10-06-08

De Lijn Oost-Vl: acties koopkracht

Langer wachten op de bus in Oost-Vlaanderen

(Belga)

In Oost-Vlaanderen rijden er vandaag maar een beperkt aantal bussen en trams. De vakbonden eisen, net als gisteren in Antwerpen, meer koopkracht.

BRUSSEL - Bij de openbare vervoersmaatschappij De Lijn in Oost-Vlaanderen doen zich grote onregelmatigheden voor in de dienstverlening. De problemen komen er door de vakbondsacties voor meer koopkracht, die dinsdag in Oost-Vlaanderen plaatsvinden. Globaal gezien rijdt ongeveer de helft van de bussen in Oost-Vlaanderen normaal, een kwart rijdt helemaal niet.

De hinder is het grootst in de stad Gent. Daar zijn er weinig lijnen die bediend worden.

Voor de bredere regio rijden de meeste bussen aan 40 pct, 27 lijnen rijden voorlopig niet uit. Ongeveer één vierde van de lijnen wordt 'quasi normaal' bediend.

De regio's Dender en Vlaamse Ardennen zijn er het best aan toe: daar rijdt ongeveer drie vierde normaal. Dertien lijnen rijden niet uit.

In de regio Waasland rijdt één op de vier normaal, de overige bussen rijden aan een frequentie tussen 40 en 75 pct. In het Waasland zijn er acht lijnen die helemaal niet bediend worden.

12:44 Gepost door busje_33 & trammeke in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: de lijn, koopkracht, bus, tram, gent, staking, actie, oost-vlaanderen |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.