29-12-07

Met De Lijn van oud naar nieuw...

Ik zie dat nogal wat mensen hier terechtkomen om te weten hoe ze met oudejaarsavond zich met bus en tram kunnen verplaatsen, dus hier een beetje info. Voor meer verwijs ik graag door naar de website van De Lijn, waar alles netjes te lezen valt! Er is een subsite voorzien speciaal met alle dienstregelingen voor de feestbussen en zoveel meer.

affichebeeld feestbussen 2007-2008 

Het is gratis

Abonnees van De Lijn rijden gratis.
Hebt u een abonnement van De Lijn dat geldig is op 31 december en/of 1 januari, dan hoeft u niet te betalen op oudejaarsnacht.

Antwerpen: gratis vervoer voor inwoners van 61 gemeenten en districten.
Het Antwerpse provinciebestuur en 61 lokale overheden* betalen de kosten voor de feestbussen en -trams tijdens oudejaarsnacht.. Woont u in één van de deelnemende gemeenten, steden of districten, dan hoeft u enkel op voorhand een gratis oudejaarsnachtbiljet af te halen bij de jeugddienst. Meer informatie vindt u op www.feestbussen.be.

* Aartselaar, Antwerpen, Arendonk, Balen, Beerse, Berchem, Berendrecht-Zandvliet-Lillo, Boechout, Borgerhout, Borsbeek, Brasschaat, Brecht, Dessel, Deurne, Duffel, Edegem, Ekeren, Essen, Geel, Grobbendonk, Hemiksem, Herentals, Herselt, Hoboken, Hoogstraten, Hove, Kalmthout, Kapellen, Kasterlee, Kontich, Laakdal, Lier, Lille, Lint, Malle, Mechelen, Meerhout, Merksem, Merksplas, Mortsel, Niel, Oud-Turnhout, Ranst, Ravels, Retie, Rijkevorsel, Rumst, Schelle, Schilde, Schoten, Stabroek, Turnhout, Vosselaar, Wijnegem, Wilrijk, Wommelgem, Wuustwezel, Zandhoven, Zoersel en Zwijndrecht

Oost-Vlaanderen: gratis vervoer in het Waasland.
Dankzij de steun van de stad Sint-Niklaas zijn de feestritten in het Waasland gratis.

West-Vlaanderen : gratis feestritten naar Brugge.
Dankzij de steun van de stad Brugge zijn de feestritten naar Brugge gratis.

Vlaams-Brabant :
Gratis vervoer op feestlijn 260, 284 en 700 Dankzij de steun van de politiezone Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel , Meise, is het vervoer op de feestlijn 260 gratis.
Dankzij de steun van de gemeente Haacht, is het vervoer op de feestlijn 700 gratis.
Feestvierders hoeven ook niet te betalen op feestbus 284 op het grondgebied van Haacht (dankzij de steun van de gemeente Haacht).
 
 

Feestneuzen zonder een Lijnabonnement
Is je stad, gemeente of district opgenomen in de lijst van de deelnemende besturen, dan kun je een gratis ticket ophalen op de verdeelpunten in je eigen woonplaats. Met dit ticket kun je op alle extra feestbussen én gewone bus- en tramlijnen in heel Vlaanderen meerijden.           

Neemt je stad of gemeente niet deel aan de actie?
Je kunt nog altijd meerijden aan een vast tarief voor alle extra feestbussen én gewone bus- en tramlijnen in heel Vlaanderen. 

  • Je koopt een ticket voor 2,50 euro:
    • bij de chauffeur op de bus of de tram
    • aan de verkoopautomaten van De Lijn op 31 december vanaf ’s morgens
    • in de Lijnwinkels   

Hopelijk hiermee tot uw dienst zijnde, :)

 Busje en Trammeke

nyline9
                    

19:05 Gepost door busje_33 & trammeke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: bus, tram, oudejaar, feestbus, de lijn |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.