31-12-07

Bus Simulator 2008

Goed nieuws voor de busliefhebber die ook wel eens een spelletje op de PC lust: na 'Bus Driver' van begin dit jaar is er nu het waarschijnlijk betere game Bus Simulator, dat meer een tycoon spel is waar je routes en dergelijke meer kan beheren. Het is voorlopig enkel te koop in Duitsland, maar wie niet kan wachten kan het uiteraard via eBay bestellen. Nu ben ik totaal geen spelletjesmens maar ik heb het uit pure nieuwsgierigheid toch (ook via eBay!) gekocht... gewoon, omdat we de meeste trein/tram/bussimulators of spellen kopen voor de collectie! Met de vorige bussimulator raakte ik niet weg, ik zag enkel een zwart scherm (vermoedelijk een ondergrondse parking) en de achterlichten van m'n bus.. tja, verder ben ik niet geraakt, haha! Lachend

Voor meer info over het spel, de bussen erin (oja, er zitten gelede Van Hools in, heel goed!!) en ook de systeemvereisten ed.; hier de site: /www.bussimgame.com

00:18 Gepost door busje_33 & trammeke in Bussen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: busspel, bus game, bus simulator, van hool, bussimulator |  Facebook |

30-12-07

Bus- en tramnieuws

2007 was weer een recordjaar voor De Lijn

De Lijn heeft in 2007 483 miljoen reizigers vervoerd, 20 miljoen meer dan in 2006. Daarmee is 2007 het beste jaar ooit voor De Lijn.

Het aantal reizigers bij de Vlaamse vervoersmaatschappij is sinds 2000 verdubbeld van 243 miljoen naar 483 miljoen.

Volgens de Lijn is het succes te danken aan de toename van het aantal abonnees en de uitbreiding van het aanbod.

Voor 2008 mikt De Lijn op een half miljard reizigers.
 
De Lijn vervoert jaar na jaar meer reizigers.
(foto Belga)
De Lijn vervoert jaar na jaar meer reizigers.

Bejaarde sterft onder tram in Antwerpen

In Antwerpen kwam een 83-jarige man om het leven, nadat hij door een tram werd aangereden. Dat meldt Griet Somers van de vervoersmaatschappij De Lijn.

Het ongeval gebeurde rond 17.20 uur op de Kolonel Silvertopstraat. Het slachtoffer stak over en werd gegrepen door een tram van lijn 4 die richting binnenstad reed. Volgens getuigen stond het licht op groen voor de tram. Of dat inderdaad zo was, moet nog blijken uit verder onderzoek. Het staat wel vast dat de chauffeur de man pas opmerkte toen het al te laat was.

Door het ongeval rijden er geen trams van de lijnen 2, 4 en 24 tussen de haltes Nationale Bank en Zwaantjes en dit in beide richtingen. De Lijn heeft wel pendelbussen ingezet om reizigers toch nog op hun bestemming te brengen. Naar alle waarschijnlijkheid zal het tramverkeer vanaf 20 uur opnieuw normaal verlopen.

Volgens ooggetuigen had de tram groen licht.
(foto VRT)
Volgens ooggetuigen had de tram groen licht

Buschauffeurs zijn files beu

RUMST - Aan de pas in 2006 heraangelegde Bussestraat, tussen de afrit van de E19 en de Mechelsesteenweg (N1), is het nog altijd file rijden. Niet alleen de omwonenden maar ook de buschauffeurs van De Lijn zijn die files meer dan beu.

Bij het heraanleggen van de Bussestraat werd de rijweg versmald van twee tot één rijstrook. De uitrijstroken om af te slaan, net voor het kruispunt, zijn veel te kort. Ook de wachttijden bij de verkeerslichten zijn er veel te lang.

'De file staat er, bijna elke dag, tot op de afrit van de E19 richting Brussel. Dat leidt tot levensgevaarlijke situaties. Wat als een vrachtwagen tegen hoge snelheid van de E19 komt en achter op de file in rijdt?' waarschuwt de Rumstse burgemeester Francy Van der Wildt (SP.A).

'Tijdens de spitsuren staat de file al vanaf de halte Hof ten Eiken, nog voor de op- en afritten van de E19. Ook het verkeer komend van Mechelen staat stil vanaf de wijk Lazernij. Het is er twintig minuten file om, tot het kruispunt, een paar honderd meter te rijden', legt Walter Sluyts, chauffeur van de buslijn 500 Antwerpen-Mechelen en ACOD-vakbondsafgevaardigde van De Lijn, uit. 'Bij aankomst in Mechelen of Antwerpen hebben de buschauffeurs dan geen rusttijd meer. En vele reizigers zijn hun aansluiting met een trein of een andere bus kwijt. Een vrije busbaan zou ideaal zijn. Of het opnieuw aanleggen van een voorsorteerstrook voor alle verkeer dat linksaf moet slaan. Als de files er niet snel verdwijnen, plannen we in januari acties aan de Bussestraat', zegt Walter Sluyts nog. 'We kennen de klachten. Na de kerstvakantie proberen we de verkeerslichten nog beter af te stellen. Blijven de files ook dan nog staan, dan moeten de voorsorteerstroken om af te slaan misschien toch verlengd worden. Maar het heraanleggen van de Bussestraat, met een vrije busbaan, kan niet', reageert ingenieur Nico De Koning van de dienst Wegen en Verkeer Antwerpen. (lkw)
'De buschauffeurs zijn de files aan de Bussestraat in Rumst meer dan beu', zegt Walter Sluyts, chauffeur en ACOD-
vakbonds-
afgevaardigde van De Lijn. Eddy Van Ranst

11:20 Gepost door busje_33 & trammeke in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: de lijn, bus, tram, ongeval, antwerpen, files, succesjaar de lijn, reizigersvervoer |  Facebook |

29-12-07

Met De Lijn van oud naar nieuw...

Ik zie dat nogal wat mensen hier terechtkomen om te weten hoe ze met oudejaarsavond zich met bus en tram kunnen verplaatsen, dus hier een beetje info. Voor meer verwijs ik graag door naar de website van De Lijn, waar alles netjes te lezen valt! Er is een subsite voorzien speciaal met alle dienstregelingen voor de feestbussen en zoveel meer.

affichebeeld feestbussen 2007-2008 

Het is gratis

Abonnees van De Lijn rijden gratis.
Hebt u een abonnement van De Lijn dat geldig is op 31 december en/of 1 januari, dan hoeft u niet te betalen op oudejaarsnacht.

Antwerpen: gratis vervoer voor inwoners van 61 gemeenten en districten.
Het Antwerpse provinciebestuur en 61 lokale overheden* betalen de kosten voor de feestbussen en -trams tijdens oudejaarsnacht.. Woont u in één van de deelnemende gemeenten, steden of districten, dan hoeft u enkel op voorhand een gratis oudejaarsnachtbiljet af te halen bij de jeugddienst. Meer informatie vindt u op www.feestbussen.be.

* Aartselaar, Antwerpen, Arendonk, Balen, Beerse, Berchem, Berendrecht-Zandvliet-Lillo, Boechout, Borgerhout, Borsbeek, Brasschaat, Brecht, Dessel, Deurne, Duffel, Edegem, Ekeren, Essen, Geel, Grobbendonk, Hemiksem, Herentals, Herselt, Hoboken, Hoogstraten, Hove, Kalmthout, Kapellen, Kasterlee, Kontich, Laakdal, Lier, Lille, Lint, Malle, Mechelen, Meerhout, Merksem, Merksplas, Mortsel, Niel, Oud-Turnhout, Ranst, Ravels, Retie, Rijkevorsel, Rumst, Schelle, Schilde, Schoten, Stabroek, Turnhout, Vosselaar, Wijnegem, Wilrijk, Wommelgem, Wuustwezel, Zandhoven, Zoersel en Zwijndrecht

Oost-Vlaanderen: gratis vervoer in het Waasland.
Dankzij de steun van de stad Sint-Niklaas zijn de feestritten in het Waasland gratis.

West-Vlaanderen : gratis feestritten naar Brugge.
Dankzij de steun van de stad Brugge zijn de feestritten naar Brugge gratis.

Vlaams-Brabant :
Gratis vervoer op feestlijn 260, 284 en 700 Dankzij de steun van de politiezone Kapelle-op-den-Bos, Londerzeel , Meise, is het vervoer op de feestlijn 260 gratis.
Dankzij de steun van de gemeente Haacht, is het vervoer op de feestlijn 700 gratis.
Feestvierders hoeven ook niet te betalen op feestbus 284 op het grondgebied van Haacht (dankzij de steun van de gemeente Haacht).
 
 

Feestneuzen zonder een Lijnabonnement
Is je stad, gemeente of district opgenomen in de lijst van de deelnemende besturen, dan kun je een gratis ticket ophalen op de verdeelpunten in je eigen woonplaats. Met dit ticket kun je op alle extra feestbussen én gewone bus- en tramlijnen in heel Vlaanderen meerijden.           

Neemt je stad of gemeente niet deel aan de actie?
Je kunt nog altijd meerijden aan een vast tarief voor alle extra feestbussen én gewone bus- en tramlijnen in heel Vlaanderen. 

  • Je koopt een ticket voor 2,50 euro:
    • bij de chauffeur op de bus of de tram
    • aan de verkoopautomaten van De Lijn op 31 december vanaf ’s morgens
    • in de Lijnwinkels   

Hopelijk hiermee tot uw dienst zijnde, :)

 Busje en Trammeke

nyline9
                    

19:05 Gepost door busje_33 & trammeke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: bus, tram, oudejaar, feestbus, de lijn |  Facebook |

De Poldertram

Het is alweer een tijdje geleden dat we nog eens iets gepost hebben over het restauratieproject van de Poldertram, maar vol vreugde kunnen wij zeggen dat het toch goed vooruitgang boekt! Het hout is deels  vernieuwd en dat maakt de aanblik al stukken draaglijker!

De volgende foto's kregen we toegestuurd door de heer Justens S., de man achter het hele project.

Wie zich geroepen voelt om als vrijwilliger mee te werken aan de redding van deze schitterende tram, aarzel niet en contacteer ons via de mail-button op deze site.. Iedereen die wat handig is is van harte welkom in de loods te Lochristi!!!

Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket Photobucket

 

ayear6

24-12-07

Prettige eindejaarsfeesten!!

Aan alle (trouwe) bezoekers wensen wij een prettig kerstfeest en een voorspoedig 2008!!!

 

Photobucket Jullie zullen ook wel gezien hebben dat het de laatste weken hier opvallend kalm was... ziehier de reden! :) Net gekocht, als tweede wagen voor mij, prachtig machien, er was wel wat werk aan om hem weer zo te laten blinken als nieuw (vooral de binnenkant dan, daar is in gerookt geweest en om dàt eruit te krijgen, fwwiiieuw!) . Photobucket Nu goed, ik moet een week niet werken dus ik zal weer wat tijd hebben om de boel hier een beetje up to date te houden!! Groetjes en tot de volgende,

 Busje en Trammeke  émoticônes animées noël

17:54 Gepost door busje_33 & trammeke in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: tram, opel, kerstkaartje, pcc, kerstwens, kerst, kerstmis, vectra, foto, auto |  Facebook |

10-12-07

Busje effe keren... pom pom pom...

Voor het Duitse amusementsprogramma " Wetten,dass..." 

Deze chauffeur slaagt erin deze  Neoplan- dubbeldekker te keren op een smalle brug... Slik! Wij gaan het toch niet ook eens een keertje proberen alleszins...   Tong uitstekend

12:25 Gepost door busje_33 & trammeke in Bus/ tram Humor! | Permalink | Commentaren (0) | Tags: wetten dass, bus keren, dubbeldekker, brug |  Facebook |

Bus/tramnieuws

Chauffeurs De Lijn schoppen keet op bus

“Chauffeur! Er moet er nog ene op!” Maar de buschauffeur klapt de deuren dicht en rijdt door. “Racist!”, “Zot!”, klinkt het achterin de bus en op de duur vallen er klappen. Een zoveelste busincident? Toch niet. Wel een rollenspel tussen jongeren en personeel van De Lijn, zaterdag op het Antwerpse Kiel.

In het dagelijkse leven zijn Mohamed en Peter buschauffeurs van De Lijn. Maar nu mogen ze het uithangen. In het spel krijgen zij de rol van jonge passagiers die door het raampje van de bus zien hoe hun vriend zich de longen uit zijn lijf spurt om de bus te halen. Maar vlak voor diens neus gaan de deuren dicht en rijdt de bus door.

“Hela, chauffeur”, roepen Mohamed en Peter. “Stoppen! Onze vriend moet mee!” Maar de chauffeur denkt er niet aan. Hij loopt achter op zijn schema en wil niet te laat zijn aan de volgende halte. In het echte leven in Hassan helemaal geen buschauffeur, maar een gewone passagier. Peter en Mohamed leven zich goed in hun rol in. “Klootzak!”, “Racist!”, brullen ze naar de chauffeur. Hassan voelt zich bedreigd, want intussen hebben Peter en Mohamed het aan de stok met de hele bus en er wordt ook al gevochten. De bus wiebelt van links naar rechts. Hassan roept bijstand van twee controleurs, in het echt ook gewone passagiers. De controleurs stappen op en proberen het probleem op te lossen. Maar iedereen schreeuwt door elkaar. De controleurs kunnen de situatie niet aan. Intussen weigert Hassan door te rijden, zodat alle passagiers te laat op school en op hun werk komen.

Evaluatie
En dan is het rollenspel afgelopen. Schor van het schreeuwen moeten Mohamed en Peter en co het spel evalueren. “Goh”, zegt ’buschauffeur’ Hassan. “In zo’n hokje van de chauffeur voel je je wel erg opgesloten. Best wel akelig als ze dan achterin kabaal maken. En ik wist ook niet dat chauffeurs op tijd aan de haltes moeten zijn.”

In het echt mogen Mohamed en Peter dan wel aan het stuur van de bus zitten, in hun rol van relschoppers voelden ze zich best wel onbegrepen, zeggen ze. “Want wij wéten niet waarom die chauffeur doorrijdt. Wij weten alleen dat onze vriend niet op de bus mocht.” Ook de gelegenheidscontroleurs waren wat gefrustreerd, zeggen ze.

“We konden het niet oplossen, want iedereen schreeuwde maar”, zegt Brahim.

“Controleur van De Lijn, ik zou het niet willen zijn.”

Het rollenspel - op een echte bus! - is één van de activiteiten van de trefdag De Lijn is van iedereen. Voor dat project werken de jongerenorganisatie Samen op Straat van Hoboken, Kiel en Antwerpen-Noord samen met de personeelsvereniging van De Lijn Lijnrecht tegen Racisme. Een heel jaar lang organiseren ze samen activiteiten. Zo gaan ze geregeld voetballen of bowlen.

“En leren we elkaars leefwerelden beter kennen”, zegt organisator Eddy Maes. “Voor de jongeren is het goed, maar ook voor de chauffeurs. Dat zijn lang ook niet altijd lammetjes, hoor. Ze laten zich wel eens leiden door vooroordelen.”

Met het project hoopt Eddy Maes op een betere sfeer op bus en tram. “Natuurlijk zullen we niet alle problemen op het openbaar vervoer kunnen oplossen. Maar op lange termijn beweegt er wel wat. Dat merken we.”

Bénédicte VAN PAESCHEN

Vrouw overlijdt na ongeval met tram

BERCHEM - Een 63-jarige vrouw die gisterochtend onder een tram terechtkwam aan de Grote Steenweg is in de loop van de avond overleden. Het slachtoffer werd zwaargewond naar het Middelheimziekenhuis gebracht en overleed later aan haar verwondingen.

Nadat de vrouw, die in het woon- en zorgcentrum Moretus verbleef, de Grote Steenweg had overgestoken, wandelde ze de vrije tram- en busbaan op richting Mortsel. Daarbij werd ze gegrepen door tram 15. De tram voerde een noodstop uit. Op de tram zelf raakte niemand gewond. (vjb)

Kopstoot aan controleur De Lijn

ANTWERPEN - De correctionele rechtbank heeft de 30-jarige Hassan E.F. uit Antwerpen bij verstek veroordeeld tot een jaar effectief. Hij had een controleur van De Lijn een kopstoot gegeven. De rechtbank beval zijn onmiddellijke aanhouding. Hassan E.F. wordt opgespoord.De kerel nam op 10september de tram zonder te betalen. Hij werd door een controleur betrapt en moest meekomen naar een kantoor van De Lijn op de Franklin Rooseveltplaats. Toen ze voor het rode licht stonden te wachten, gaf hij de controleur een kopstoot en vluchtte hij. De beklaagde werd later gevat. De strafrechter tilde zwaar aan het feit en wilde met een effectieve bestraffing een duidelijk signaal geven dat dergelijke feiten niet worden getolereerd. (blg)

 

Tankwagen rijdt in op lijnbus in Hoboken

HOBOKEN - In Hoboken bij Antwerpen is woensdag een lege tankwagen op een bus van vervoersmaatschappij De Lijn gereden. Zeven inzittenden van de bus raakten daarbij lichtgewond. Dat werd vernomen bij de lokale politie van Antwerpen en bij De Lijn.

Het ongeval gebeurde rond 11.30 uur op de Sint-Bernardsesteenweg in Hoboken ter hoogte van de Warschaustraat. De bus van lijn 290 was net gestopt aan een halte, toen de tankwagen er op inreed. De buschauffeur en zes passagiers liepen lichte verwondingen op. Ze werden met onder meer rug- en nekklachten naar het UZA en naar het Sint-Augustinusziekenhuis gebracht.

De bus en de vrachtwagen raakten beschadigd en moeten getakeld worden. Het verkeer wordt zo lang plaatselijk omgeleid.

 Via mail heb ik van N. VDE, die ook voor De Decker-Van Riet werkt,  deze foto's betreffende dit ongeluk binnengekregen, waarvoor dank! De bus, een New A600, ziet er nog goed uit, de vrachtwagen heeft minder geluk gehad..