10-01-08

Bus/tramnieuws

De Lijn verlengt proefproject met waterstofbus-

Het proefproject van De Lijn met de eerste waterstofbus wordt met enkele weken verlengd. De Lijn wil op die manier de volledige proeftermijn van zes maanden benutten. De reacties van de reizigers en chauffeurs zijn positief, maar de bus kreeg wel te kampen met batterijproblemen.

De Lijn startte in juni een test met een waterstofbus van busbouwer Van Hool. Die bus maakt sindsdien elke dag enkele ritten op de lijn van Lier via Broechem naar Antwerpen.

De waterstofbus kan 104 reizigers vervoeren en beschikt daarmee over dezelfde capaciteit als een gewone bus. Maar de bus is milieuvriendelijker, want ze stoot geen CO2 of fijn stof uit , en aanzienlijk stiller dan een moderne dieselbus.

Proefperiode verlengd

De oorspronkelijke proefperiode bedroeg zes maanden en die is nu afgelopen. Maar omdat de bus enkele weken niet heeft kunnen rijden, onder meer door de vakantieperiode bij constructeur Van Hool, wordt die proefperiode verlengd met zes weken.

Naar verluidt zijn de reizigers en chauffeurs alvast heel tevreden over de bus. De bus wordt onder meer geprezen als comfortabel en stil. Anderzijds zou de batterij wel te snel uitvallen.

Vrouw aangereden door tram in Antwerpen

Een 52-jarige vrouw is vanmorgen aangereden door een tram van lijn 6 op de Jan Van Rijswijcklaan in Antwerpen. Ze raakte daarbij zwaargewond, maar verkeert niet in levensgevaar. Door het ongeval was het tramverkeer op de lijnen 2 en 6 een tijdje verstoord.

De aanrijding gebeurde omstreeks 7.30 uur op de brug over de Antwerpse ring. De omstandigheden waarin het ongeval zich voordeed, zijn nog niet helemaal duidelijk. Een verkeersdeskundige kwam ter plaatse om klaarheid te scheppen.

De vrouw zou naar verluidt zonder kijken de trambedding zijn overgestoken. De tramchauffeur probeerde haar nog tevergeefs te waarschuwen met een belsignaal, maar kon niet meer tijdig stoppen.

Door het ongeval was het tramverkeer verstoord. Tram 2 reed in de richting van Hoboken normaal, maar volgde richting Linkeroever vanaf halte Zwaantjes een omleiding.

Tram 6 reed in beide richtingen niet tussen de haltes Harmonie en de Jan de Voslei. Om de hinder voor de reiziger te beperken, legde De Lijn pendelbussen in tussen de haltes Harmonie en Zwaantjes.

Om 9.05 uur konden de trams opnieuw hun normale reisweg vervolgen.

 

00:14 Gepost door busje_33 & trammeke in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: bus, tram, ongeluk, ongeval, de lijn, waterstofbus, proefproject |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.