19-10-07

Pierre Stukken overleden!

Buschauffeur Pierre Stukken overleden

In Antwerpen is Pierre Stukken overleden, de Vlaamse buschauffeur op wiens leven de film "De hel van Tanger" is gebaseerd. Stukken zat meer dan twee jaar vast in Marokko.

Pierre Stukken werd in november 1996 aangehouden in Marokko, op verdenking van drugsmokkel. Na een kort proces werd hij tot 5 jaar cel veroordeeld.

Het gevangenisregime was mensonterend: Stukken zat met 13 mensen in 1 cel en moest een jaar lang op een deken op de grond slapen.

Zijn familie was erg kwaad op de toenmalige politici, omdat het erg lang duurde vooraleer er schot in de zaak kwam.

Toen hij uiteindelijk vrijkwam, was Pierre Stukken fysiek een wrak. Hij had onder meer tuberculose.

Zijn verhaal werd vorig jaar verfilmd als "De hel van Tanger". Filip Peeters vertolkte de rol van de buschauffeur. Hij sprak enkele keren met Stukken en volgens hem is het duidelijk dat de Belgische regering erg weinig heeft ondernomen in deze zaak.
Pierre Stukken zat twee jaar lang in een Marokkaanse cel.
(foto Belga)
Pierre Stukken zat twee jaar lang in een Marokkaanse cel.

12:05 Gepost door busje_33 & trammeke in Actualiteit | Permalink | Commentaren (1) | Tags: pierre stukken, hel van tanger, marokko, buschauffeur, drugs, drugsmokkel |  Facebook |

Commentaren

De Hel Van Tanger StripBoek nu Te Koop Dominique Dewulf de jongeman met een verstandelijke handicap presenteert zijn 2de stripverhaal De Hel van Tanger, met leuke tekeningen, naar een waargebeurd verhaal. Zeker lezen.

Prijs (incl. BTW) : € 12,14
Prijs (excl. BTW) : € 11,45
Sectie : Literatuurspublicaties
Categorie : Literatuur & Fictie
Taal : Nederlands
Bindwijze : Zachte kaft
(Paperback)
Formaat : A4
Aantal pagina's : 30
Kleur : Full Color
Korte Inhoud
Marcel Vanloock vals beschuldigd van drugssmokkel naar Marokko, werd 5 jaar vastgehouden. Een film van Frank Van mechelen, verstript door Dominique Dewulf.
Biografie van de auteur
Als Dominique zichzelf voorstelt, dan begint hij altijd met de zin ‘Ik ben een jongen met een verstandelijke beperking.’ Dat is ook zo, Dominique is een persoon met een matig verstandelijke beperking. Maar samen met deze beperking heeft hij vooral vele mogelijkheden. Dominique is bovenal een echte kunstenaar. Hij is vooral gepassioneerd bezig met het maken van strips. Het was zijn grootste droom om één van zijn strips te publiceren.

Om mijn strip de bestellen klik dan hier
http://www.unibook.com/unibook/site/iframebookdetail/?bookid=8337&lang=nl
Alvast dank u voor je bestelling

Groetjes
Dominique dewulf

Gepost door: dominique dewulf | 08-11-09

De commentaren zijn gesloten.