14-07-07

Alweer agressie...

 De mannen en vrouwen van stelplaats Zurenborg krijgen het de laatste jaren hoe langer hoe moeilijker gedaan om nog deftig diensten te doen zonder voorvallen... Nu weer een agressie. In de tekst van Het Nieuwsblad wordt de agressor gewoon een agressieveling genoemd... ik wil niet racistisch klinken maar het is toch wel weer een kleurling! Deze keer eens niet een Marokkaan maar een zwarte medemens... Is het nu zoveel gevraagd om op een beleefde en respectabele manier nog te kunnen busrijden????? Ik ga hier niet dieper op ingaan, maar het wordt zeker aangekaart op het Forum! (dus: daarheen om de discussie te volgen)

 

Grts

 

Busje

 

Buschauffeur krijgt klappen van boze reiziger
Vrouwelijke bestuurster heeft hersenschudding en gekneusde kaak

BOOM - Een woeste passagier heeft busbestuurster Tamara Van Roosendael, die pas tien maanden bij De Lijn werkt, vrijdagochtend een hersenschudding bezorgd. Omdat Tamara hem eerder die dag niet had meegenomen, sloeg hij haar in het gezicht.Tamara Van Roosendael werkt nog maar tien maanden bij De Lijn en kwam gisterochtend voor het eerst in contact met een agressieve reiziger.
Eddy Van Ranst

 

 'Aan de Diksmuidelaan in Berchem liet ik deze morgen enkele passagiers afstappen. Ik reed voort maar zag toen plots een meneer die nog wilde opstappen', begint Tamara haar verhaal. 'De regels stellen duidelijk dat ik geen mensen mag meenemen die niet aan een halte staan. Ik deed dus teken om hem duidelijk te maken dat ik hem niet mocht laten opstappen.' Een tijdje later komt bus 21, waarmee Tamara rijdt, aan in Berchem station. Daar moet ze telkens tien minuten wachten. 'Ik laat een dame opstappen met een kinderwagen. Achter haar verschijnt de man die ik niet had laten opstappen aan de Diksmuidelaan. Hij leek behoorlijk agressief en ik wilde absoluut geen problemen, dus sloot ik de busdeuren voor zijn neus. Hij kon zijn handen nog tussen de deuren steken en weer openen. Toen heeft hij me een mep gegeven tegen mijn kaak', zegt Tamara.

In de cel

Haar dokter heeft haar een week arbeidsongeschikt verklaard. 'Ik heb een hersenschudding en mijn kaakspier is gekneusd. Daarvoor moet ik nu ook pillen nemen', zegt ze. 'Nadat die vent mij had geslagen, is hij achteraan in de bus gaan zitten en begon hij me uit te schelden. Ik heb toen een oproep gedaan naar de centrale om iemand te sturen. De hele tijd stond de bus stil. Er was snel een controleur ter plaatse die de ernst van de situatie goed inschatte. Hij verwittigde de politie.'

De dader is ter plaatse opgepakt en zal volgens Tamara wel even in de cel moeten blijven. 'Mijn collega's waren geschrokken. Ze vonden het onbegrijpelijk en uitzonderlijk dat men voor zoiets agressief wordt.' De vrouwelijke buschauffeur uit Boom is bang om terug aan terug de slag te gaan. 'Ik ga het in het begin zeker moeilijk hebben, maar de begeleiding die ik krijg is wel heel goed. Zo is er al een psycholoog aangesteld en wanneer ik effectief aan het werk ga, zal een collega met me meerijden. Normaal gezien begon mijn vakantie morgen, maar dat kan ik waarschijnlijk wel vergeten', zegt Tamara.

 Elke Hadermann

 

langs deze weg ook veel beterschap gewenst aan Tamara vanwege Busje en Trammeke

16:33 Gepost door busje_33 & trammeke in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: de lijn, bus, agressie, buschauffeur, antwerpen, lijn 21 |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.