14-10-07

Overvolle trams!

Trams 94 en 98 halfvol, 92 bomvol

Elsene/Schaarbeek - Tramlijnen 94 en 98, die de vorige tramlijn 91 vervangen aan het Louizaplein lopen slechts halfvol maar de lijn 92, die rijdt veel te weinig. Dat zegt Jan, een luisteraar van FM Brussel. Malte, een andere luisteraar vindt dat de Sint-Servaaswijk in Schaarbeek dan weer slecht bediend wordt.

Het zit de FM-luisteraar blijkbaar hoog. Elke dag neemt hij de 92 voor zijn woon-werk-traject maar de lange wachttijden wekken bij hem, en ook wel andere medereizigers-zegt hij-, irritatie. De tramlijnen 94 die richting Louizastraat rijden en 98, richting Bareel van Sint-Gillis, komen regelmatig langs en zijn meestal slechts halfvol. Maar de 92, die via Ma Campagne naar Fort-Jaco spoort, laat veel te lang op zich wachten en is dan ook propvol. Jan merkt op dat de MIVB een frequentieverhoging had beloofd, "maar daar werken we weinig van," zegt hij.

Een andere luisteraar, Malte, klaagt dan weer dat zijn wijk in de buurt van de Sint-Servaaskerk in Schaarbeek, minder goed bediend is dan vroeger. "We hadden de tram 93 en bus 58, maar die zijn beiden vervangen. Doordat de MIVB geen tram en buslijnen door de wijk getrokken heeft zijn bewoners uit andere wijken misschien wel beter bediend maar wij alvast niet." Malte rekende uit dat hij soms een kwartiertje vroeger moet vertrekken om op tijd op zijn werk te zijn.

 

© FM Brussel

12:01 Gepost door busje_33 & trammeke in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: volle tram, mivb, tram, overvol |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.