog bussen met camera's uitrijden. Op termijn worden alle bussen van De Polder uitgerust met veiligheidscamera's. (krg)

De Lijn en politie werken samen

In de provincie Antwerpen slaan de openbare vervoersmaatschappij De Lijn en de federale politie de handen in elkaar om de veiligheid op bussen en trams te verhogen.

De federale politie en De Lijn ondertekenden vanmorgen een samenwerkingsakkoord voor meer veiligheid op het openbaar vervoer.
(Belga)

Incidenten zoals die met Guido De Moor (foto), die overleed aan de gevolgen van een vechtpartij op een bus, moeten zoveel mogelijk worden vermeden.

Dankzij het nieuwe samenwerkingsakkoord krijgt de chauffeur extra middelen om de hulpdiensten sneller te verwittigen.

De inspecteurs op De Lijn krijgen ook meer bevoegdheden. Zo mogen zij bij een aanrijding de eerste vaststellingen doen. Zo wint iedereen tijd en kan de politie zich vooral met de zware incidenten bezighouden.

Uitgerekend vanochtend hield de christelijke vakbond ACV nog een actie om de aandacht te vestigen op de agressie op bussen en trams.

Witte lintjes aan de spiegels van de bussen moesten aandacht vragen voor het probleem van agressie op bussen en trams van De Lijn. De chauffeurs krijgen er nog alle dagen mee te maken.
 
 
 

Waterstofbus
De waterstofbus is uitgereden!
Vermijd parkeerproblemen met De Lijn!

Waterstofbus maakt maidenrit
Milieuvriendelijke bus rijdt 6 maanden tussen Antwerpen en Lier

De hybride waterstofbus van De Lijn (= Van Hool New A330FC!!) maakt vandaag (18 juni) haar eerste rit met reizigers. Deze bus is zeer milieuvriendelijk: ze stoot geen schadelijke stoffen uit, en is ook zeer stil. Het komende halfjaar zal ze rijden tussen Antwerpen en Lier. Vlaams minister van Mobiliteit Kathleen Van Brempt reed mee met de eerste rit.

De Lijn neemt wereldprimeur als eerste in gebruik

Vanaf 18 juni zet De Lijn een hybride waterstofbus in voor het reizigersvervoer op de lijnen 422 Lier - Broechem - Antwerpen en 423 Lier - Emblem - Broechem - Antwerpen. De Lijn is de eerste vervoermaatschappij die deze wereldprimeur in gebruik neemt.

De bus maakt elke dag zes ritten. Op weekdagen vertrekt ze om 7.06 uur aan de halte Vande Nestlaan in Broechem, in het weekend om 8.35 uur. Op weekdagen vertrekt haar laatste rit om 12.55 uur op de Roosevelplaats in Antwerpen, in het weekend is dat om 14.20 uur. Zes chauffeurs hebben een opleiding gekregen om met de bus te kunnen rijden.

Dienstregeling waterstofbus tot eind juni

Opgelet: tot eind juni zal de bus niet rijden in de namiddag en avond.

Weekdagen

LijnHalteVertrek
422Broechem Vande Nestlaan7:06
423Antwerpen Rooseveltplaats8:10
423Broechem Vande Nestlaan9:00
423Antwerpen Rooseveltplaats9:55
423Lier Veemarkt11:32
422Antwerpen Rooseveltplaats12:55

Zaterdag

LijnHalteVertrek
423Broechem Vande Nestlaan8:35
423Antwerpen Rooseveltplaats9:20
423Broechem Vande Nestlaan10:20
423Antwerpen Rooseveltplaats11:20
423Lier Veemarkt12:50
423Antwerpen Rooseveltplaats14:20

Zondag

LijnHalteVertrek
423Broechem Vande Nestlaan8:35
423Antwerpen Rooseveltplaats9:20
423Broechem Vande Nestlaan10:20
423Antwerpen Rooseveltplaats11:20
423Lier Veemarkt12:53
423Antwerpen Rooseveltplaats14:20

19:23 Gepost door busje_33 & trammeke in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: van hool de lijn, bus, tram, waterstofbus, antwerpen, de polder, agressie, lintjes |  Facebook |

17-06-07

,,,

50.000 bezoekers...

 

...bezochten reeds deze site..

 

 

BEDANKT ALLEMAAL!!!!!

 

Fijne avond nog

 

Busje en Trammeke

 

grand émoticône ou gif animée   grand émoticône ou gif animée

23:28 Gepost door busje_33 & trammeke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-06-07

Bus- en tramnieuws---

Antwerpse buschauffeur krijgt klappen

Het proefproject van vervoersmaatschappij De Lijn, die op enkele 'moeilijke' bus- en tramlijnen in Antwerpen een extra opzichter meestuurt, heeft een nieuw geweldincident niet kunnen voorkomen.

Een buschauffeur van lijn 23 in Antwerpen is drie dagen arbeidsongeschikt nadat hij vrijdagavond slaag kreeg van zeven jongeren. Het voorval gebeurde bijna een jaar nadat Guido Demoor op dezelfde buslijn de dood vond na een incident. De jongeren meenden dat de chauffeur hen moedwillig niet liet opstappen aan het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten en wachtten de bus op nabij het Sportpaleis. De chauffeur werd daar uit de bus gesleurd en moest enkele rake klappen incasseren. Zijn aanvallers, kereltjes van 13 tot 18 jaar, konden ontkomen. (wer)

FORUM- discussie!! (Te vinden bij: "Varia"--Nieuwtjes)

 

Gewonden bij aanrijding tussen tram en vuilniswagen

BERCHEM - In Berchem, bij Antwerpen, zijn maandagmorgen een tram en een vuilniswagen tegen elkaar gereden. Volgens de lokale politie vielen daarbij drie lichtgewonden, De Lijn spreekt over vier. De omstandigheden van de aanrijding worden nog onderzocht.

Het ongeval gebeurde rond 9.30 uur op het kruispunt van de Singel met de Grote Steenweg in Berchem. Volgens Griet Somers, woordvoerster van De Lijn, raakten twee mensen van de vuilniswagen, de chauffeur van de tram van lijn 15 en een tramreiziger lichtgewond. Ze werden allemaal naar het ziekenhuis gebracht.

Door het ongeval moesten de tramlijnen 7 en 15 een kwartier lang, tot 9.45 uur, worden omgeleid. Voor het autoverkeer duurde het iets langer voordat de rijbaan weer vrij was. De vuilniswagen moest immers getakeld worden. Die klus was om 10.30 uur geklaard.

 sdg (belga)

De vuilniswagen kantelde na een botsing met een tram.
(foto VRT)
De vuilniswagen kantelde na een botsing met een tram.

12:35 Gepost door busje_33 & trammeke in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: de lijn, antwerpen, berchem, sportpaleis, bus, tram, vuilniswagen, botsing, agressie |  Facebook |

10-06-07

25 jaar VLATAM: De tramrondrit/viering

Als leden van het Vlaams Tram- en Autobusmuseum mochten wij vandaag het 25-jarig bestaan van het museum vieren. Normaal was gisteren weggelegd voor de buskes maar omwille van bepaalde redenen is dat nu naar eind september verplaatst.

Hoe dan ook, de trammekes mochten vandaag wel naar buiten komen voor een mooie rondrit met fotostops.. Dat waren de PCC 7001 en de VA 7386. Met deze laatste reed niet minder dan m'n Trammeke rond, en ik reed uiteraard mee . Hierbij enkele sfeerbeelden, de volledige reisweg met fotostops EN alle foto's staan op het forum.
We waren met een kleine groep van ongeveer 20- 25 man, wat voor een aangename sfeer zorgde.

Op een paar incidentjes na (ambetante autookes, enz,...) verliep de gehele reis rustig en we waren zelfs eerder dan voorzien terug aan de Groenenhoek!!

 

Hierbij enkele plaatjes ter illustratie...

 

MVG

Busje en Trammeke

 

Eindelijk te pakken gekregen, deze 9 aan de Nationale Bank met film naar de Komedieplaats (ipv Rijnkaai)

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

 

Wij voor de VA..

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

 

En hier te Silsburg, eindpunt van L24.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

22:04 Gepost door busje_33 & trammeke in Fotootjes... | Permalink | Commentaren (0) | Tags: tramfoto, oude tram, museum, rondrit, tram, vlatam, pcc, antwerpen |  Facebook |

06-06-07

Zelfmoord in metro Brussel

De MIVB zal het niet graag hebben, dat dit in de media verschijnt... "Alweer slechte publiciteit" zoals Vanhoolke zou zeggen...

 

Persoon onder metro in station Louiza

Brussel - In het metrostation Louiza is een persoon onder een metrostel terechtgekomen. Wat er precies is gebeurd, is nog niet duidelijk, maar het zou om een zelfmoord gaan. Het metrostation is afgesloten en rond het Louizaplein staat het verkeer muurvast. Een heel aantal mensen zijn in shock.

De ooggetuigen van het incident in de metro zijn erg aangedaan en in shock. Zij worden opgevangen door de politie en de hulpdiensten, die massaal aanwezig zijn. Ook Slachtofferhulp is aanwezig.

Het metrostation Louiza is afgesloten voor alle publiek. Ook de metro's rijden niet meer uit. Tussen de stations Hallepoort en Troon is er geen metroverkeer. Wel zijn er pendelbussen ingeled, maar die zitten vast in het verkeer.

Bovengronds is er ook verkeerschaos. Er stond al een file, omdat er aan het Poelaertplein maar een rijstrook beschikbaar was, nu wordt de chaos alleen maar groter. Alle wagens zitten muurvast, de trams kunnen wel doorrijden.

 

Forum-discussie

13:13 Gepost door busje_33 & trammeke in Actualiteit | Permalink | Commentaren (1) | Tags: metro, brussel, mivb, zelfmoord, louiza |  Facebook |

04-06-07

Vroeger en nu

Hier een vergelijking..

Op deze foto ziet men een Standaardtram op L77 nabij Oorderen.. (Noorderlaan)...

tram1.jpg

 

...en waar vroeger Oorderen was, is nu de General Motors- fabriek gelegen!

Bij Opel in Antwerpen is de middagploeg weer gewoon aan het werk.(foto belga)

20:13 Gepost door busje_33 & trammeke in Uit de oude doos | Permalink | Commentaren (0) | Tags: tram, oorderen, nmvb, general motors, opel, noorderlaan, antwerpen |  Facebook |

03-06-07

Glorie van weleer...

Goede maat van Trammeke, Mon Poot vroeg mij om zijn collectie dia's in te scannen... zo gezegd zo gedaan (toch al een van de euh... 20 dozen of zoiets..? lol!) en mits vermelding van zijn copyright mocht ik de foto's ook gebruiken voor hier, dus hier zijn er al een aantal uit de doos: MIVA-bussen!! Veel plezier ermee

 

Groet.

Busje

 

Naamloos-34kopie.jpg

Van Hool buske in de sneeuw .. op lijn 16, wat nu de huidige lijn 14 is...

 

Naamloos-11kopie.jpg

Mijn meterbuske!! Hier dus de prototype Van Hool A280...proef op L23.

 

Naamloos-10kopie.jpg

Zalig waren ze wel, deze Mercedes bussen van De Polder... Hier op L32.

 

Naamloos-5kopie-1.jpg

Voor het huidige Vlatam aan de Groenenhoek gehuisvest was, stonden deze beesjes aan Fort 5 te Edegem, hier een gewezen Brussels buske van de collectie. Een aantal van deze MIVB-bussen hebben nog in Antwerpen gereden, ik ga proberen aan foto's van deze bussen op lijn te raken....

 

Voorlopig laat ik het hierbij (tis maar dat ik mijn materiaal wat verdeel he )...

 

Tot de volgende!

18:56 Gepost door busje_33 & trammeke in Uit de oude doos | Permalink | Commentaren (4) | Tags: miva, de polder, van hool, busfoto, nostalgie, mercedes, antwerpen |  Facebook |

Busnieuws

De Lijn past aanbod aan

DE PINTE/LATEM/GENT - Om haar reizigers nog beter te dienen en op vraag van de bewoners past De Lijn op 1 juli haar busaanbod op de lijnen 34-35-36 en haar belbustraject aan.

De belbus zal vanaf dan niet alleen De Pinte, Sint-Martens-Latem en Nazareth bedienen, maar bijkomend ook Sint-Denijs-Westrem en Afsnee.

Hierbij komen enkele nieuwe haltes binnen het belbusgebied en krijgen reizigers ook een rechtstreekse aansluiting tot AZ Maria Middelares en de halte van tram1 aan Flanders Expo.

Buslijn 77 zal niet meer naar Deurle Dorp rijden, maar volgt de Kortrijksesteenweg tussen Deinze en Sint-Denijs-Westrem. Wie van Deurle Dorp naar Gent wil, zal de lijnen 34-35-36 kunnen gebruiken. Op weekdagen rijdt om het uur een bus van Sint-Martens-Latem een bus via Deurle Dorp tot Sint-Martens-Leerne Dorp en terug. Om het uur zal er ook een bus zijn die via de Moeistraat rechtstreeks naar de halte Station aan de Pintse Florastraat rijdt.

Alle inwoners van het gebied krijgen begin juni een nieuwe belbusfolder in de bus. De informatie wordt ook aan de haltes uitgehangen. Einde juni liggen ook nieuwe lijn- en belbusfolders ter beschikking in de Lijnwinkels in Gent en de gemeentehuizen van de betrokken gemeenten. Je kunt de info ook raadplegen op www.delijn.be. (avd)

 

 

Binnenkort 7000's in Kongo..ben eens benieuwd naar de fotokes die gaan circuleren op het net!!  (hoop ik toch dat er foto's zullen verschijnen..)

Werkt MIVB mee aan uitbouw tramnetwerk Kinshasa?
070524_trams
©tvb
Trams van lijn 39 en 44 naar Kinshasa ?

Brussel - De Brusselse openbaar vervoersmaatschappij MIVB gaat misschien meewerken aan de uitbouw van een tramnetwerk in de Congolese hoofdstad Kinshasa. De MIVB zou zeker zo'n veertig oude tramstellen kunnen leveren.

De plannen omtrent de samenwerking bevinden zich nog in een vroege fase. An Van Hamme, woordvoerster van de MIVB: "Het gaat op dit moment nog maar om een project waarvan de haalbaarheidsstudie nog moet worden uitgevoerd."

De veertig trams 7000, zoals er nu nog rijden op de lijnen 39 en 44 naar Tervuren, kunnen zeker aan Kinshasa geleverd worden, zegt de MIVB. Ze zijn volledig afgeschreven. Anders eindigen ze toch op de schroothoop.

De openbaar vervoersmaatschappij zou ook kunnen meewerken aan de aanleg van tramsporen in Kinshasa en aan de opleiding van het bestuurderspersoneel. Om in Kinshasa een tramlijn aan te leggen, is er geld nodig. Dat zou van de Wereldbank kunnen komen. En om trams te laten rijden, is er elektriciteit nodig. Maar die is in Kinshasa schaars.

Minister van Ontwikkelingssamenwerking Armand De Decker (MR) laat een haalbaarheidsstudie uitvoeren. Over drie of vier maanden is de uitslag van de studie bekend.

© FM Brussel / tvbrussel

 

 

15:27 Gepost door busje_33 & trammeke in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: 7000, bus, de lijn, mivb, tram, pcc |  Facebook |